iOS 10 va solicita permisiunea utilizatorilor pentru a accesa biblioteca muzicală

0
727

În urmă cu ceva vreme compania Apple a introdus în iOS un sistem de protejare a intimității care obligă orice aplicație care vrea să acceseze contactele, calendarele, fotografiile sau localizarea unui utilizator să solicite permisiunea acestuia. În iOS 9 și versiunile anterioare ale sistemului de operare însă, acest sistem de protecție nu păzea și bibliotecile muzicale ale utilizatorilor, așa încât orice aplicație le putea accesa fără nicio problemă sau întrebare/

În ianuarie, un dezvoltator Apple a adresat într-o postare pe blog această îngrijorare a unor utilizatori cu privire la modul în care le este protejată intimitatea, spunând:

Am descoperit că nu este niciun mesaj transmis atunci când un dezvoltator încearcă să îți acceseze biblioteca. De fapt, ei îți pot accesa toate datele muzicale ale tale. […] Acest proces se întâmplă în deplină liniște, iar în testele mele am reușit să mă conectez în buclă printr-o bibliotecă de 10.000 de melodii, să pun toate datele meta într-un fișier JSON și să îl încarc pe un server în mai puțin de 2 secunde!

Compania Apple a recunoscut existența acestei erori la începutul anului, iar acum a introdus în SDK-ul iOS 10 o nouă cheie Cocoa numită NSAppleMusicUsageDescription, pe care dezvoltatorii vor trebui să o utilizeze în toate aplicațiile care funcționează folosind accesul la bibliotecile muzicale ale utilizatorilor cu dispozitive în iOS 10 și ulterior. Modificarea va face ca sistemul de operare să se asigure că utilizatorii știu și au oferit cu bună știință accesul unei aplicații la bibliotecile muzicale ale lor.

NSAppleMusicUsageDescription (String – iOS).Această cheie vă permite să descireți motivul pentru care aplicația dvs. accesează biblioteca muzicală a utilizatorilor. Atunci când sistemul solicită permisiunea de acces din partea utilizatorului, valoarea pe care voi o oferiți pentru această cheie este afișată în interiorul alertei.

Noua solicitare va opri deci posibilitatea dezvoltatorilor terți de a accesa o bibliotecă media a unui utiliozator și de a trimite date cu privire la ce a fost inclus în ea, fără ca acel utilizator să își fi oferit acordul. Astfel, nimic din ce ai tu în biblioteca muzicală sau schimbările pe care le faci nu vor mai putea fi urmărite, de exemplu, cu scopuri publicitare.

Toate aplicațiile care au solicitat acces la biblioteca media sunt listate în continuare în Configurări>Intimitate>Bibliotecă Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.