Compania Apple a lansat în urmă cu numai câteva minute o nouă actualizare de iOS cu scopul de a corecta o eroare importantă, apărută mai ales după actualizarea terminalelor iPhone și iPad la iOS 9.3. iOS 9.3.1 este acum disponibil pentru toți posesorii de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 9, actualizarea fiindu-le recomandată tuturor în egală măsură.

Noua actualizare de iOS sosește pe dispozitivele iPhone (4s și mai recente), iPad (2 și mai recente), iPad mini (și mai recente), iPad Pro și iPod touch (generația a 5-a și a 6-a) la numai o săptămână distanță de iOS 9.3.

Potrivit companiei Apple, iOS 9.3.1 corectează o problemă care provoca blocarea aplicațiilor după apăsarea linkurilor din Safari și alte aplicații. Această problemă a început să fie raportată de către utilizatori imediat după ce iOS 9.3 a fost lansat de către Apple. Mulți posesori de iPhone și iPad, printre care mă număr și eu, au întâmpinat constant închideri subite și chiar blocări ale dispozitivelor la atingerea (scurtă sau, mai ales, mai lungă) a linkurilor din Safari, Mail, Mesaje, Notițe, Chrome sau alte aplicații preinstalate ori de la terți, ce sunt instalate pe dispozitivele lor.

Cauza exactă a problemei nu a fost identificată, deși mai mulți experți susțin că ea avea legătură directă cu Linkurile Universale și demonul Acreditive Partajate Web, care le permite aplicațiilor și site-urilor web asociate să partajeze datele de autentificare. O rezolvare de durată a acestei probleme nu fusese găsită, motiv pentru care Apple a promis că lucrează intens la o actualizare de iOS în care să adreseze problema și iată că ea a și venit astăzi.

Actualizarea la iOS 9.3.1 este recomandată tuturor utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch, mai ales dacă au instalat iOS 9.3 deja pe terminalele proprii. De asemenea, ținând cont de faptul că erorile de activare au fost deja adresate prin lansarea unor builduri mai noi de iOS 9.3, dar și că această problemă a fost înlăturată, actualizarea la iOS 9.3.1 le este recomandată și celor care au versiuni anterioare iOS 9.2.1 instalate pe iPhone sau iPad. Pentru a efectua actualizarea la iOS 9.3.1 va trebui să accesezi Configurări>General>Actualizare software de pe terminalul iPhone, iPad sau iPod touch, ori să folosești iTunes. Mai multe detalii despre cum poți efectua această actualizare sunt disponibile în articolul menționat mai jos:

iOS 9.3.1 reprezintă a șaptea actualizare adusă de către Apple iOS 9 – dacă excludem cele două lansări de builduri noi pentru iOS 9.3 ce au fost lansate în ultima săptămână cu scopul de a adresa erori grave de activare pe modelele de iPhone și iPad ce au avut la un moment dat instalat iOS 7.

Dacă vor fi descoperite și alte noutăți în cea mai recentă versiune de iOS, noi vă vom anunța printr-o actualizare adusă acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.