La numai câteva zile după ce a lansat versiunea publică de iOS 9.3 pentru utilizatorii de iPhone și iPad – o versiune care se dovedește a avea multe probleme, deși a trecut prin șapte versiuni beta – compania Apple luase decizia de a o retrage de pe multe dintre dispozitivele compatibile (iPhone 5s și anterioare; iPad Air și anterioare), din cauza unei erori ce ține de activare. La retragerea actualizării, compania Apple primitea să lanseze în curând o nouă versiune de iOS 9.3, care să le rezolve.

Ei bine, această versiune a sosit în această seară, la fix o săptămână distanță de lansarea versiunii publice de iOS 9.3. Noul iOS 9.3 pentru modelele mai vechi de iPhone și iPad are numărul de build 13E237 și este disponibil deja pe anumite dispozitive iPhone și iPad (vezi mai jos care sunt acestea), compatibile cu iOS 9. Utilizatorii pot efectua actualizarea atât din Configurări>General>Actualizare software, cât și prin iTunes.

În cazul celor care ai instalat deja iOS 9.3 pe iPhone și iPad și întâmpini probleme cu activarea, va fi necesară conectarea dispozitivului la iTunes și restaurarea sau actualizarea din .ipsw (acest fișier corespunzător fiecărui model de iPhone, iPad și iPod touch, poate fi descărcat de mai jos).

Buildul public inițial de iOS 9.3 le solicita utilizatorilor cu modele mai vechi de iPhone și iPad să introducă ID-ul Apple și parola asociată acestuia, ce fuseseră folosite la configurarea inițială a lor. În cazul în care acele conturi nu erau cunoscute (un lucru des întâlnit, mai ales în rândul utilizatorilor cu dispozitive la mâna a doua), procesul de activare nu putea fi efectuat, iar dispozitivele rămâneau blocate în iCloud fără niciun sens. De aceea, Apple a decis să retragă iOS 9.3 de pe toate dispozitivele ce au rulat iOS 7 până la momentul lansării unei versiuni fără probleme.

Odată noul build de iOS 9.3, compania Apple a început din nou să semneze actualizarea inclusiv pe modelele mai vechi de iPhone și iPad, iar utilizatorilor le va fi solicitat contul de iCloud ce era activ înainte de a iniția actualizarea (deci contul personal, al fiecăruia). În cazul în care informațiile nu mai sunt cunoscute, de acum se poate sări peste acel pas.

iOS 9.3 build 13E237 – comptibilitate

 • iPhone 5s
 • iPhone 5c
 • iPhone 5
 • iPhone 4s
 • iPad Air
 • iPad 4
 • iPad 3
 • iPad 2
 • iPad mini 2
 • iPad mini generația 1
 • iPod touch generația a 5-a

*Notă: Niciun dispozitiv care nu se găsește în lista de mai sus, nu va putea fi actualizat la noul build de iOS 9.3. Se poateca în unele cazuri, actualizarea la iOS 9.3 să fie disponibilă numai prin restaurare cu iTunes sau prin descărcarea fișierului .ipsw.

iOS 9.3 build 13E237 – descarcă acum (linkuri directe)

iPhone

iPad

iPod touch generația a 5-a

Notă: După descărcarea fișierului .ipsw corespunzător modelului de iPhone sau iPad pe care îl ai, va trebui să conectezi dispozitivul la iTunes, să apeși tasta Shift (pe Windows) sau Opțiune (alt – pe Mac), apoi să dai clic pe opțiunea „Caută actualizare” din pagina Rezumat a dispozitivului, fără ca însă să ridici degetul de pe acea tastă. Selectează apoi fișierul .ipsw și așteaptă efectuara actualizării.

Joi noaptea, compania Apple a mai lansat o versiune actualizată de iOS 9.3, ea fiind adresată însă numai iPad 2, modelul Wi-Fi + Cellular, care a fost afectat de o eroare de activare separată, ce oprea comunicarea acestui dispozitiv cu serverele de activare ale Apple.

4 COMENTARII

 1. Am patit-o si eu, am facut update si acum nu mai pot activa iphonul.
  Am acum pe el 9.3.1 Build 13E238 si imi cere un cont pe care nu-l cunosc pt activare, desi a rulat cu contul meu de iCloud timp de 2 ani .
  Se pare ca desi au lansat 9.3.1. 13E238 tot au probleme legate de conturile vechi de Icloud ..
  Oare ce sa-i fac ? Mergea perfect cu contul meu de icloud..

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.