Conferința Apple de pe 27 octombrie a surprins prin faptul că, împreună cu noua generație de MacBook Pro, Apple a introdus două monitoare UltraFine de 27 inchi realizate în parteneriat cu LG, sub sigla sud-coreenilor.

Mișcarea a fost considerată de mulți ca fiind ciudată, mai ales în condițiile în care ani la rândul gigantul american a comercializat monitoare pentru Mac (adresate în special profesioniștilor cu Mac Pro), iar în ultimele luni s-a tot zvonit că va veni cu un înlocuitor pentru Monitorul Thunderbolt retras în vara acestui an.

Din păcate pentru cei care așteptau de ani buni un monitor Apple nou, mutarea făcută de compania americană la sfârșitul săptămânii trecute anunța sfârșitul unui produs destul de îndrăgit. Un sfârșit care a fost confirmat de sursele lui Nilay Patel de la The Verge.

Jurnalistul susține într-un comentariu pe Twitter că Apple i-a spus că a renunțat la afacerea cu monitoare de sine stătătoare.

Spusele lui contrazic zvonurile din vară potrivit cărora Apple lucra din greu la un monitor cu rezoluția 5K și, posibil, placă video dedicată. Totuși, având în vedere faptul că acum a introdus două monitoare pe care a și anunțat că le-a realizat în parteneriat cu LG, se prea poate ca planurile să se fi schimbat de atunci și până acum, iar informațiile lui Patel să fie cât se poate de veridice.

În loc să vină pe 27 octombrie cu un monitor propriu, Apple a decis să prezinte două monitoare LG – unul având rezoluția 5K și diagonala de 27 inchi și unul având rezoluția 4K și diagonala de 21,5 inchi – ca fiind numai bune pentru noua generație de MacBook Pro cu Thunderbolt 3. Acestea nu sunt orice fel de monitoare, întrucât au fost optimizate de Apple și LG pentru Mac și macOS, așa cum se arată și într-un articol a lui Jason Snell de pe Six Colors. Jurnalistul american susține că luminozitatea și configurările noilor monitoare pot fi ajustate direct de pe Mac, un lucru imposibil la un monitor oarecare.

Așadar, dacă așteptai de ani buni ca Apple să lanseze un monitor 4K sau 5K nou, ar fi bine să începi să te orientezi către altceva (inclusiv noile monitoare de la LG), întrucât nu prea mai există semne că în viitorul foarte apropriat gigantul american va veni cu ceva nou în materie de monitoare. De fapt, se prea poate să nu mai lanseze niciodată un monitor nou, ci doar să continue să mai facă diverse colaborări cu producători specializați precum LG.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.