iOS 10 va ști mereu unde ți-ai parcat mașina

1
2288

De câte ori nu ți s-a întâmplat să uiți unde ți-ai parcat mațina la mall? Sau la stadion? Sau la un concert? Sau într-un oraș străin? Eu unul, chiar și cu un vapor pe patru roți, am reușit nu de puține ori să îl pierd în parcare și să caut minute în șir până să-l găsesc. Dar acest lucru nu se va mai întâmpla pentru niciun utilizator de iPhone.

Uitarea locului unde ți-ai parcat mașina va deveni un lucru al trecutului în curând, mulțumită unei noi caracteristici din iOS 10 care îți va salva în mod automat pe hartă locul unde ți-ai parcat mașina și te va ajuta să o găsești numaidecât. Cum va ști să facă Hărți acest lucru? Ei bine prin mai multe modalități.

Atunci când un utilizator folosește Hărțile Apple pentru a ajunge într-un punct, mulțumită senzorilor și a coprocesorului de mișcare din modelele mai recente de iPhone, dispozitivul iOS știe când a început să conducă, dar și când s-a oprit. Iar dacă punctul de oprire coincide cu punctul de destinație (iar acesta nu este acasă la utilizator), atunci localizarea mașinii va fi salvată direct pe hartă.

Dar utilizarea Hărților Apple nu este necesară pentru marcarea locului unde ți-ai parcat mașina pe hartă. În cazul în care ai o mașină cu sistem de infotainment ce permite conectarea telefonului prin Bluetooth sau CarPlay la el, atunci, mulțumită acestei conexiuni, dispozitivul va ști când începi să conduci și când ai parcat (pentru că ai oprit mașina), astfel că îți va salva automat localizarea ei pe hartă.

Odată ce ai oprit mașina, Hărți îți va trimite o notificare pe ecranul de blocare care sună cam așa: Mașina dvs., parcată în apropriere de (nume stradă), a fost marcată pe hartă. Accesând această notificare, îți va fi afișat locul mașinii tale pe hartă, precum și un buton obțineți itinerariul care te va îndruma pas cu pas către mașină. Dacă pierzi notificarea, nu este nicio problemă, întrucât sugestiile inteligente din noua aplicație Hărți a iOS 10 îți vor afișa inclusiv Mașină parcată, ca tu să nu fi nevoit să tot mulți harta dintr-un capăt într-altul să îți vezi mașina.

Mai mult, dacă ești în parcarea de la un centru comercial mare sau un stadion, atunci poți să adaugi chiar și o poză cu mașina ta în parcare, precum și o notiță (de exemplu, descrierea numărului locului, lotului șamd).

Testând această caracteristică, pot spune că sunt surprins de cât de bine funcționează și cât de acurată este chiar și în beta 1. Fără a folosi Hărți pentru a naviga sau CarPlay, dispozitivul iPhone a salvat întotdeauna (subliniez întotdeauna) locația mașinii mele pe hartă, imediat după ce am parcat-o (pe baza întreruperii conexiunii Bluetooth dintre mașină și el). O singură problemă ar fi că deocamdată nu se ține cont de faptul că ai ajuns acasă, atunci când localizarea este salvată pe baza întreruperii conexiunii Bluetooth – chiar dacă am adăugat adresa reședinței.

Alături de această caracteristică, Hărți mai vine în iOS 10 și cu alte îmbunătățiri semnificative și funcționalități noi, cum ar fi un framework MapKit ce permite dezvoltatorilor să adauge extensii, sugestii inteligente create pe baza localizării, momentului din zi, intrărilor din calendar și obiceiurilor tale, un aspect modernizat și numeroase schimbări în modul de navigare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.