Apple donează 1 milion de dolari pentru a ajuta victimele inundațiilor catastrofale din China

1
341

Apple a donat 1 milion de dolari pentru o organizațue din China care se luptă cu cele mai grave inundații din regiune din ultimii ani, scrie UȘĂ Today.

Fundația pentru Diminuarea Sărăciei din China – o organizație nonguvernamentală – a anunțat luni că a primit 7 milioane de yuani (1 milion de dolari) de la compania Apple, aceasta fiind prima companie din Statele Unite ale Americii care a donat pentru ajutorarea victimelor viiturilor din acest an. Grupul a mai anunțat pe site-ul său web că va lucra alături de Apple pentru a se asigura că banii sunt distribuiți în mod eficient, acolo unde este cea mai mare nevoie de ei.

„Gândurile noastre sunt cu toți cei devastați de inundațiile provocate de Fluviul Albastru” – a declarat Tim Cook, director general Apple, pe contul personal de Weibo

Potrivit ministrului chinez pentru probleme civile, ploile torențiale au afectat 31 de milioane de persoane din peste 500 de orașe din regiune. Din cauza impactului devastator al inundațiilor, care au început de la finele lunii iunie, aproximativ 1 milion de oameni au avut sau mai au nevoie de ajutor.

Aceasta nu este prima dată când Apple donează pentru a susține eforturile de ajutorare a victimelor unor dezastre naturale din China. În 2014, compania americană a donat 1,6 milioane de dolari pentru a susține eforturile de ajutorare a victimelor unui cutremur mare produs în provincia Yunnan, ce a ucis peste 600 de persoane și a lăsat fără locuințe alte câteva mii.

În trecut, Apple a mai făcut donații similare pentru ajutorarea victimelor unor alte dezastre naturale (sau de altă natură) produse în alte țări din lume și a organizat în câteva rânduri și campanii de donații în iTunes Store, care să le permită utilizatorilor să contribuie la rezolvarea problemei migrației de anul trecut și la ajutarea victimelor diferitor alte dezastre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.