Apple a lansat OS X 10.11.5 pentru toți utilizatorii de Mac

2
857

Compania Apple a lansat luni seară versiunea finală de OS X 10.11.5, făcând astfel disponibilă pentru toată lumea cea de-a cincea actualizare adusă El Capitan. OS X 10.11.5 se află în perioada de testare de la începutul lunii aprilie și a trecut prin patru versiuni beta, ce au fost testate de Apple împreună cu dezvoltatorii și utilizatorii membri Apple Developer Center.

 

OS X 10.11.5 El Capitan – iată tot ce aduce nou pe Mac

Potrivit companiei Apple, această actualizare îmbunătățește stabilitatea, compatibilitatea și securitatea Mac-urilor, fiindu-le recomandată tuturor posesorilor de computere cu El Capitan.

Actualizările de securitate sunt câteva la număr, sunt detaliate aici, și acoperă o serie de breșe, făcând Mac-urile mai sigure și protejându-le mai bine în fața diferitor tipuri de atacuri – ele sunt și principalul motiv pentru care ar trebui să faci cât mai repede actualizarea la OS X 10.11.5.

Aparent, nu trebuie să te aștepți la cine știe ce modificări importante ori la caracteristici noi din partea OS X 10.11.5. Cu atât mai puțin cu cât nici dezvoltatorii și nici utilizatorii nu au descoperit, în niciuna dintre cele patru versiuni beta de OS X 10.11.5, schimbări importante. Or, vorbim într-adevăr de o actualizare menită doar să îmbunătățească performanțele și să înlăture erorile descoperite în OS X 10.11.4. Erori cum ar fi cea care afecta MacBook Pro cu afișaj Retina, anumite modele blocându-se din senin în timpul utilizării, în OS X 10.11.4.

Așadar, în pofida lipsei de caracteristici noi și importante, noua versiune de OS X le este recomandată tuturor utilizatorilor care dețin un Mac compatibil cu El Capitan și mai ales celora care au instalat deja OS X 10.11.x pe computerul lor. Ea poate fi descărcată și instalată de pe App Store, accesând meniul Actualizări, iar dacă nu te descurci, atunci poți urma linkul de mai jos:

• Cum să efectuezi actualizarea la OS X 10.11.5 El Capitan

OS X 10.11.5 succede OS X 10.11.4, o actualizare lansată pe 21 martie, ce introducea câteva caracteristici noi, minore (poate cele mai importante erau cele introduse pentru Notițe), și numeroase corecturi de erori, actualizări de securitate și îmbunătățiri pe alocuri.

Alături de OS X 10.11.5 El Capitan, Apple a lansat astă-seară iTunes 12.4 (cu numeroase noutăți pentru Mac și PC) și iOS 9.3.2 pentru posesorii de iPhone, iPad și iPod touch. În plus, compania americană a lansat versiunile finale de tvOS 9.2.1 și watchOS 2.2.1.

- Reclamă -