Firefox 5.0 pentru iPhone și iPad a fost lansat – aduce îmbunătățiri importante

0
220

Mozilla a lansat miercuri o actualizare majoră pentru browserul său adresat utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch. Versiunea 5.0 a Firefox pentru iPhone și iPad aduce schimbări la nivelul interfeței de utilizator și o experiență de navigare pe web mai rapidă.

Conform dezvoltatorilor, Firefox pentru iOS va reduce timpii de așteptare a încărcării paginilor web și va fi mai eficient, reducând astfel consumul bateriei. Mozilla susține că a reușit să reducă utilizarea CPU de către Firefox cu până la 40 de procente, iar utilizarea de memorie cu până la 30 de procente, așa încât bateria dispozitivelor utilizatorilor să fie utilizată mai puțin decât oricând.

Pe lângă îmbunătățirile aduse în privința vitezei de navigare pe web și a consumului energetic, interfața principală a Firefox a primit o serie de adiții importante. Principala este noua bară cu instrumente care oferă o navigare mult mai rapidă și acces instantaneu la caracteristicile folosite frecvent – cum ar fi adăugarea unei favorite sau găsirea de text în paginile web.

Mozilla a mai încercat să facă din administrarea filelor de pe dispozitivele cu ecrane mici o experiență mai puțin frustrantă, introducând opțiunea „Închideți toate filele” și o opțiune „Infirmați” ce permite redeschiderea lor, dacă prima acțiune a fost efectuată accidental. De asemenea, dezvoltatorii se laudă că noul Firefox pentru iOS oferă o metodă mai simplă de navigare prin filele deschise.

Trecând mai departe, utilizatorilor de Firefox le va fi permis să își stabilească site-ul favorit ca fiind pagina de pornire. Această pagină va putea fi accesată cu ușurință oricând prin intermediul butonului Acasă din meniul principal. Mai mult decât atât, utilizatorii vor putea să caute în site-urile cu bară de căutare (cum ar fi Google) prin simpla acționare a butonului lupă de deasupra tastaturii (acestea vor fi și salvate pentru o accesare mai rapidă) și vor găsi toate filele sincronizate în meniul Istoric.

Actualizarea la cea mai recentă versiune de Firefox poate fi efectuată de pe App Store>Actualizări folosind orice dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 8.2 sau ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.