Iată ce caracteristici noi de accesibilitate sunt incluse în macOS Sierra, iOS 10, tvOS 10 și watchOS 3

0
1041

Chiar dacă atunci când a prezentat iOS 10, macOS 10.12, tvOS 10 și watchOS 3, compania Apple nu a vorbit despre caracteristici noi de accesibilitate, ea nu i-a uitat pe utilizatorii cu probleme de vedere, auz, locomoție și nu numai.

Săptămâna aceasta a organizat în cadrul WWDC 2016 o sesiune numită Ce este nou în Accesibilitate, care ne oferă nouă și dezvoltatorilor de aplicații o imagine de ansamblu a tehnologiilor și caracteristicilor ajutătoare din cele mai recente versiuni majore ale iOS.

În cele ce urmează vom vorbi pe scurt despre aceste noi caracteristici și tehnologii, grupându-le în funcție de categoria de probleme cărora li se adresează.

Probleme motorii

Control comutator este o caracteristică nouă din tvOS care poate fi utilizată pentru a interacționa cu interfața sistemului de operare folosind un singur boton fizic, cum ar fi un comutator de pe scaunul cu rotile. Odată activată, această caracteristică va afișa atât un cursor pe interfață ce va evidenția elementele de pe ecran, cât și o oglindire a interfeței pe afișajul unei telecomenzi. Utilizatorii care au activat controlul comutator pe un dispozitiv iOS sau Mac vor putea folosi această caracteristică în tvOS 10, fără să trebuiască să mai asocieze din nou comutatorul.

control temporizator

Control temporizare este o caracteristică din macOS Sierra care le permite utilizatorilor să controleze cursorul unui Mac folosind hardware și tehnologii de asistență, cum ar fi bentițele de căpătâi. Aceasta poate urmări mișcarea ochilor sau a capului pentru a muta cursorul, iar atunci când acesta stă mai mult pe un anumit loc, va afișa un temporizator care după ce expiră va activa un clic sau o altă acțiune similară.

Probleme de vedereajustări ecran

Compania Apple a făcut ajustări ale ecranului și culorilor în noile versiuni ale sistemelor de operare și a introdus opțiunea de a hașura întregul afișaj al dispozitivelor iOS, Apple TV și Mac, pentru a crește în mod semnificativ contrastul și a face textele mai simplu de citit.

Momentul haptic este o caracteristică nouă din watchOS 3 care generează o serie de atingeri distincte cu motorul Taptic pentru a ajuta pe cineva să citească în liniște și discret ora.lupa ios 10

Lupă este o caracteristică la nivelul întregului sistem de operare iOS care le permite utilizatorilor să folosească, camera dispozitivelor iPhone pentru a mări obiectele pe care le întâlnesc în viața de zi cu zi. Aceasta dispune de numeroase filtre de culoare, cum ar fi albastru sau tonuri de gri inversate, pentru a crește contrastul.

Probleme de auz

software tty ios 10

Apelurile Software TTY sunt acceptate de iOS 10, utilizatorii putând să le efectueze fără a mai fi nevoiți să folosească aparate suplimentare. Caracteristica funcționează cu tehnologia vechie TTY și face simplă apelarea chiar și a numerelor ne-TTY prin intermediul serviciului de retransmisie al operatorilro de telefonie mobilă. De asemenea, Apple a integrat chiar și predicții de tastatură QuickType specifice pentru TTY.

Învățare

feedback imbunatatit ios 10

În cele din urmă, iOS 10 le va mai aduce utilizatorilor dislexici o serie de caracteristici care ar trebui să îi ajute. Apple a îmbunătățit caracteristici existente, cum ar fi Enunțare selecție și Enunțare ecran pentru a ajuta aceste persoane să înțeleagă mai bine textele pe care le-au introdus deja, iar un feedback audio pentru introducere îi va ajuta să găsească rapid greșelile.

Toate aceste caracteristici au fost detaliate de către Apple în cadrul sesiunii ce poate fi urmărite aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.