Noi imagini aeriene ne prezinta evolutia lucrarilor la Apple Campus 2 pâna în luna noiembrie

0
573

Apple își dorește să finalizeze o parte dintre lucrările de construcție la cel de-al doilea campus al său – denumit generic „Apple Campus 2” – până la finele anului curent, ceea ce înseamnă că firmele de contrucții contractate mai au încă trei luni până la termenul limită de finalizare a primei (și cele mai importante) părți a proiectului. Iar cum sfârșitul lui 2016 se aproprie cu pași repezi, construcția este ridicată mai rapid și devine tot mai interesantă pentru publicul care o urmărește încă de când s-au început lucrările la ea, în urmă cu doi ani. De aceea, pe YouTube apar lunar clipuri care ne prezintă evoluția lucrărilor din ultimele patru săptămâni. Cele mai recente au fost filmate zilele trecute și ne arată progresul lucrărilor de la începutul lunii octombrie și până la începutul lunii noiembrie.

Se pare că în ultima lună principalul punct de interes al firmelor contractate de Apple a fost amenajarea terenului și a clădirilor ce au fost ridicate deja de luni bune. În primul clip video din dronă (cel ce poate fi vizionat mai sus), se estimează că jumătate dintre panourile solare ce trebuiesc instalate pe acoperișul clădirii în formă de navetă spațială au fost deja montate. De asemenea, în acest clip se remarcă un progres important la capitolul peisagistică, primii copaci mari fiind deja plantați prin campus.

În interiorul clădirii inelare se observă că grădina, iazul și zona de luat masa au primit formă și cât de curând se va începe amenajarea lor. Grădina din interiorul „navetei spațiale” a primit multă atenție în ultimele luni, firmele specializate ocupându-se în principal de amenajarea iazului destul de mare.

În total, campusul va avea peste 80% suprafață verde, precum și numeroase facilități pentru angajați, cum ar fi, spre exemplu, piste de alergare și biciclete, terenuri de tenis și baschet, și nu doar.

În al doilea clip video pe care îl aducem luna aceasta în atenția voastră se evidențiază faptul că, Consiliul Local al orașului Cupertino a aprobat demolarea parțială a unui complex de apartamente situat pe campusul companiei Apple. Inițial, Apple a dorit să cumpere toate cele 342 de apartamente pentru a deține întregul teren, însă negocierile au eșuat, iar compania s-a ales doar cu o parte din complexul de apartamente. Apple promite să construiască în zonă de 3 ori mai multe apartamente decât cele demolate.

Lucrările de construcție la cele mai importante dintre clădirile din Apple Campus 2 vor trebui finalizate până la finele anului 2016, iar angajații Apple își vor începe lucrul aici undeva la începutul anului 2017. Lucrările de amenajare a spațiilor verzi și a alător câteva clădiri vor continua și după ce o bună parte a angajaților Apple se mută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.