Apple a lansat pe App Store pachete proprii cu stickere pentru Mesaje din iOS 10

0
845

Apple a lansat la sfârșitul acesta de săptămână patru pachete cu stickere pentru iOS 10 pe care utilizatorii le pot descărca de pe App Store și folosi în noua aplicație Mesaje, după cum a fost anunțat încă de la WWDC 2016.

IMG_0362Cele patru seturi de stickere publicate de Apple pe App Store sunt intitulate: Mac clasic, Mâini, Inimi și Smileys. Primul dintre ele vine preinstalat în aplicația Mesaje din iOS 10 beta 1, iar instalarea lui nu va fi necesară decât în eventualitatea în care l-ai șters deja.

Fiecare pachet poate fi descărcat gratis și include numeroase stickere animate ce arată și funcționează identic cu caracterele Emoji ce pot fi trimise în prezent din aplicația Mesaje de pe Apple Watch.

Important de menționat este, însă, că, în momentul de față, numai dezvoltatorii care au o versiune beta de iOS 10 pot instala și vedea aceste stickere pe dispozitivele lor iPhone sau iPad. În curând însă, ele vor putea fi instalate și de către cei înscriși în programul Apple Software Beta, dacă au instalat iOS 10 public beta (indisponibil momentan), iar din toamnă vor putea fi instalate și folosite de oricine cu un iPhone, iPad sau iPod touch compatibil cu cea mai recentă versiune majoră de iOS.

Odată descărcate și adăugate în Mesaje, stickerele vor putea fi trimise de către utilizatori în cadrul conversațiilor iMessage și vor fi văzute de către toți utilizatorii de iPhone și iPad cu iOS 10, Apple Watch și de utilizatorii de Mac cu versiunea macOS Sierra instalată. Trimiterea lor se face foarte simplu, prin atingerea pictogramei App Store din pagina de conversație a Mesaje și selectarea stickerului dorit. Tot de aici, de îndată ce iOS 10 va fi lansat, utilizatorii vor putea deschide magazinul de aplicații pentru a descărca alte stickere create de dezvoltatori, precum și diferite alte extensii pentru aplicația Mesaje, care să permită, de exemplu, rezervarea rapidă a unei mese la restaurant, transferul de bani către prietenul selectat și nu numai.IMG_0363

Stickerele nedorite pot fi oricând eliminate prin apăsarea îndelungată pe pictograma lor din pagina App Store a Mesaje și selectarea butonului X.

Important de menționat este că dacă nu ai iOS 10 instalat pe dispozitivul tău, nici măcar nu vei putea să vezi pe App Store aceste stickere, așa cum nici nu le vei putea vedea, dacă un prieten ce are iPhone/iPad cu iOS 10 ți le va trimite.

Desigur, stickerele animate ale Apple nu funcționează momentan foarte fluid și bine, așa cum te-ai aștepta, dar acest lucru este de iertat din moment ce suntem abia la iOS 10 beta 1. Până în toamnă modul lor de funcționare ar trebui să fie fără cusur.

De îndată ce vei avea iOS 10 instalat pe dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch, vei putea descărca, cu ușurință stickerele Apple pentru Mesaje de pe App Store, urmând unul dintre linkurile de mai jos. Dimensiunea fiecărui pachet este mică, de numai câțiva MB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.