Odată cu cea de-a treia versiune beta de iOS 10.2 și macOS 10.12.2, compania Apple a publicat în această seară și tvOS 10.1 beta 3. Disponibilă doar pentru dezvoltatorii de aplicații, această actualizare adusă sistemului de operare pentru a patra generație de Apple TV sosește la o săptămână distanță de tvOS 10.1 beta 2 și la două săptămâni de când Apple a început procesul de testare al acestei actualizări.

Deocamdată nu sunt cunoscute noutățile din cel mai recent build de tvOS 10.1, însă prima versiune beta introducea mult-așteptata caracteristică O singură înregistrare, pe care Apple a prezentat-o încă din vară. Mulțumită ei, utilizatorii de Apple TV se pot autentifica o singură dată în conturile de la operatorii de cablu la care sunt abonați pentru a primi acces la conținutul de care beneficiază conform pachetului de servicii (chiar dacă acesta este distribuit sub forma unor aplicații).

Din păcate pentru dezvoltatori, nici tvOS 10.2 beta 3 nu introduce pe Apple TV aplicația TV, deși aceasta este disponibilă în cea mai recentă versiune beta de iOS 10.2. Prezentată în cadrul evenimentului media de pe 27 octombrie, această aplicație multi-platformă le va aduce utilizatorilor de Apple TV, iPhone și iPad un ghid TV cu recomandări de filme și seriale. Mai multe informații despre această nouă aplicație sunt disponibile aici.

tvOS 10.1 beta 3 are numărul de build 14U5582b. Dezvoltatorii care vor dori să instaleze pentru prima dată o versiune beta de tvOS pe Apple TV-urile lor trebuie să știe că procesul implică folosirea unui cablu USB-C la USB-A, pentru a conecta Apple TV-ul la computer, și descărcarea noului software de pe Apple Developer Center și instalarea prin intermediul iTunes sau Apple Configurator. Nu la fel de dificil le va fi celor ce au instalat anterior o versiune beta de tvOS pe propriul Apple TV, întrucât, odată ce ai un profil instalat, descărcarea și actualizarea sistemului de operare se va face local, de pe aparat, prin intermediul caracteristicii Actualizare software.

Lansată pe 13 septembrie, versiunea finală de tvOS 10 le aduce utilizatorilor de Apple TV generația a 4-a caracteristici noi, cum ar fi Live Tune-In, autentificare unică, modificări majore în aplicații precum Poze și Muzică, îmbunătățiri pentru Siri și HomeKit și nu numai. tvOS 10.0.1 nu aducea decât corecturi de erori și unele îmbunătățiri.

tvOS 10.1 ar trebui să fie lansat în variantă finală în luna decembrie a acestui an – Apple a anunțat acest lucru în cadrul conferinței de luna trecută, când a introdus noua aplicație TV.

Notă: În cazul în care ai efectuat actualizarea la tvOS 10.1 beta 3 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți și pe noi printr-un comentariu, mai jos în această pagină.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.