Compania Apple a lansat luni seară o nouă actualizare de iOS, pe care deocamdată le-o oferă numai dezvoltatorilor de aplicații. Prima versiune beta a iOS 9.3.3 este deci disponibilă pentru testare de către dezvoltatorii înregistrați în Apple Developer Center și sosește la exact o săptămână distanță de versiunea finală a iOS 9.3.2

Actuala versiune beta de iOS 9.3.3 are numărul de build 13G12 și poate fi descărcată de către dezvoltatorii de aplicații atât prin intermediul Apple Developer Center, cât și prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS. Momentan, utilizatorii înscriși în programul public de testare al versiunilor noi de iOS nu au primit actualizarea și nu se știe dacă iOS 9.3.3 public beta 1 le va fi oferit sau când.

Potrivit notițelor lansării trimise de către Apple, iOS 9.3.3 este o actualizare concentrată pe corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor. Ea are probabil rolul de a înlătura problemele ce au fost descoperite de către utilizatori în iOS 9.3.2 și de a aduce optimizări acolo unde mai este loc. Schimbări sau caracteristici noi nu au fost descoperite până în momentul de față, iar dacă vor fi găsite, vă vom anunța.

iOS 9.3.3 succede iOS 9.3.2, o actualizare de iOS lansată de către Apple în urmă cu o săptămână cu scopul de a corecta o serie de probleme și de a spori securitatea dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch. În plus, iOS 9.3.2 introducea posibilitatea de a folosi Night Shift atunci când modul Consum redus este activat, corecta o eroare care putea să afecteze calitatea audio a unor accesorii Bluetooth în cazul asocierii cu un iPhone SE, precum și o eroare ce putea împiedica efectuarea de căutări în dicționar.

Pentru utilizatorii de iPad Pro cu afișaj de 9,7 inchi, iOS 9.3.3 nu este disponibil în momentul de față, semn că Apple nu a înlăturat eroarea gravă care afecta unele unități și care a apărut odată cu iOS 9.3.2. În cazul în care nu știați, imediat după lansarea iOS 9.3.2, unii utilizatori de iPad Pro cu afișaj de 9,7 inchi au început să se plângă de faptul că aceasta le-a blocat dispozitivele cu eroarea 56, o soluție de deblocare a lor nefiind găsită. De aceea, Apple a retras actualul build de iOS 9.3.2 pentru dispozitivele iPad Pro de 9,7 inchi.

Data lansării versiunii publice de iOS 9.3.3 este necunoscută în momentul de față, însă ținând cont de faptul că și iOS 9.3.2 a trecut printr-un proces de testare care s-a întins pe durata a aproape două luni (timp în care s-au lansat 4 versiuni beta), există toate șansele ca nici noua versiune să nu fie lansată mai devreme de finele lunii iunie sau iulie.

Notă: În cazul în care ai instalat iOS 9.3.3 beta 1 pe iPhone sau iPad și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.