iPhone SE a fost dezasamblat – are componente din iPhone 5s, 6 și 6s

0
749

Astăzi iPhone SE a fost lansat oficial în câteva țări din lume, primele unități precomandate fiind livrate către clienți, ceea ce înseamnă că noul dispozitiv a ajuns și la companiile specializate în dezasamblarea dispozitivelor mobile. Chipworks sunt primii care desfac un iPhone SE, demonstrându-ne că în interiorul celui mai nou iPhone de 4 inchi se găsesc o amestecătură de componente ce au mai fost folosite în trecut în dispozitive iPhone, cum ar fi 5s, 6 și 6s. Cu toate acestea, ei laudă Apple pentru că a găsit combinația perfectă între vechi și nou, reușind să potrivească, cu succes componentele noi din iPhone 6s cu unele pe care le găseam și într-un model de iPhone de acum 2 ani și jumătate, 5s.placa de baza iphone se

Acesta nu este un iPhone tipic

Fără a ne surprinde, pe placa de bază a iPhone SE s-a găsit același chipset Apple A9 ce este prezent și în iPhone 6s și care, după numărul de componentă (APL1022), provinde dintr-o fabrică TSMC. El include memorie SK Hynix, despre care cei de la Chipworks susțin că ar fi identică, cu modulul 2GB LPDDR4 DRAM găsit în iPhone 6s, de exemplu. Interesant este că data anumitor componente de pe placa de bază (și nu numai) sunt produse de foarte mult timp și aflate în inventarul fabricilor partenere Apple. Un exemplu în acest sens este procesorul aplicat, care este datat cu 1535, ceea ce înseamnă că a fost produs în august sau septembrie anul trecut, probabil chiar înainte ca iPhone 6s să fie prezentat de Apple.

Cipul NFC găsit în iPhone SE este NXP 66V10, fiind identic cu cel găsit în iPhone 6s, la fel ca și senzorul cu 6 axe de la IvenSense și IC-urile Audio, despre care se presupune că ar fi fost create de Cirrus Logic. În schimb, modemul Qualcomm MDM9625M și aparatul de emisie-recepție însoțitor au fost folosite în iPhone 6. De asemenea, există și alte componente pe care Apple le-a mai folosit în ultimele două generații de iPhone.

Totuși, controlerul pentru ecranul tactil Broadcom BCM5976 și Texas Instruments 343S0645 au fost folosite inițial în iPhone 5s, iar ele nu sunt singurele piese din noul SE pe care Apple le-a folosit inițial în iPhone-ul introdus în 2013.

Toate ca toate, dar în iPhone SE nu sunt numai componente folosite anterior. Câteva componente noi, care nu s-au mai găsit în modelele anterioare de iPhone, au fost identificate de către Chipworks. Aceștia au găsit un dispozitiv 338S00170 despre care susțin că este cel mai probabil un nou IC de administrare energie Apple/Dialog, precum și un amplificator de energie Skyworks SKY77611, un nou modul Toshiba NAND flash, un comutator antenă EPCOS D5255 și un microfon AAC Technologies.

Alte informații interesante despre componentele din iPhone SE s-ar putea să mai apară pe măsură ce alte companii îl vor desface. Desigur, noi vom actualiza acest articol, dacă este cazul.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.