Luni seară, compania Apple a lansat versiunea finală de iOS 9.3.2 pentru toți utilizatorii care dețin un iPhone, iPad sau iPod touch compatibil cu iOS 8/9. Noua versiune de iOS vine după un proces de testare cu dezvoltatorii și utilizatorii membri ai Apple Software Beta care s-a întins pe cinci săptămâni. În total, Apple a lansat patru versiuni beta de iOS 9.3.2, deci vorbim probabil despre cea mai stabilă versiune de iOS 9 de până acum.

iOS 9.3.2 este disponibilă pentru toți utilizatorii de iPhone (4s sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), iPad mini (sau un model mai recent), iPad Air (sau un model mai recent), iPad Pro și iPod touch (generația a 5-a sau orice model mai recent). Această actualizare este în egală măsură recomandată tuturor celor care au instalat, pe un dispozitiv eligibil, iOS 9 sau o versiune ulterioară, precum și utilizatorilor care mai folosesc iOS 8.x pe iPhone, iPad ori iPod touch.

iOS 9.3.2 – iată ce aduce nou pe iPhone și iPad

iOS 9.3.2 este o actualizare relativ minoră care, potrivit Apple, corectează probleme și sporește securitatea dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch. Mai mult, iOS 9.3.2:

  • Corectează o problemă care putea să afecteze calitatea audio a unor accesorii Bluetooth în cazul asocierii cu un iPhone SE
  • Corectează o problemă care putea să provoace nereușita căutării definițiilor în dicționar
  • Rezolvă o problemă care împiedica tastarea adreselor de e‑mail în cazul utilizării tastaturii japoneze kana în aplicațiile Mail și Mesaje
  • Corectează o problemă legată de utilizarea vocii Alex pentru VoiceOver, care provoca schimbarea vocii la anunțarea semnelor de punctuație sau a spațiilor
  • Corectează o problemă care împiedica serverele MDM să instaleze aplicații B2B personalizate

Încă de pe parcursul perioadei de testare, dezvoltatorii de aplicații și utilizatorii au putut observa și testa câteva dintre noutățile iOS 9.3.2. Cea mai importantă noutate descoperită de ei este legată de Night Shift și modul Consum redus, care pot fi folosite concomitent pe iPhone – lucru imposibil în versiunile anterioare de iOS 9. În plus, dezvoltatorii au mai sesizat îmbunătățiri semnificative în privința performanțelor pe iPhone 6s Plus la utilizarea 3D Touch în orientarea vedere, rezolvarea unei erori grave a Game Center, dar și un ușor spor de performanță pe toate modelele și cu precădere pe cele mai vechi. Toate cele sesizate de către dezvoltatori în iOS 9.3.2 beta sunt disponibile și în versiunea finală ce a fost lansată acum pentru toată lumea.

Prin urmare, este recomandat să efectuezi actualizarea la iOS 9.3.2, apelând la sistemul de actualizare software al iOS sau la aplicația iTunes de pe un Mac sau PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt menționați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

Alături de iOS 9.3.2, compania Apple a mai lansat în această seară și versiunile finale de OS X 10.11.5, iTunes 12.4, watchOS 2.2.1 și tvOS 9.2.1.

- Reclamă -