MacBook Pro 2016 fără Touch Bar a fost desfăcut. Iată ce surprize ascunde la interior

0
553

Noul MacBook Pro de 13 inchi „accesibil” (cel fără Touch Bar și Touch ID) a fost lansat în magazinele Apple și ale partenerilor imediat după încheierea conferinței de pe 27 octombrie. Și cum destul de multă lume a ajuns deja în posesia succesorului MacBook Air, acesta a fost desfăcut deja și analizat la interior.

OWC sunt cei care au decis să desfacă noul MacBook Pro de 13 inchi, sesizând la interiorul său câteva schimbări destul de interesante. Cele mai importante dintre acestea vor fi punctate în cele ce urmează:

  • SSD poate fi eliminat. Din fericire, Apple nu a schimbat „tradiția” MacBook Pro, lăsând utilizatorilor posibilitatea de a înlocui SSD-ul după achiziție cu unul mai mare. Chiar dacă la modelele anterioare de MacBook Pro înlocuirea SSD-ului era, de asemenea, posibilă, la MacBook cu ecran Retina de 12 inchi acest lucru nu este posibil, întrucât mediul de stocare este lipit de placa de bază, așa că nu se știa cu exactitate cum va proceda Apple cu noua generație.
  • Carcasa MacBook-ului este ceva mai dificil de înlăturat decât pe modelele anterioare, însă nu este lipită.
  • Modulul difuzor trebuie îndepărtat pentru a pune la loc SSD-ul, făcând procesul de înlocuire a stocării ceva mai dificil.
  • SSD are o bandă rezistentă care acoperă portul de interfață
  • MacBook-ul se pornește automat atunci când îi ridici capacul, chiar dacă nu ai apăsat butonul de pornire.
  • Memoria din acest model este DDR3, deci mai slabă decât cea din modelele cu Touch Bar (DDR4)
  • Tastele par să aibă o cursă ceva mai lungă decât cele din MacBook Retina
  • SSD folosește un driver NVMe și un controller creat de Apple

Rețineți că ceea ce au descoperit OWC se aplică numai pentru MacBook Pro fără Touch Bar și Touch ID. Deși ne așteptăm să aibă o construcție internă similară, este foarte posibil ca MacBook-urile cu Touch Bar și Touch ID să fie ușor diferite la interior pentru că încorporează două componente noi. Din păcate, însă, aceste modele de MacBook Pro nu vor putea fi desfăcute decât peste câteva săptămâni,întrucât ele nu au fost deocamdată lansate în magazine (primele unități ar trebui să fie livrate clienților pe la mijlocul lunii noiembrie).

Mai multe detalii puteți găsi în articolul celor de la OWC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.