Apple reduce prețul unor accesorii pentru MacBook Pro 2016. Și monitoarele Thunderbolt 3 de la LG sunt acum mai ieftine

0
1539
Sursa imagine: Laptopmag

Fiindcă a nemulțumit foarte multă lume cu noua generație de MacBook Pro și schimbările „istețe” pe care le-a făcut, Apple a dat un pas în spate la sfârșitul acesta de săptămână și a încetat să mai fie arogantă.

Într-o mutare cât se poate de neobișnuită, compania americană a ieftinit toate accesoriile USB-C, precum și noile monitoare Thunderbolt 3 pe care le-a lansat în parteneriat cu LG. Astfel, compania americană speră să nu mai primească atâtea critici de la clienții nemulțumiți de faptul că MacBook Pro 2016 nu are decât porturi USB-C, venind în ajutorul lor cu o soluție care să îi ajute să „treacă la cea mai recentă tehnologie”.

Decizia companiei a fost comentată de un purtător de cuvând de la Apple în felul următor:

Suntem foarte bucuroși în legătură cu noul MacBook Pro, care este cel mai bun notebook pro pe care l-am creat vreodată. Are cele mai rapid CPU, plăci video, memorii, stocări și I/O, ecran, inovativul Touch Bar și multe altele. MacBook Pro folosește cel mai avansat conector standard din industrie, USB-C cu Thunderbolt 3, pentru a oferi performanță maximă, extensibilitate și compatibilitate.

Recunoaștem că mulți utilizatori, în special profesioniști, se bazează pe conectorii moșteniți pentru a-și face astăzi treaba și se confruntă cu o tranziție. Dorim să îi ajutăm să treacă la cea mai nouă tehnologie și periferice, precum și să accelerăm creșterea acestui nou ecosistem. Până la sfârșitul anului vom reduce prețurile tuturor perifericelor USB-C și Thunderbolt 3 pe care le vinem, precum și prețurile adaptoarelor și cablurilor Apple USB-C.

Adaptoarele și cablurile USB-C cu sigla Apple au începând de acum prețuri cu până la 24€ mai mici decât anterior. Schimbările de preț pentru magazinele Apple din Europa sunt marcate ceva mai jos:

Alături de aceste accesorii, Apple a mai redus și prețurile perifericelor și cablurilor USB-C de la terți pe care le comercializează în rețeaua proprie de magazine, după cum se arată și în comentariul purtătorului de cuvânt al companiei. În medie, prețul acestor accesorii a fost redus cu 25%, însă anumite reduceri sunt ceva mai consistente (cum ar fi în cazul cititorului de carduri SD USB-C de la SanDisk, care este mai ieftin cu 20€ decât până acum).

Utilizatorii care au cumpărat în ultimele zile adaptoarele sau cablurile USB-C ale căror prețuri au fost ieftinite acum de către Apple vor primi înapoi diferența de preț de la compania americană. Cei care au comandat aceste accesorii și nu le-au primit încă, vor vedea automat că prețul a fost ajustat pentru a reflecta reducerea.

În ceea ce privește monitoarele LG pe care compania americană le-a anunțat în cadrul conferinței de la finele lunii trecută, ei bine se pare că și acestea sunt acum mai ieftine.

Ambele monitoare UltraFine au fost realizate de Apple în parteneriat cu LG pentru a lucra perfect împreună cu noua generație de MacBook Pro. Ele se pot conecta la noile MacBook Pro printr-un singur cablu Thunderbolt 3, au mai multe ieșiri USB-C, pot încărca laptopurile conectate, au difuzoare stereo, compatibilitate pentru varietatea largă P3 a gamei cromatice, cameră web și microfon. Monitorul cu rezoluția 5K are diagonala de 27 inchi, în timp ce monitorul 4K are diagonala de 21,5 inchi.

Rețineți că toate reducerile de preț sunt aplicate pentru o perioadă scurtă de timp. Apple susține că această ajustare va fi aplicată până pe 31 martie 2017, ceea ce înseamnă că începând cu ianuarie 2017 toate perifericele ieftinite se vor scumpi din nou (nu știm cu certitudine dacă aceeași este situația și la monitoarele LG).

În ceea ce ne privește pe noi, ei bine nu știm dacă reducerile de preț semnificative la adaptoarele și cablurile USB-C vor fi aplicate și la magazinele partenerilor Apple din România. Din păcate compania americană nu vorbește decât despre rețeaua proprie de magazine, așa că nu ar trebui să ne surprindă dacă prețurile adaptoarelor și cablurilor mai sus amintite vor rămâne neschimbate.


Actualizare 20 decembrie, ora 19:15: Monitorul LG UltraFine 5K a fost în sfârșit lansat în magazinele companiei Apple din mai multe țări și este disponibil în cantități limitate la prețul de 1.049€. Pentru a celebra această lansare, Apple a decis să prelungească perioada de disponibilitate a reducerii la toate adaptoarele și monitoarele USB-C de la LG amintite mai sus. Astfel, dacă inițial se anunța că promoția va fi valabilă numai până la finele lunii decembrie, acum aflăm că ea va fi valabilă până pe 31 martie, oferindu-le deci tuturor clienților timp suficient să achiziționeze adaptoarele și monitoarele dorite. Articolul original a fost actualizat pentru a reflecta această schimbare de decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.