iOS 9.3.2 urmează să rezolve o eroare importantă din Game Center

0
1052

De ceva vreme există în Game Center o eroare destul de gravă, care face imposibil de jucat o serie de jocuri pentru iPhone, iPad sau iPod touch. Dar cum numărul celor care s-au plâns de ea nu a fost atât de mare, ea nu a ajuns la urechile celor de la Apple până acum, când aparent gigantul american a adresat-o, în iOS 9.3.2 beta 1.

Game Center nu este numai o aplicație pe care mulți dintre noi o „aruncăm” în cine știe ce dosar cu aplicații preinstalate de care nu avem nevoie, ci și o componentă a iOS folosită de unele aplicații pentru a oferi utilizatorilor realizări și pentru a le prezenta tabele cu lideri, componentă pe care unii posesori de iPhone și iPad o folosesc constant, creându-și conturi, adăugând prieteni cu care să își compare rezultatele și descoperind jocuri noi. Dar cel mai important, Game Center este o platformă care face posibilă funcționarea mai multor jocuri multiplayer bazate pe mutări. Folosind rețeaua Apple, aceste jocuri de pe App Store le permit utilizatorilor să invite prietenii, să înceapă jocuri de tip multiplayer și să concureze unii cu alții pentru a obține scoruri cât mai mari.

Ei bine, eroarea despre care vă aminteam mai sus a fost descoperită în iOS 8 și afecta multe jocuri populare de tip multiplayer. Ea face ca nu doar aplicația Game Center să nu mai poată fi deschisă, ci și jocurile care folosesc platforma, afișând, la accesarea lor, un ecran alb, pe care unii utilizatori l-au denumit „ecranul alb al morții”, făcând aluzie la binecunoscutul „ecran albastru al morții” din Windows. Existența acestei erori este demonstrată în videoclipul de mai sus.

Pe forumul celor de la TouchArcade s-a deschis un subiect despre această problemă, care a ajuns să aibă în prezent 75 de pagini. Aici, câțiva utilizatori susțin că în cea mai recentă versiune de iOS, 9.3.2, eroarea a fost adrestă de către Apple sau măcar s-a încercat adresarea ei, în condițiile în care la câteva zile după instalare și funcționare corectă, problemele au început să reapară la o mai mică parte dintre utilizatori. Cu alte cuvinte, vorbim despre o problemă mai complexă, a cărei rezolvare nu este tocmai simplă.

Așadar, se poate ca iOS 9.3.2 să vină în final cu o soluție permenantă de rezolvare a problemei „ecranul alb al morții”, însă în lipsa unui comentariu din partea Apple cu privire la această soluție, este greu să ne pronunțăm deocamdată. Totuși, din moment ce prima versiune beta a acestei actualizări a adresat eroarea – și măcar parțial – este de așteptat ca în următoarele să se facă progrese mai importante.

Cei care întâmpină problema pe iPhone sau iPad, pot instala iOS 9.3.2 public beta 1. Mai multe detalii aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.