MacBook Pro 2016 nu are ieșire audio optică prin jackul de căști

0
858

Atunci când a gândit toate schimbările radicale prin care MacBook Pro trebuie să treacă odată cu noua generație, Apple a decis să elimine suportul pentru ieșirea audio optică din jackul de căști.

Utilizatorii care au cumpărat noua generație de MacBook Pro cu ecran de 13 inchi și taste de funcție clasice au descoperit că aceasta nu mai oferă ieșire audio optică prin portul de 3,5mm. Se pare că de această decizie a companiei Apple nu sunt afectați doar utilizatorii modelului mai ieftin de MacBook Pro, ci și utilizatorii care au optat pentru modelele de 13 inchi sau 15 inchi cu Touch Bar și Touch ID.

Ieșirea audio optică era folosită de utilizatori pentru a conecta un Mac la un sistem home theater sau la sisteme audio ambientale cu multi-canale. Conexiunea se făcea prin intermediul unui adaptor mini TOSlink, care intra în jackul de căști și în care se putea introduce cablul audio optic.

Eliminarea suportului pentru ieșirea audio optică din noile modele de MacBook Pro este confirmată atât de raportul afișat în Informații sistem pe MacBook Pro (unde nu mai apare mențiunea „Ieșire audio digital optic S/PDIF”), cât și de Apple în pagina cu specificații tehnice pentru MacBook Pro 2016 [unde nu mai apare mențiunea „Compatibil cu linia de ieșire audio (digital/analog)”].

Modelele de MacBook Pro din 2015, spre exemplu, afișează Ieșire audio digital optic S/PDIF în raportul audio din Informații sistem, după cum se poate observa în captura de ecran de mai jos.

informatii-sistem-audio-macbook-pro-2015

Întrebată fiind de această decizie, Apple a spus că a renunțat la suportul pentru ieșirea audio optică din MacBook Pro odată cu cele mai noi modele, din cauză că utilizatorii nu prea foloseau această funcționalitate. Mai mult, compania americană notează că sunt pe piață foarte multe periferice USB-C profesionale, cu latență zero, și că acestea acceptă ieșiri audio optice.

Trendul de eliminare a standardului „audio optic” a fost început de Apple odată cu generația a patra de Apple TV. Pe acest dispozitiv compania americană a înlocuit portul audio optic cu unul USB-C, care nu mai lasă utilizatorii nici să conecteze dispozitivul la sistemele audio care au o intrare audio optică și nici să mai conecteze căști la el.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.