Rezultate financiare Apple pentru trimestru 4 din 2020 – cifra de afaceri atinge 111,4 miliarde de dolari

Compania Apple a emis adineauri un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestru 4 din 2020 (trimestrul 1 al anului fiscal 2021, în SUA), anunțând noi rezultate surprinzător de bune pentru contextul actual, după cele raportate în primele trei trimestre ale anului trecut.

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al patrulea trimestru al anului 2020 de gigantul californian a fost de 111,4 miliarde de dolari, în creștere cu 19,6 miliarde de dolari (sau 9%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2019 (91,8 miliarde de dolari). Această cifră de afaceri este cea mai mare raportată vreodată de către Apple în al patrulea trimestru al anului. Din aceste 111,4 miliarde de dolari încasate de Apple, 64% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul octombrie-decembrie a fost de 28,76 miliarde de dolari sau 1,68$ pe acțiune, fiind mai mare decât profitul de 22,2 miliarde de dolari (sau 1,25$ / acțiune) raportat în același trimestru al anului trecut. Marja de profit a Apple a crescut și ea de la 38,4% (cât se înregistra anul trecut) la 39,8%.

În ceea ce privește veniturile generate de produse și servicii, Apple a anunțat că a vândut, în T4 2020, dispozitive iPhone în valoare totală de 65,60 miliarde de dolari, Mac-uri în valoare de 8,68 miliarde de dolari, iPad-uri în valoare de 8,44 miliarde de dolari și dispozitive din categoria celor care pot fi purtate, celor pentru acasă și accesoriilor în valoare de 12,97 miliarde de dolari. În plus, serviciile au adus companiei americane venituri totale de 15,76 miliarde de dolari.

„Acest trimestru pentru Apple nu ar fi fost posibil fără munca neobosită și inovativă a membrilor echipei Apple de pe întreaga planetă. Suntem foarte mulțumiți de răspunsul entuziast al clienților față de gama fără pereche de produse inovative pe care le-am introdus pe parcursul acestui sezon istoric din perioada vacanței (…)” – Tim Cook, director general Apple.

T4 din 2020 a fost, deci, cel mai bun trimestru din istoria companiei Apple în ceea ce privește încasările și profitul net înregistrat, cifra de afaceri înregistrată acum trecând lejer de pragul de 100 de miliarde de dolari, iar rezultatele de acum depășindu-le pe cele de anul trecut, care la rândul lor au fost cele mai bune din istoria companiei. Vă reamintim că rezultatele financiare ale Apple de anul trecut au fost mai bune decât cele din 2017. Creșterea din ultimul trimestru al anului precedent poate fi pusă și pe seama succesului pe care l-a înregistrat gama iPhone 12, cu atât mai mult cu cât aceasta s-a lansat pe parcursul trimestrului patru și nu la finele trimestrului fiscal precedent, așa cum a fost în cazul modelelor precedente.

Pe parcursul trimestrului fiscal 4 al anului trecut, compania americană a rambursat investitorilor peste 30 de miliarde de dolari prin intermediul programului său de returnare de capital. De menționat este și faptul că, în trimestrul încheiat la 31 decembrie, Apple a avut un flux de numerar operațional record de 38,8 miliarde de dolari.

Având în vedere rezultatele mai sus menționate, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,205 $ la fiecare acțiune până la data de 11 februarie.

De asemenea, Apple va organiza și o teleconferință în cadrul căreia rezultatele financiare vor fi discutate cu jurnaliștii invitați de către Tim Cook, director general Apple, și Luca Maestri, director economic al aceleiași companii.

Încă un trimestru pentru care nu se raportează un ghidaj trimestrial

Pentru trimestrul fiscal curent (perioada 1 ianuarie – 30 martie), Apple nu furnizează un ghidaj trimestrial, un lucru care nu ar trebui să ne mai surprindă având în vedere pandemia de coronavirus, incertitudinile generate de acestea, dar și felul în care a procedat la finele trimestrului trecut.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
363CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă
Reclamă

Cele mai recente articole

tvOS 15.2 RC a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 15.2 Release Candidate (RC) pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la câteva zile...

macOS 12.1 Monterey RC a fost lansat

macOS Monterey 12.1 Release Candidate (RC) a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Monterey sosește...

watchOS 8.3 RC a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 8.3 Release Candidate (RC) a fost lansat pentru programatori. Noua versiune a watchOS sosește pe Apple Watch-urile dezvoltatorilor la câteva zile distanță de a...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.