Compania din spatele serviciului de localizare a parcărilor din diferite orașe de pe glob, Parkopedia, a anunțat miercuri după-amiază că va începe să ofere servicii de informare îmbunătățite și detaliate cu privire la locurile de parcare direct în interiorul aplicației Hărți din iOS, watchOS și macOS. Mulțumită unui parteneriat încheiat între Parkopedia și Apple, utilizatorii de iPhone, iPad, Mac și Apple Watch vor putea folosi aplicația preinstalată Hărți pentru a găsi unul dintre cele 40 de milioane de locuri de parcare din cele 75 de țări – printre care se numără și România – în care este disponibil serviciul de localizare a parcărilor.

„Suntem foarte încântați să oferim informații despre cele peste 40 de milioane de locuri de parcare din 75 de țări utilizatorilor de Hărți Apple. Aceasta este o foarte importantă realizare pentru Parkopedia. Amprenta noastră combinată din sferele consumatorilor și auto este imensă, iar asta deschide ușile spre oferirea de soluții inovative întregii lumi” – Christina Onesirosan Martinez, șef al departamentului de marketing din cadrul Parkopedia.

Apple a început să integreze serviciile Parkopedia în Hărți în luna martie a acestui an, dar de ele s-au putut bucura până acum numai utilizatorii din Statele Unite ale Americii. De astăzi începând, serviciile celor de la Parkopedia sunt disponibile pentru utilizatorii din cele 75 de țări în care operează compania (și inclusiv în orașele mari din România).

Folosind „informațiile bogate” ale Parkopedia cu privire la parcările de pretutindeni, utilizatorii care folosesc aplicația Hărți vor putea găsi cele mai apropriate parcări și obține informații detaliate cu privire la localizarea lor, eventualele restricții, preț și modalitate de plată, numărul de locuri, limita de înălțime, tip (acoperită sau neacoperită), iluminare și programul pe zile când sunt deschise. În viitor, însă, Parkopedia și Apple ne promit că va fi posibil chiar și să filtrăm rezultatele căutărilor pentru a vedea întâi cele mai ieftine parcări, de exemplu.

Atunci când utilizatorul își alege parcarea unde dorește să își gareze autoturismul sau motocicleta, Parkopedia îi va pune la dispoziție și o legătură către site-ul său sau aplicația pentru mobil (pe care o poți descărca urmând acest link, dar numai pe un dispozitiv iPhone sau iPad cu iOS 8 sau ulterior instalat). De aici, el va putea să vadă prețul parcării, să rezerve și plătească un loc, să citească recenzii ale altor utilizatori și să găsească oferte speciale sau chiar informații actualizate în timp real cu privire la locurile disponibile. Desigur, cantitatea de informații detaliate nu va fi aceeași în cazul tuturor parcărilor, iar dacă crezi că ceea ce apare în Hărți este suficient pentru tine și nu vrei decât să obții un itinerariu către o parcare, atunci nu va trebui să accesezi niciodată site-ul sau aplicația Parkopedia, ci doar Hărți.

Aplicația Hărți a companiei Apple a primit până acum numeroase actualizări care au îmbunătățit sistemul de navigare și opțiunile de descoperire a unor puncte de interes din mai multe orașe de pe glob. Multe schimbări majore au fost făcute chiar în iOS 10, unde aplicația va avea o interfață actualizată, mai intuitivă și o mulțime de caracteristici noi. Una dintre cele mai importante are legătură, surprinzător sau nu, tot cu parcările, dispozitivele iPhone fiind capabile să memoreze automat pe hartă locul unde ți-ai lăsat mașina pentru a o găsi cu ușurință atunci când te întorci la ea. Integrarea informațiilor Parkopedia are însă și ea o importanță extrem de mare chiar și în România, deoarece prin simpla introducere a termenului „parcare” urmat eventual de numele orașului, vei găsi numeroase locuri de parcare, chiar dacă te afli în România (din păcate, nu în toate orașele sunt disponibile informații cu privire la parcări).

Ce părere aveți despre integrarea Parkopedia în Hărți? Este disponibil serviciul la voi în oraș?

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.