iOS 10 este o actualizare plină de noutăți. Iar când spunem acest lucru nu ne referim numai la ceea ce a prezentat Apple la WWDC 2016 sau la ce mai este prezent prin beta 1, ci și la noutăți care sunt testate și este posibil să fie implementate în această vară, pe parcursul perioadei de testare.

Una dintre acestea are legătură cu centrul de control reîmprospătat. Dezvoltatorul de aplicații pentru iOS, Andrew Wiik a făcut o descoperire extrem de interesantă în cea mai recentă versiune a sistemului de operare, care ne indică posibilitatea ca un comutator pentru datele celulare să apară în sfârșit aici și să mulțumească astfel un număr mare de utilizatori de iPhone.

Imaginea de mai sus sugerează faptul că Apple testează în iOS 10 un nou comutator pentru centrul de control. Poziționat în partea de sus, acesta se situează după actualele comutatoare: Mod Avion, Wi-Fi, Bluetooth, Nu deranjați și Blocare rotire, neavând încă o pictogramă. Totuși, culoarea lui verde, atunci când este activat, este aceeași ca și culoarea pictogramelor pentru Operator, Conexiune celulară și Hotspot personal din Configurări. Ori asta ne indică al șaselea comutator din centrul de notificări ar putea fi pentru una dintre ultimele două caracteristici, activarea/dezactivarea rapidă a datelor celulare fiind cel mai probabil rolul său.

Utilizatorii de iPhone și iPad care au instalat iOS 10 beta 1 vor spune că acest comutator nu este prezent. Și așa este. Dar descoperirea a fost făcută într-un nou framework din iOS 10 intitulat ControlCenterUI. În interiorul său există o clasă numită „CCUICellularDataSetting”, pe care dezvoltatorul a activat-o în Simulatorul iOS, găsind deci al șaselea buton, de culoare verde. El nu are pictogramă și nici un mesaj de stare la activare (ca și celelalte), fapt ce ne sugerează că Apple încă lucrează la el (așa că ar putea sosi sau nu în viitoarele iOS 10 beta).

Dacă vi se pare dubios faptul că această pictogramă este colorată și celelalte nu, ei bine nu ar trebui. Centrul de control modificat din iOS 10 colorează comutatoarele atunci când sunt activate, iar culorile lor sunt identice cu cele afișate în pagina principală a Configurări.

date celulare configurariIntroducerea unui comutator pentru datele celulare în centrul de control este așteptată încă de când Apple a introdus această caracteristică, în iOS 7. Și chiar dacă mulți își doresc să aibă așa ceva (inspirați fiind și de Android, care permite din Notificări dezactivarea datelor celulare), Apple nu s-a grăbit să le ofere un astfel de comutator rapid până acum.

În iOS 10, compania americană pare însă să își fi aplecat urechile la cererile utilizatorilor, întrucât nu doar că testează un posibil astfel de comutator, dar pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus a introdus în acțiunile rapide 3D Touch ale aplicației Configurări și o scurtătură către Date celulare.

Un comutator pentru datele celulare va veni în ajutorul tuturor utilizatorilor de iPhone care nu au planuri de date foarte generoase și obișnuiesc să le activeze perioade scurte de timp apoi să le dezactiveze. Ei sunt nemulțumiți în prezent de faptul că trebuie mereu să apeleze la aplicația Configurări, unde să efectueze câteva atingeri de ecran de fiecare dată când doresc să activeze/dezactiveze datele celulare (poate și de câteva ori pe zi). Ori un comutator rapid în centrul de control va fi extrem de folositor.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.