Compania Apple a lansat joi seara o versiune actualizată de iOS 9.2.1, pe care o oferă exclusiv utilizatorilor ce posedă cele mai recente modele de iPhone și iPad. Această a doua actualizare iOS 9.2.1 vine la aproximativ o lună distanță de lansarea iOS 9.2.1 pentru public și are rolul de a înlătura o problemă care afecta modelele de dispozitive cărora le este adresată.

Noua versiune de iOS 9.2.1 are rolul de a adresa mesajul de eroare „51” pe care unii utilizatori de iPhone și iPad îl primeau după ce dispozitivele lor erau reparate de către furnizori de service neautorizați, folosind componente care nu veneau cu dispozitivul original. Aceste componente care nu se potriveau cu cele din fabrică erau respinse de către iPhone sau iPad în procesul de validare a Touch ID din cauza faptului că nu puteau fi sincronizate în mod corect. Atunci când validarea Touch ID eșua în timpul unei actualizări de iOS sau restaurări, Apple dezactiva iPhone-ul sau iPad-ul cu pricina, blocându-l efectiv într-o încercare de a proteja Touch ID și enclava securizată ce stochează datele despre amprenta utilizatorului.

Apple a explicat inițial că a introdus intenționat eroarea 53 ca și o modalitate de a preveni utilizarea cu scopuri rele a senzorului Touch ID pentru a obține acces la englava securizată, însă utilizatorii ale căror dispozitive erau astfel blocate nu au fost prea încântați, iar compania s-a trezit cu procese și obligația de a înlocui dispozitivele devenite inutilizabile.

iOS 9.2.1, versiunea a doua, va restaura iPhone-urile și iPad-urile care au fost dezactivate din cauza „erorii 53” la starea funcțională, asigurându-se totodată că viitoarele dispozitive care vor avea Touch ID înlocuit nu vor mai fi dezactivate complet. Cu toate acestea, Touch ID nu va mai funcționa vreodată pe acele dispozitive.

Odată cu noua versiune de iOS, Apple a publicat un document de asistență în care le spune utilizatorilor cum să rezolve problema și a trimis scuze în mod public tuturor celor ale căror iPhone-uri au devenit inutilizabile din cauza erorii 53.

Dispozitivele unora dintre clienții noștri afișează „Conectați la iTunes” după efectuarea unei actualizări de iOS sau a unei restaurări din iTunes pe un Mac sau PC. Aceasta este raportată ca o Eroare 53 în iTunes și apare atunci când un dispozitiv cade la un test de securitate. Acest test a fost creat pentru a verifica dacă Touch ID funcționează corect înainte ca dispozitivul părăsește fabrica.

Astăzi Apple a lansat o actualizare de software care le permite clienților care au întâmpinat acest mesaj de eroare să își restaureze cu succes dispozitivele lor folosind iTunes pe Mac sau PC.

Ne cerem scuze pentru orice inconvenient, acesta [n.r. testul] fiind creat ca și un test de fabrică, fără a avea intenția de a afecta clienții. Clienții care au plătit pentru o înlocuire a dispozitivului în afară garanției din cauza acestei probleme ar trebui să contacteze Apple pentru rambursarea acelei sume.

Actualizarea la noua versiune de iOS 9.2.1 este posibilă numai în cadrul procesului de restaurare (cu alte cuvinte NU o vei putea instala din Configurări>General>Actualizare software sau din „Actualizare software” în iTunes, dacă ai deja instalat iOS 9.2.1). Noua versiune de iOS este disponibilă pentru: iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air 2 și iPad Pro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.