Rezultate financiare Apple pentru trimestru 4 din 2020 – cifra de afaceri atinge 111,4 miliarde de dolari

- Publicitate -

Compania Apple a emis adineauri un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestru 4 din 2020 (trimestrul 1 al anului fiscal 2021, în SUA), anunțând noi rezultate surprinzător de bune pentru contextul actual, după cele raportate în primele trei trimestre ale anului trecut.

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al patrulea trimestru al anului 2020 de gigantul californian a fost de 111,4 miliarde de dolari, în creștere cu 19,6 miliarde de dolari (sau 9%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2019 (91,8 miliarde de dolari). Această cifră de afaceri este cea mai mare raportată vreodată de către Apple în al patrulea trimestru al anului. Din aceste 111,4 miliarde de dolari încasate de Apple, 64% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul octombrie-decembrie a fost de 28,76 miliarde de dolari sau 1,68$ pe acțiune, fiind mai mare decât profitul de 22,2 miliarde de dolari (sau 1,25$ / acțiune) raportat în același trimestru al anului trecut. Marja de profit a Apple a crescut și ea de la 38,4% (cât se înregistra anul trecut) la 39,8%.

În ceea ce privește veniturile generate de produse și servicii, Apple a anunțat că a vândut, în T4 2020, dispozitive iPhone în valoare totală de 65,60 miliarde de dolari, Mac-uri în valoare de 8,68 miliarde de dolari, iPad-uri în valoare de 8,44 miliarde de dolari și dispozitive din categoria celor care pot fi purtate, celor pentru acasă și accesoriilor în valoare de 12,97 miliarde de dolari. În plus, serviciile au adus companiei americane venituri totale de 15,76 miliarde de dolari.

„Acest trimestru pentru Apple nu ar fi fost posibil fără munca neobosită și inovativă a membrilor echipei Apple de pe întreaga planetă. Suntem foarte mulțumiți de răspunsul entuziast al clienților față de gama fără pereche de produse inovative pe care le-am introdus pe parcursul acestui sezon istoric din perioada vacanței (…)” – Tim Cook, director general Apple.

T4 din 2020 a fost, deci, cel mai bun trimestru din istoria companiei Apple în ceea ce privește încasările și profitul net înregistrat, cifra de afaceri înregistrată acum trecând lejer de pragul de 100 de miliarde de dolari, iar rezultatele de acum depășindu-le pe cele de anul trecut, care la rândul lor au fost cele mai bune din istoria companiei. Vă reamintim că rezultatele financiare ale Apple de anul trecut au fost mai bune decât cele din 2017. Creșterea din ultimul trimestru al anului precedent poate fi pusă și pe seama succesului pe care l-a înregistrat gama iPhone 12, cu atât mai mult cu cât aceasta s-a lansat pe parcursul trimestrului patru și nu la finele trimestrului fiscal precedent, așa cum a fost în cazul modelelor precedente.

Pe parcursul trimestrului fiscal 4 al anului trecut, compania americană a rambursat investitorilor peste 30 de miliarde de dolari prin intermediul programului său de returnare de capital. De menționat este și faptul că, în trimestrul încheiat la 31 decembrie, Apple a avut un flux de numerar operațional record de 38,8 miliarde de dolari.

Având în vedere rezultatele mai sus menționate, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,205 $ la fiecare acțiune până la data de 11 februarie.

De asemenea, Apple va organiza și o teleconferință în cadrul căreia rezultatele financiare vor fi discutate cu jurnaliștii invitați de către Tim Cook, director general Apple, și Luca Maestri, director economic al aceleiași companii.

Încă un trimestru pentru care nu se raportează un ghidaj trimestrial

Pentru trimestrul fiscal curent (perioada 1 ianuarie – 30 martie), Apple nu furnizează un ghidaj trimestrial, un lucru care nu ar trebui să ne mai surprindă având în vedere pandemia de coronavirus, incertitudinile generate de acestea, dar și felul în care a procedat la finele trimestrului trecut.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa reporniti sau sa resetati un iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Chiar daca iOS este un sistem de operare foarte stabil ce, spre deosebire de sistemele de operare...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.