Mesaje primește schimbări majore în iOS 10. Iată ce noutăți te vor aștepta

0
1637

Mesaje este una dintre aplicațiile care s-a bucurat de cele mai importante îmbunătățiri în iOS 10, făcând iMessage să devină „cool” din nou. Printre caracteristicile noi anunțate de către Apple se numără videoclipuri Digital Touch și noi efecte pentru baloanele cu mesaje trimise prietenilor.

Începând cu iOS 10, Mesaje va afișa pe dispozitivele iPhone și iPad o previzualizare a conținutului partajat, fie că vorbim despre linkuri unde vom vedea titlul și imaginea articolului, fie că vorbim despre melodii Apple Music, pe care le putem reda direct din conversații, fie că vorbim despre clipuri video de pe Internet, pe care le putem viziona fără a fi direcționați în altă parte.

Funcționalitatea camerei din Mesaje a fost și ea îmbunătățită semnificativ, permițând utilizatorilor să vadă pe ce sunt focalizate lentilele camerei, precum și să vadă în paralel cu imaginea pe care vor să o înregistreze câteva dintre fotografiile înregistrate recent cu iPhone sau iPad.

Predicțiile emoji sosesc și ele în tastatura iOS 10, pentru a-ți indica cele mai potrivite caractere pe care ai vrea să le introduci. Mai mult, ele pot evidenția cuvintele tipărite deja de tine ce au caractere emoji corespondente, permișându-ți astfel să le atingi pentru a le transforma îm imagini. Mai mult, aceste caractere sunt afișate la o dimensiune de trei ori mai mare decât până acum în cadrul conversațiilor, fiind de trei ori mai amuzante și plăcut de urmărit.

Digital touch Mesaje„Efectele de balon” sunt o caracteristică nouă și așteptată ce îi lasă pe utilizatori să extindă sau reducă dimensiunile balonașelor din mesaje pentru a le face mai expresive și transmite cu ușurință sentimentul dorit. Balonașele mai au și un efect „dramatic”, care permit dezvăluirea graduală a conținutului lor prin „răzuire” (o glisare).

Scrierea de mână va fi și ea posibilă în Mesaje din iOS 10, textele scrise astfel putând fi trimise și afișate exact în forma în care au fost scrise în conversații. De asemenea, Digital Touch de pe Apple Watch a fost integrat în mesaje, permițând utilizatorilor să trimită bătăile inimii, săruturi, să marcheze imagini sau să deseneze.

Efectele de fundal pe ecran complet sunt o altă caracteristică din Mesaje, utilizatorii putând afișa focuri de artificii sau lumini disco în stickere Mesajeinteriorul conversațiilor cu prietenii. Ca să nu mai spunem că iMessage va accepta extensii de la aplicațiile terțe, un App Store dedicat acestora urmând a fi lansat. Astfel, dezvoltatorii vor putea crea stickere pentru Mesaje, vor putea crea aplicații de transfer de bani, de închiriere și alte tipuri de aplicații potrivite pentru o aplicație cum ar fi Mesaje (acest lucru ne amintește de ceva ce există deja în Facebook Messenger).

În plus, Mesaje din iOS 10 vine cu numeroase modificări mai mici, dar care vor conta. Câmpul text are un aspect complet nou și câteva butoane noi în dreptul său ce fac mai rapidă accesarea noilor caracteristici, aspectul conversațiilor este mai proaspăt, a fost inclusă opțiunea de a selecta conversațiile în care vrei să trimiți recipise de citire și nu numai.

iOS 10 beta 1 este disponibil deja pentru toate dispozitivele care acceptă iOS 9, mai puțin cele cu chipset Apple A5. Versiunea beta public de iOS 10 va fi lansată în vară, urmând ca versiunea finală să fie disponibilă din toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.