După imaginea cu carcasa iPhone 7 auriu ce a circulat ieri pe Internet, de dimineață cei de la Nowhereelse au publicat o nouă serie de imagini provenite de la o sursă „de încredere”, care de această dată ne prezintă, conform lor, atât viitorul model de iPhone de 4,7 inchi, cât și pe cel de 5,5 inchi. Spre deosebire de primul (care ar putea fi, totuși, un iPhone 7 Plus), al doilea – denumit, poate iPhone „7 Pro”, – nu a apărut până acum în prea multe imagini și are numeroase caracteristici noi, dar neconfirmate.

Începând cu primul dispozitiv, acum avem posibilitatea de a vedea din mai multe unghiuri ceea ce este probabil un prototip de iPhone 7 (Plus) asamblat măcar parțial – deși unghiurile nu sunt foarte bune, se pot observa butoanele de volum, comutatorul pentru modul silențios, butonul adormire/trezire și logoul Apple încastrat. Această carcasă / prototip / dispozitiv asamblat are designul pe care îl știm, amintindu-ne de iPhone 6s roz auriu (culoarea este identică).

Și chiar dacă la o primă vedere carcasa dispozitivului pe care îl vedem mai sus nu este diferită de cea pe care o vedeam ieri sau cu alte ocazii, există unele elemente care ridică unele semne de întrebare la afirmația francezilor că avem în față un iPhone de 4,7 inchi și/sau la autenticitatea imaginilor. Cel puțin la nivelul camerei am observat diferențe mari față de carcasa de ieri (vezi mai jos) și cea din prototipurile prezentate de același site web franțuzesc în trecut, cea mai recentă având un orificiu pentru cameră mai mic, un inel în jurul ei (deși carcasele de până acum nu mai aveau inel în jurul camerei protuberante) și o distanță mai mare între obiectiv, microfon și bliț. Dacă ne uităm și mai atent (deși unghiurile și distanțele dintre aparate și carcase sunt diferite), cea mai nouă carcasă pare a fi mai mare (uitați-vă în special la distanța dintre sigla Apple și margini), deci se poate să provină fie de la un prototip de iPhone 7 Plus, fie de la o copie chinezească de iPhone 7.

Trecând mai departe, în imaginile de mai jos avem ceea ce ne este spus că ar fi un iPhone 7 Plus complet asamblat, deși se poate să vorbim chiar de un prototip al iPhone 7 Pro. Având un aspect foarte asemănător cu cel al iPhone 6s Plus (dar fără antenele perpendiculare pe carcasă), acest dispozitiv reaprinde discuțiile cu privire la introducerea în noul iPhone de 5,5 inchi a unui Smart Connector. Deși au fost destule informațiile și schițele care contraziceau această teorie, cel puțin la fel de multe au fost și informațiile care indicau includerea conectorului ce ar permite conectarea unor accesorii precum baterii externe sau tastaturi, care să poată transfera atât date, cât și energie.iphone 7 pro

În față, acest dispozitiv pare să fie identic cu un iPhone 6s Plus, după cum putem observa la o primă aruncătură de ochi în imaginea de mai jos. Dar nu este. Dacă ne uităm mai atent, vom observa că el are o cameră cu două obiective protuberante și ascunse după o sticlă neagră (ce arată similar cu camera pe care am văzut-o și în proiectele, schițele și pe carcasele de până acum). Dacă ne uităm mai și atent vom observa că el nu are însă comutatorul pentru modul silențios, ceea ce este foarte ciudat, ținând cont că, în afară de cele mai recente iPad-uri (începând cu Air 2), toate dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch au acest comutator (până și dispozitivul roz al cărui carcasă este prezentată mai sus îl are). De asemenea, vom mai observa și că în dreapta receptorului de ureche a răsărit un al doilea senzor. Acesta ar putea fi un nou senzor de lumină ambientală capabil să determine și temperatura culorii (pentru un eventual afișaj True Tone, similar celui din iPad Pro de 9,7 inchi). Totuși, modul în care arată acest senzor, precum și lipsa comutatorului lateral, mă face să îmi ridic unele semne de întrebare cu privire la autenticitatea acestui „iPhone” (cu toate că aș putea crede că vorbim despre un prototip de slabă calitate – fapt pentru care are logoul turnat și orificiile pentru Smart Connector umplute, butoanele de volum nefinisate și alte elemente nelalocul lor).iphone 7 pro 2

Și pentru că tot am vorbit despre panoul frontal, trebuie să menționăm – deși nu știu cât de relevant este, ținând cont de dubiile pe care le am cu privire la autenticitatea lui – că el are un buton principal ce pare a fi clasic și nu încastrat în sticlă, așa cum era indicat într-un zvon mai vechi.

Așadar, acest set de imagini apărut astăzi pe Internet nu îmi par a prezenta două carcase/dispozitive la fel de reale precum imaginea cu carcasa de iPhone apărută ieri pe Internet. Eu unul, în eventualitatea în care ambele ar fi măcar prototipuri create de către producătorii de carcase pe baza schițelor oficiale ale Apple, tind să cred că avem în față două modele de iPhone cu afișaj de 5,5 inchi, ceea ce înseamnă fie că unul dintre ele a fost creat pe baza unor schițe mai vechi, deci nu va vedea vreodată lumina zilei într-un Apple Store, fie că Apple va lansa atât un iPhone 7 Plus, cât și un iPhone 7 „Pro”, așa cum s-a mai sugerat. Dar ca să aflăm adevărul va trebui să așteptăm până în toamnă.

5 COMENTARII

  1. Clar este un prototip slab , sau vreo replica , avand in vedere butonul home care nu are nici o noima , ,,e degeaba,, cum s-ar spune , si comutatorul de silentios, pentru care as reununta la iPhone daca nu s-ar mai produce . Spatele chiar imi place .

  2. interesanta teoria ta cu iph plus și pro . sincer si mie mi se pare ca primul e un plus dar ar fi ciudat doua iph mari …

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.