Apple a pregatit aplicațiile iMovie, GarageBand și Xcode pentru Touch Bar-ul MacBook Pro. Iată noutațile

0
215

Apple a introdus în cadrul conferinței de pe 27 octombrie o nouă generație de MacBook Pro și chiar dacă noile modele echipate cu Touch Bar și Touch ID nu vor fi disponibile pentru clienți decât peste câteva săptămâni, compania americană și-a actualizat o bună parte din aplicațiile de pe Mac App Store pentru a introduce compatibilitate cu noua caracteristică.

După Final Cut Pro X, Motion, Compressor; iTunes și aplicațiile suitei iWork despre care am vorbit aici, aici și aici, gigantul american a venit cu actualizări și pentru programele GarageBand, iMovie și Xcode. Toate acestea sunt acum compatibile cu Touch Bar-ul de pe noua generație de MacBook Pro, oferind utilizatorilor unele elemente de control mult mai la îndemână.

În iMovie, spre exemplu, Touch Bar le va permite utilizatorilor de Mac să adauge rapid clipuri video într-un film sau să le folosească pentru a crea efecte imagine în imagine, ecran verde sau ecran divizat. În plus, același afișaj le va oferi posesorilor de MacBook Pro posibilitatea de a reda un film, diviza un clip sau de a ajusta volumul. Separat de caracteristicile adresate doar utilizatorilor de MacBook Pro cu ecran Retina și Touch Bar, iMovie 10.1.3 pentru macOS mai vine cu opțiunea de a șterge fișierele randate deja pentru a recupera spațiul pe disc.

Programul adresat muzicienilor, GarageBand, folosește acum Touch Bar pentru a afișa utilizatorilor opțiuni de ajustare a tuturor Smart Controls de pe o pistă selectată, precum și opțiuni pentru ajustarea volumului și reglajul fin al sunetului anumitor instrumente și efecte. De asemenea, versiunea 10.1.3 a GarageBand aduce îmbunătățiri în privința stabilității și corecturi de erori.

În fine, Xcode – programul adresat dezvoltatorilor de aplicații – folosește Touch Bar pentru a oferi utilizatorilor butoane contextuale în editorul Xcode, commit sheet, navigator, depanator și Interface Builder. Interface Builder, spre exemplu, va face mai simplu pentru dezvoltatori să adauge caracteristici Touch Bar în aplicațiile lor pentru macOS, iar Touch Bar simulator le va arăta cum lucrează aplicațiile cu noua caracteristică din MacBook Pro. Totodată, versiunea 8.1 a Xcode vine cu SDK-urile pentru iOS 10.1, macOS 10.12.1, watchOS 3.1 și tvOS 10.

Alături de aplicațiile Apple, dezvoltatorii multora dintre aplicațiile populare pentru Mac au anunțat că le vor actualiza pentru a oferi compatibilitate cu noul Touch Bar din MacBook Pro. Unele dintre acestea sunt Pixelmator, Affinity Photo, Photoshop, Sketch, DaVinci Resolve, Microsoft Office și nu numai. Aceste actualizări ar trebui să sosească în săptămânile care urmează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.