În cadrul evenimentului media de pe 27 octombrie, compania Apple a anunțat că a făcut echipă cu LG pentru a crea monitoare 4K și 5K, care să lucreze excepțional cu noua generație de MacBook Pro.

Începând cu monitorul 5K de 27 inchi LG UltraFine, acesta are un afișaj cu rezoluția de 5120 pe 2880 pixeli și o gamă largă de culori P3. El folosește transportul multi-fluxuri, deci poate reda conținutul la rezoluție maximă printr-o singură conexiune USB-C la MacBook Pro. De asemenea, prin același cablu cu care este conectat, noul monitor poate să alimenteze MacBook-ul cu o putere maximă de 85W.

Afișajul LG UltraFine 5K are nu mai puțin de trei ieșiri USB-C pentru a alimenta diferite alte dispozitive și accesorii. De asemenea, el are integrate difuzoare stereo, o cameră web și un microfon. Fiindcă acceptă numai conexiuni Thunderbolt 3, acest monitor este compatibil numai cu MacBook Pro 2016. Prețul său este de 1.299,95$.

Trecând mai departe, Apple și LG mai oferă și un monitor 4K de 21,5 inchi. Având rezoluția de 4096 pe 2304 pixeli și o gamă largă de culori, noul monitor se poate conecta la orice MacBook Pro sau MacBook Retina folosind un singur cablu USB-C/Thunderbolt 3. Prin intermediul acestui cablu, monitorul va alimenta MacBook-ul cu o putere maximă de 60W.

La fel ca și fratele său mai mare, LG UltraFine 4K are nu mai puțin de trei ieșiri USB-C pentru a alimenta diferite alte dispozitive și accesorii. De asemenea, el are integrate difuzoare stereo, o cameră web și un microfon. Spre deosebire de modelul mai mare, LG UltraFine 4K nu necesită  o conexiune Thunderbolt 3, deci poate lucra cu orice Mac care are un port USB-C. Prețul său este de 699,95$.lg-5k-monitor

Noul monitor LG UltraFine 4K este disponibil acum pe site-ul web al companiei Apple, cu un termen de livrare în 5 sau 6 săptămâni. Monitorul LG UltraFine 5K nu este momentan disponibil în magazinul Apple și nu are o dată de lansare exactă (potrivit companiei americane, el va fi lansat prin decembrie).

Dacă ne uităm la lista cu specificații tehnice a noii generații de MacBook Pro – care este echipată doar cu porturi USB-C/Thunderbolt 3 – vom observa că noul model cu afișaj de 15 inchi poate scoate video la rezoluția 5K pe două monitoare în același timp sau la rezoluția 4K pe 4 monitoare în același timp. MacBook Pro de 13 inchi însă va putea scoate video la 5K pe un singur monitor sau la rezoluția 4K pe două monitoare. Toate monitoarele externe conectate la aceste MacBook-uri vor rula la 60Hz.

Momentan nu se știe ce înseamnă acest parteneriat dintre Apple și LG pentru viitorul monitoarelor Apple. Să nu uităm totuși că ani buni Apple a comercializat monitoare, iar la mijlocul acestui an a luat decizia de a scoate de pe piață monitorul Thunderbolt. În ciuda retragerii de pe piață a tuturor monitoarelor, au existat numeroase zvonuri potrivit cărora gigantul american lucrează la un monitor cu placă video integrată și afișaj 5K. Ei bine, având în vedere această prezentare a monitoarelor LG, nu știm deocamdată dacă planurile Apple s-au schimbat și a renunțat să lanseze un monitor nou sau dacă acest parteneriat este pentru a le oferi utilizatorilor o soluție până la lansarea mult-așteptatului monitor 5K cu sigla Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.