Apple urmează să achiziționeze serviciul de streaming muzical al lui Jay Z – Tidal

0
547
Foto: Theo Wargo/Getty Images
NEW YORK, NY - MAY 17: Jay-Z (L) and Memphis Bleek perform during TIDAL X: Jay-Z B-sides in NYC on May 17, 2015 in New York City. (Photo by Theo Wargo/Getty Images for Live Nation)

Apple ar fi în discuții să achizițineze serviciul de streaming muzical al rapperului Jay Z – Tidal -, scrie The Wall Street Journal, citând „persoane care cunosc situația”. Discuțiile ar putea avea un caracter de tatonare momentan și prin urmare s-ar putea să nu se ajungă la o înțelegere prea curând, însă sursele jurnaliștilor americani susțin că Apple ia serios în calcul achiziționarea Tidal pentru a consolida serviciul propriu de streaming muzical, Apple Music.

Un purtător de cuvânt al Tidal le-a spus însă celor de la The Wall Street Journal că directorii Tidal nu au purtat discuții cu Apple, așa că termenii unei eventuale înțelegeri nu sunt cunoscuți.

Lansat în 2014 și achiziționat de Jay Z în ianuarie 2015 pentru a fi relansat trei luni mai târziu, Tidal este un serviciu de muzică bazat pe abonament care a atras atenția publicului prin redarea de conținut audio fără pierderi și clipuri video muzicale de înaltă definiție. În momentul de față, Tidal oferă două planuri de abonament, o opțiune premium standard, pentru 9,99 $ pe lună, și una HiFi, pentru 19,99 $ pe lună. Calitățile acestui serviciu au convins 4,2 milioane de persoane să se aboneze la el, dintre care 45 % au preferat planul mai scump pentru a se bucura de sunete de înaltă calitate.

Văzut ca unul dintre cei mai importanți competitori ai Apple Music, Tidal s-a mai „ciocnit” cu Apple în trecut. În luna februarie, spre exemplu, compania americană purta discuții serioase pentru a-l convinge pe Kanye West să lanseze exclusiv pe Apple Music albumul „The Life of Pablo”, însă acesta a refuzat în cele din urmă, alegând să ofere albumul doar pe Tidal (acel „doar” avea să dureze numai câteva săptămâni, întrucât apoi a acceptat ca albumul său să fie difuzat și pe Apple Music).

Tidal are legături importante cu artiști mari, cum ar fi Kanye West, Beyonce și Madonna, în timp ce Apple a încercat din capul locului să atragă pe Apple Music conținut exclusiv și original, așa că interesul companiei americane față de Tidal nu este surprinzător.

Săptămâna aceasta, Apple Music a împlinit un an, iar recent compania Apple a anunțat că serviciul său de streaming muzical are 15 milioane de abonați care plătesc lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.