Un număr foarte mare de utilizatori de iPhone și iPad au raportat în ultimele zile pe forumurile Apple, pe Twitter și nu numai existența unei erori în iOS care cauzează blocarea sau închiderea subită a unor aplicații de la terți sau preinstalate, cum ar fi Safari, Mail, Notițe, Chrome și nu numai, imediat după ce un link web este atins scurt sau pentru o perioadă puțin mai lungă.

Aparent, eroarea este în iOS 9.3, întrucât de la lansarea de săptămâna trecută a acestei actualizări de iOS, numărul celor care au raportat probleme cu linkurile web a crescut constant. Totuși, nu doar ultima versiune de iOS pare a fi afectată. Un număr mai mic de mesaje provin de la utilizatori de dispozitive cu iOS 9.2.1 sau versiuni mai anterioare ale sistemului de operare. În ceea ce privește dispozitivele cu probleme, vorbim despre o gamă largă (probabil despre toate modelele de iPhone și iPad compatibile cu iOS 9), inclusiv iPhone 5, iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPad mini și chiar iPad Air 2 sau iPad Pro.

O rezolvare a acestei probleme nu a fost găsită până în momentul de față, iar Apple nu a venit cu un răspuns oficial până la această oră. Totuși, o posibilă rezolvare temporară implică dezactivarea JavaScript din Configurări>Safari>Avansat – însă ea afectează puternic experiența de navigare pe Internet. Închiderea aplicațiilor afectate sau chiar repornirea dispozitivelor nu pare să rezolve problema.

În ceea ce privește cauza problemei, ei bine nici aceasta nu este cunoscută momentan. Totuși, un număr considerabil de utilizatori se confruntă cu eroarea imediat după instalarea aplicației Booking.com, existând pe Internet un clip video care chiar demonstrează apariției erorii după instalarea popularei aplicații pentru călătorii. Eu unul, am încercat să reproduc problema din iOS pe dispozitivele mele și într-adevăr, după instalarea Booking.com pe un iPad Air 2 cu iOS 9.3, Safari (și nu doar) au început să se închidă subit în momentul în care atingeam un link pentru mai mult timp. Anumite probleme cu linkurile am întâmpinat și pe iPhone 6s Plus, imediat după instalarea iOS 9.3.

Un specialist în tehnologiile mobile, Ben Collier, consideră că există o eroare care afectează caracteristica Linkuri Universale din iOS 9, atunci când fișierul asociat aplicației unui site web depășește o anumită dimensiune. Ei bine, Booking.com avea un fișier mult prea mare – de 2,3 MB, care a fost redus între timp la 4 kb, însă problema nu a fost rezolvată – și probabil nici nu va fi până la lansarea unei actualizări de iOS.

În iOS 9, Apple a introdus Linkuri Universale. Acestea permitr dezvoltatorilor de aplicații să asocieze site-urile lor cu aplicațiile, astfel că linkurile către site-ul web pot deschide aplicația în mod automat, dacă este instalată. De exemplu, dacă urmezi o legătură către un articol Guardian, se va deschide aplicația Guardian cu acel articol și nu articolul de pe site-ul web.

Se pare că există o eroare în iOS care strică Linkurile Universale dacă fișierul asociat unei aplicații este prea mare.

Se pare că mărimea mare a fișierului lor, din cauză că au fiecare URL de la site-ul web înăuntru strică baza de date iOS pe acel dispozitiv. Apple îți permite să ai asociere bazată pe model, așa că în loc să includă fiecare URL de hotel în fișierul asociat, Booking.com putea doar să pună /hotel/* pentru a include toate hotelurile de pe site-ul lor web.

Un utilizator de iOS a publicat o imagine dintr-o conversație avută cu un reprezentant Apple în care este demonstrat că inginerii Apple cunosc existența acestei erori și că vor veni cu mai multe informații, o posibilă rezolvare temporară și, cel mai probabil, o actualizare de iOS în curând.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.