Luna trecută blogul japonez Mac Otakara scria că Apple urmează să anunțe noi modele de MacBook Air cu porturi USB-C bazate pe protocolul Thunderbolt 3 până la finele lunii iunie, indicând, totodată, că data de lansare va avea loc undeva în luna august. Luna iunie a trecut, iar informația japonezilor nu s-a adeverit.

Dar dacă taiwanezii de la DigiTimes au dreptate în cel mai recent articol publicat, atunci nu-i vom acuza pe cei de la Mac Otakara decât că nu au nimerit data de lansare. Potrivit asiaticilor, Apple are încă în plan lansarea unui MacBook Air cu porturi USB-C. Când va avea aceasta loc? Ei bine, nu știm, iar taiwanezii nu se aventurează să ne spună ca să nu greșească așa cum au făcut-o cei de la Mac Otakara.

În prezent, Apple a decis să adopte interfața USB-C pentru MacBook-ul său Air, în timp ce Asustek Computer și HP upgradează unul dintre porturile USB tradiționale din laptopurile lor la USB-C. Lenovo, Acer și Dell încă evaluează această opțiune.

DigiTimes a mai scris în trecut că Apple va începe comercializarea primelor unități de MacBook ultra-subțiri cu ecrane de 13 inchi și 15 inchi la finele trimestrului doi, dar acesta s-a încheiat și niciun astfel de model nou de MacBook nu a fost lansat. Despre aceste MacBook-uri ni se spunea că au anumite elemente de design similare MacBook-ului de 12 inchi și că vor fi mai subțiri decât actualele MacBook Air.

De asemenea, asiaticii au mai scris în trecut că Apple intenționează să lanseze în a doua jumătate a lui 2016 noi MacBook-uri ultra-subțiri cu balamale realizate prin injectarea matrițelor cu metal.

Desigur, DigiTimes nu s-a dovedit a fi întotdeauna un site web de încredere atunci când vine vorba despre informațiile prezentate cu privire la produse Apple nelansate. Dar conexiunile lor cu lanțul de furnizori ai Apple au adus unele date corecte în trecut, așa că putem să sperăm că acum nu se înșală, iar compania americană chiar va lansa un MacBook Air nou.

MacBook Air este cel mai învechit laptop din gama actaulă de MacBook și nu a mai primit actualizări, fie ele și minore, de aproape doi ani (dacă exceptăm dublarea RAM-ului pe modelele de 13 inchi începând cu luna aprilie). Multă lume crede că Apple îl va scoate de pe piață odată cu introducerea MacBook Pro 2016 (despre care se zvonește că va fi foarte subțire și care a mai fost confundat în trecut cu MacBook Air), însă până acum nu știm nimic cert.

- Reclamă -