iPhone 8 ar urma să aibă un Motor Taptic capabil să producă vibrații mai complexe

0
847

Dacă te-ai întrebat până acum de ce iPhone 8 apare atât de des menționat în știri, în condițiile în care nici măcar iPhone 7 nu a fost introdus încă, ei bine acest lucru se datorează zvonurilor conform cărora modelul din 2017 de iPhone va fi cel complet nou, pe care toată lumea așteaptă, iar cel de anul acesta (iPhone 7) va reprezenta o nouă actualizare pentru iPhone 6/6s. Aceste informații sunt coroborate astăzi de japonezii de la Nikkei, într-un articol din care mai aflăm și despre o altă îmbunătățire pe care o pregătește Apple pentru iPhone-ul de anul viitor.

Nikkei scrie că Apple a luat decizia de a lungi cu un an perioada dintre lansările de modele noi de iPhone, ajungându-se astfel la un ciclu de 3 ani sau „tic-tac-tac”. Ori asta înseamnă că tradiția de doi ani dintre lansările de modele iPhone noi nu va mai fi păstrată, iar în 2016 vom vedea pe piață un fel de nou iPhone „S”, care nu va oferi schimbările de design mult-așteptate de utilizatori, pentru ca la anul, când iPhone va împlini 10 ani, să fie lansat un model complet nou, cu caracteristici care ar trebui să ne facă pe toți să zicem din nou „uau”. Desigur, este prematur să discutăm despre ce se va întâmpla după iPhone 8 și dacă ciclul de reîmprospătare o dată la trei ani va rămâne ori se va reveni la cel de doi ani, ca și până acum.

În rest, majoritatea informațiilor prezentate de Nikkei în articolul lor sunt lucruri despre iPhone 7 pe care noi le știam (cum ar fi, de exemplu, că va avea un design similar cu iPhone 6s, dar va fi rezistent la apă, va avea o baterie și cameră îmbunătățite, iar jackul de 3,5 mm pentru căști îi va lipsi cu desăvârșire). Totuși, ei fac referire la ceva nou despre care nu știam încă, dar la care aparent lucrează Apple pentru a-l introduce în iPhone-ul din 2017. Este vorba despre un „motor ultra-performant” capabil să „creeze vibrații haptice mult mai complexe”.

Cei de la Nikkei nu oferă mai multe detalii cu privire la noul motor, dar este oarecum firesc să ne așteptăm ca Apple să aducă îmbunătățiri notabile motorului Taptic din iPhone, la anul. Disponibil pe smartphone-urile Apple începând cu iPhone 6s pentru a oferi retroacțiune haptică la utilizarea gesturilor 3D Touch, Motorul Taptic ar putea fi îmbunătățit în generația viitoare de iPhone, mai ales că se așteaptă o schimbare majoră la nivelul ecranului ei.

Potrivit informațiilor pe care le avem până în momentul de față, iPhone 8 urmează să aibă un afișaj OLED din muchie în muchie, cu 3D Touch și ceilalți senzori integrați în el. Ori asta ar putea conduce la dispariția butonului principal și introducerea unor senzori 3D Touch mult mai complecși. În aceste condiții, un motor taptic ar putea oferi retroacțiunea haptică de simulare a apăsării butonului principal (atunci când încerci să faci „clic” pe ecran, de exemplu), de scanare a amprentelor și nu numai.

Așadar, chiar dacă modelele de iPhone pe care Apple le va introduce anul acesta se vor numi „iPhone 7” și „iPhone 7 Plus”, sunt foarte puține șansele ca iPhone „7s” să își facă apariția anul viitor, ținând cont de multitudinea de îmbunătățiri și schimbări pe care le va aduce acea generație de iPhone. De asemenea, se prea poate ca această schimbare să aibă legătură doar cu faptul că în 2017 iPhone va împlini 10 ani, fiind momentul oportun pentru Apple să rupă din nou gura târgului, pentru ca în viitor să revină la ciclul tradițional de lansare a unor modele noi de iPhone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.