Un clip video și mai multe fotografii apărute astăzi pe Internet ne prezintă un posibil adaptor Apple Lightning la jack de 3,5 mm, confirmând acele zvonuri potrivit cărora Apple va comercializa un astfel de accesoriu împreună cu iPhone 7 ca și o soluție pentru utilizatorii care au căști cu jack tradițional.

Adaptorul din imaginile inserate în acest articol ar fi fost obținut de la o fabrică Foxconn din Vietnam de către cei de la Tinhte. Autorul lor este de părere că ceea ce ne prezintă în exclusivitate ar putea fi într-adevăr un adaptor Apple original și nu o copie sau un adaptor creat de un terț producător. Și cel mai probabil are dreptate, întrucât dacă ne uităm mai atent, adaptorul care are la un capăt un conector Lightning, iar la celălalt un port jack, legate fiind de un scurt cablu, arată foarte similar cu alte accesorii Apple originale, cum ar fi acest USB-C la USB-A.

Un aspect interesant notat de autorul videoclipului de mai jos este că atunci când conectezi adaptorul din imagini la un dispozitiv iPhone sau iPad cu iOS 9 sau anterior, sistemul de operare afișează mesajul de incompatibilitate (ca și cum ar fi un accesoriu realizat fără indicațiile Apple din programul MFi). Același mesaj nu va apărea însă dacă el este conectat la un iPhone cu iOS 10 beta, el funcționând „imediat” și fără niciun fel de probleme. Faptul că doar iOS 10 știe de existența lui are logică, dacă ne gândim că el va fi adresat în special unui terminal ce va avea din fabrică instalat iOS 10.

Un alt lucru sesizat de autorul imaginilor este că atunci când două perechi de căști sunt conectate la un iPhone 6s Plus, atât prin jackul de 3,5 mm, cât și prin portul Lightning (folosind adaptorul), dispozitivul cu iOS 10 oferă prioritate căștilor conectate prin Lightning, redând numai prin ele conținutul audio.

Desigur, nu putem nega cu certitudine posibilitatea ca acest adaptor să fie un produs al unui terț producător. Dar tindem să credem că el a fost creat de Apple, deoarece se potrivește foarte bine cu linia de design a altor adaptoare Apple, atât în ceea ce privește forma, cât și culoarea și materialele folosite. Un alt lucru care ne face să credem că avem în față un adaptor autentic este nevoia celor de la Apple de a lansa un astfel de accesoriu odată cu iPhone 7, în condițiile în care dispozitivul nu va avea jack de căști și există numeroși utilizatori care și-au cumpărat căști ce nu au conector Lightning sau nu sunt Bluetooth, deci au nevoie și de așa ceva.

adaptor lightning casti iphone 7

Săptămânile trecute au apărut pe Internet mai multe imagini cu niște căști EarPods cu conector Lightning, însă forma plasticului ce învelește conectorul este cât se poate de dubioasă și diferită de tot ceea ce comercializează Apple în prezent. Din această cauză, nu excludem încă posibilitatea ca zvonurile ce spuneau că Apple va comercializa iPhone 7 cu căști EarPods cu jack și un adapor precum cel de mai sus să fie reale (deși ar fi o stupizenie ca o companie precum Apple să facă așa ceva), mai ales acum, odată cu apariția acestui accesoriu probabil original.

În concluzie, indiferent dacă acest accesoriu este un produs Apple original sau nu (noi tindem să credem că este), soluția celor de la Apple va fi similară și mult mai atent lucrată decât alte adaptoare Lightning la jack de 3,5 mm prezentate până acum. Cu toate acestea, ea nu va putea adresa problema acuzată de mulți utilizatori, anume că odată cu iPhone 7 nu vei mai putea asculta muzică la căști cu fir și să îți încarci telefonul în același timp.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.