Apple nu va lansa un nou iPhone SE în 2017

0
1077

Compania Apple nu va lansa un nou model de iPhone cu afișaj de 4 inchi / succesor pentru iPhone SE în prima jumătate a anului viitor, potrivit analistului KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

Analistul este de părere că gigantul american nu va veni cu un nou model de iPhone „mic” pentru a nu atrage atenția lumii de la iPhone 7 și iPhone 7 Plus, care îi generează un profit mai bun.

Kuo estimează că vânzările totale de iPhone vor scădea în prima jumătate a anului viitor (comparativ cu S1 2016) din cauza interesului scăzut al chinezilor față de iPhone, a volumului scăzut de dispozitive iPhone de 4,7 inchi solicitate pe piață și a lipsei unui nou model de iPhone SE. De fapt, lipsa unui iPhone nou în prima jumătate a anului viitor va avea impactul cel mai mare asupra vânzărilor în opinia analistului.

Pentru a trece cu bine (din punct de vedere financiar) peste această perioadă mai dificilă, Apple urmează să facă presiuni mari pe producătorii de componente pentru a-i forța să le reducă prețurile. Astfel, analistul opiniază că gigantul american își va crește profiturile și nu va resimți atât de puternic o nouă scădere a prețurilor.

Forțați de Apple și de împrejurări, unii producători vor reduce prețurile componentelor cel mai devreme luna aceasta. Desigur, nu toti producătorii vor răspunde la presiunile gigantului american. Deși cei mai mulți producători de componente, cum ar fi cei ce realizează panourile dispozitivelor, nu pot fi foarte duri în negocieri din cauza competiției strânse, există producători precum Samsung de care Apple depinde, deoarece nu au o competiție la fel de capabilă. Acești producători – inclusiv Samsung – nu doar că vor putea refuza să facă vreo reducere, dar ar putea chiar și să crească prețurile unor componente.

Alături de cele două categorii de producători de componente amintite mai sus, Kun ne informează că mai există încă o categorie – unde intră furnizori precum TSMC – care nu vor fi afectați de eforturile Apple de a-și menține profiturile la cote cât mai mari.

Per total, Kuo estimează ca Apple va comercializa în T1 2017 între 35 si 40 de milioane de dispozitive iPhone, adică mai puțin decât în aceeași perioada a anului 2016 (când a vândut 40,4 milioane de iPhone-uri).

iPhone SE a fost lansat de Apple în luna martie a anului curent și este practic un iPhone 6s într-un ambalaj mult mai mic și cu un design identic celui pe care îl avea iPhone în 2012-2013. Deocamdată nu se știe dacă această ediție specială de iPhone va mai fi vreodată actualizată, însă el este suficient de performant încât sa rămână atractiv pentru clienții Apple încă cel puțin un an de acum înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.