Kanye West vrea ca Tidal să fie cumpărat de către Apple

2
419

În mai multe Tweeturi postate pe contul personal azi-noapte, rapperul Kanye West a declarat că sciziunea dintre serviciile de streaming muzical Apple Music și Tidal afectează în mod negativ industria muzicală în ansamblul ei.

West este unul dintre co-proprietarii Tidal – și deci unul dintre artiștii apropriați ai acestui serviciu de streaming muzical, alături de alte nume mari din industria muzicală, cum ar fi Jay Z, Beyoncé, Rihanna, Nicki Minaj, Jack White și mulți alții.

În trei Tweeturi succestive, West sugerează că directorul general al Apple, Tim Cook, și celălalt co-proprietar al Tidal, Jay Z, alături de alți oficiali ai Apple și Tidal, ar trebui „să vorbească la telefon sau să se întâlnească într-o cameră” săptămâna viitoare pentru a discuta despre încheierea unei înțelegeri între cele două companii, sugerând ideea achiziției Tidal de către Apple. Din limbajul folosit de West nu se înțelege cu exactitate dacă acesta confirmă zvonurile de luna trecută conform cărora Apple negociază cu Tidal pentru o eventuală achiziție sau dacă el dorește ca aceste negocieri să aibă loc odată.

https://twitter.com/kanyewest/status/759436516389117952

În ultimul Tweet al său din această serie, Kanye a spus companiei Apple să „îi dea cecul acum lui Jay și să nu mai încerce să se comporte precum Steve”, referindu-se probabil la tacticile de negociere „șirete” ale companiei Apple, despre care am aflat zilele trecute și care îi cauzează probleme gigantului din Cupertino în industria TV. Dacă cele două părți ar reuși să încheie o înțelegere, atunci achiziția Tidal ar putea aduce Apple Music numeroși artiști noi și exclusivi, un lucru pe care îl dorește, așa cum a reieșit dintr-un interviu recent în care un oficial Apple compara modul în care compania abordează industria muzicală cu apogeul MTV din anii ’80-’90.

Atitudinea de acum a lui Kanye West ar putea fi considerată surprinzătoare, dacă ne gândim că la începutul anului curent, el refuza categoric ideea ca noul său album The Life of Pablo să fie disponibil pe Apple Music „vreodată”. Dar după câteva săptămâni de exclusivitate pe Tidal, albumul a fost lansat și pe Apple Music. De aceea, mulți se gândesc dacă o înțelegere poate fi încheiată de Apple cu oficialii Tidal sau dacă gigantul american își dorește acest lucru. Dar dacă Apple și-ar dori, acum, când West a ajuns la concluzia că „Toți vom fi morți într-o sută de ani. Lăsați copii să aibă muzica.”, înțelegerea ar fi mai ușor realizabilă.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.