Apple a lansat macOS 10.12 Sierra beta 3 pentru dezvoltatori

0
780

Compania Apple a marți dimineață, la câteva ore după iOS 10 beta 3tvOS 10 beta 3 și watchOS 3 beta 3, cea de-a treia actualizare beta pentru macOS Sierra. macOS 10.12 Developer Preview 3 vine la puțin peste două săptămâni distanță de cea de-a doua versiune beta a macOS Sierra, aceasta din urmă fiind lansată la scurt timp după încheierea evenimentului de deschidere a WWDC 2016.

Actualizarea are numărul de build 16A254g și este disponibilă atât prin intermediul sistemului de actualizare al macOS (din Mac App Store), cât și prin intermediul portalului Apple dedicat dezvoltatorilor de aplicații. Desigur, numai dezvoltatorii de aplicații pot să descarce momentan această actualizare pentru Mac, precum și macOS Server 6.0 beta 3. Citește și: Iată care sunt Mac-urile compatibile cu macOS 10.12 Sierra.

Momentan nu se știe cu exactitate dacă Apple a introdus unele modificări de design sau caracteristici noi în macOS 10.12 Sierra beta 3 sau dacă inginerii săi s-au concentrat numai pe îmbunătățirea performanțelor sistemului de operare. Evident, atunci când vor fi sesizate modificări, noi vă vom anunța mai jos, în cadrul acestui articol.

macOS Sierra este o actualizare majoră adusă sistemului de operare denumit până acum OS X. Ea introduce Siri pe Mac, permițând utilizatorilor să efectueze căutări vocale pentru a găsi cât se poate de repede fișiere, informații și alte date de care au nevoie la un moment dat. De asemenea, îmbunătățește caracteristicile de continuitate, oferind opțiunea „Auto-deblocare” ce permite deblocarea Mac-urilor folosind un Apple Watch, dar și caracteristica, „Clipborad universal” ce permite copierea unui text/a unei imagini de pe un dispozitiv (de exemplu, de pe Mac) și copierea lui pe un altul (de exemplu, pe iPhone).

macOS 10.12 mai îmbunătățește și integrarea iCloud în sistemul de operare, făcând fișierele stocate pe desktop sau în dosarul Documente de pe Mac să fie disponibile pe toate dispozitivele conectate la același cont de iCloud, via iCloud Drive, dar și stocând în cloud, automat, fișierele neaccesate sau de care utilizatorul nu are nevoie, pentru o mai bună administrare a spațiului de stocare. În plus, noua versiune de macOS introduce noi caracteristici pentru Poze, printre care se numără și algoritmi de identificare a fețelor, obiectelor și scenelor din cadrul imaginilor, care, printre altele, permit generarea automată a unei serii de albume/diaporame tematice într-o secțiune numită Amintiri. 

Printre celelalte caracteristici introduse în macOS 10.12 Sierra se numără Apple Pay, modul imagine în imagine pentru videoclipurile redate în Safari, filele pentru majoritatea aplicațiilor native și îmbunătățirile aplicației Mesaje, care acum are o bună parte dintre caracteristicile pe care le are și versiunea pentru iPhone și iPad în iOS 10.

macOS 10.12 Sierra este disponibil și pentru utilizatorii de rând înscriși în programul Apple Software Beta, însă noul build adresat lor nu a fost publicat de către Apple. Versiunea finală de macOS 10.12 va fi lansată de către Apple în toamna acestui an, luna octombrie fiind cel mai probabil aleasă pentru lansare.

Alături de macOS 10.12 Sierra, Apple a mai lansat la începutul acesta de săptămână și versiunea finală de OS X 10.11.6 El Capitan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.