iOS 14 beta 3 și iPadOS 14 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată tot ce aduc nou (x38)

- Publicitate -

iOS 14 și iPadOS 14 beta 3 au fost lansate de către Apple în această seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a treia versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la două săptămâni distanță de a doua și la aproximativ o lună distanță de prima.

Prezentate la finele lunii trecute de către Apple, iOS 14 și iPadOS 14 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul de anul trecut, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 14 introduce pe iPhone și iPod touch un ecran principal reproiectat pe care, pentru prima dată în istorie, pot fi afișate widgeturi de diferite dimensiuni, aproape oriunde pe ecran. Widgeturile pe care utilizatorii le pot adăuga se găsesc atât într-o galerie dedicată, cât și în ecranul Azi. Apple a reproiectat widgeturile aplicațiilor și serviciilor de sistem și a creat așa-numite stive inteligente care găzduiesc mai multe widgeturi și pot comuta automat între acestea, în funcție de context.

Tot pe ecranul principal al noii versiuni de iOS, Apple a adăugat o Bibliotecă de aplicații, care afișează într-un singur loc toate aplicațiile de pe iPhone. Noua bibliotecă organizează automat aplicațiile atât în foldere în funcție de tipul acestora, precum și într-o listă în care sunt afișate în ordine alfabetică. În plus, biblioteca permite dezactivarea anumitor pagini de pe ecranul principal pentru a avea în față numai acele pagini cu aplicații de care ai nevoie.

Apelurile telefonice și cele FaceTime nu mai ocupă întreg ecranul dispozitivelor iPhone și iPad. Același lucru îl putem spune și despre Siri, care apare în partea de jos a ecranului, fără a mai astupa conținutul pe care îl vedeai înainte de activarea ei. Împrumutat de pe iPad, un mod imagine în imagine este acum prezent și pe iPhone pentru videoclipurile redate și apelurile FaceTime, oferind utilizatorilor posibilitatea de a urmări filmările și/sau vorbi prin FaceTime fără a ieși din aplicațiile dorite.

O altă noutate din iOS 14 sunt clemele de aplicații, care vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a folosi anumite caracteristici ale unor aplicații fără a mai fi nevoiți să le descarce. Acestea vor fi utile pentru a face rapid anumite lucruri, cum ar fi rezervarea unei mese la restaurant, închirierea unei trotinete electrice și nu numai. Aceste aplicații vor apărea atunci când vor fi scanate codurile QR speciale, când dispozitivul este în aproprierea unei etichete NFC ori la scanarea codurilor de cleme proiectate de către Apple.

Aplicația Mesaje din iOS și iPadOS 14 a primit o actualizare majoră, iar acum permite fixarea conversațiilor importante, folosirea mențiunilor în conversațiile de grup și a răspunsurilor pentru o mai bună organizare a mesajelor. Mai mult, Apple a adăugat noi opțiuni de caractere Memoji și permite adăugarea unor imagini pentru conversațiile de grup.

Sănătate acceptă acum noile caracteristici de analiză a somnului și de detectare a spălatului pe mâini din watchOS 7 și introduce un listă de control Sănătate pentru gestionarea configurărilor. Aplicația Vremea afișează mai multe informații despre precipitații și despre evenimentele meteo importante. Hărți are acum itinerarii speciale pentru mașini electrice și pentru cicliști, acestora din urmă afișându-le trasee care țin cont de înclinarea solului, cât de aglomerate pot fi străzile și de scări. O altă aplicație care a primit în iOS 14 și iPadOS 14 o actualizare este Safari, browserul implicit oferind acum utilizatorilor un Raport de intimitate, care îți afișează site-urile web care te urmăresc. Utilizatorii care preferă alte browsere sau o altă aplicație de e-mail decât cele implicite vor putea, pentru prima dată, să le modifice din configurările iOS / iPadOS.

iOS 14 introduce noi chei auto digitale care permit folosirea unui iPhone în locul unei chei fizice pentru a descuia, încuia și porni o mașină compatibilă. BMW este primul partener al Apple în acest proiect, autoturismele producătorului bavarez produse începând cu luna iulie a acestui an urmând a avea implementată tehnologia necesară pentru a putea fi folosite cu noile chei digitale.

Apple a mai adăugat în iOS și o aplicație de traducere din și în 11 limbi care are cam aceleași funcționalități precum Google Translate, dar care, din păcate, nu este prea utilă dacă ai nevoie de traduceri în limba română. În plus, noile versiuni ale sistemelor de operare vin cu o mulțime de caracteristici pentru protejarea intimității utilizatorilor, limitând accesul aplicațiilor la bibliotecile foto, la dispozitivele din rețeaua locală, afișând în bara de stare pictograme speciale atunci când sunt activate microfoanele sau camerele dispozitivelor și oferind utilizatorilor posibilitatea de a partaja localizarea aproximativă și nu pe cea precisă.

Pe iPad, noua versiune de iPadOS permite scrierea cu Apple Pencil în orice câmp de text, sistemul putând recunoaște scrisul de mână și transforma automat în text dactilografiat.

Cele două actualizări mai aduc o mulțime de alte noutăți, iar în articolele către care fac trimitere linkurile de mai jos acestea sunt prezentate în detaliu:

iOS 14 și iPadOS 14 beta 2 (versiuni care au același număr de build precum primele actualizări dedicate utilizatorilor) au introdus o serie de actualizări pentru diferite pictograme de aplicații, mici modificări de interfață, îmbunătățiri pentru noile widgeturi și nu numai. Toate detaliile despre noutățile din aceste două actualizări sunt disponibile aici.

Noutățile din iOS 14 beta 3 și iPadOS beta 3 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 14 beta 3 și iPadOS beta 3 pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Deocamdată nu știm când va oferi Apple posibilitatea de a instala aceste actualizări cu ajutorul unui profil de dezvoltator. Versiunea public beta 3 a iOS 14 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta în cursul acestei săptămâni.

iOS 14 va fi disponibil, cel mai probabil, în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 14 și iPadOS în acest articol.

iOS 14 / iPadOS 14 beta 3 Noutăți

 • Muzică:
  • A fost modificată pictograma acestei aplicații, revenindu-se la un aspect similar cu cel pe care îl avea în iOS 7.muzica ios 14 b3
  • Snapchat este integrat în noua versiune a aplicației Muzică, permițând utilizatorilor să distribuie melodiile / albumele / listele de redare dorite direct în Povești Snapchat.
  • A fost adăugat un ecran de întâmpinare pentru Apple Music care prezintă caracteristica „Muzică și Prieteni”.
  • Căutare: categoriile afișate la accesarea meniului Căutare au fost din nou ușor redimensionate și ajustate. În plus, dacă, din acest meniu, este atins din nou butonul Căutare din bara de meniu, acum vei fi direcționat direct la câmpul de căutare.
  • Redarea unei melodii este memorată de aplicația Muzică, astfel că și dacă vei închide această aplicație din comutatorul de sarcini, atunci când o vei redeschide va fi afișată ultima melodia ascultată din locul în care a rămas redarea.
  • Bibliotecă: Au fost adăugate pictograme pentru toate meniurile din această secțiune, iar textul lor nu mai este de culoare roșie, ci alb/negru.ios 14 muzica biblioteca
 • Centru de control:
  • Bara de stare este menținută în partea de sus a ecranului chiar și atunci când derulezi în jos prin lista cu butoane de control.centru control ios 14 b3
  • A fost reactualizat din nou aspectul butoanelor de control pentru locuință.
 • Widgeturi:ios14b3 widgeturi ceas muzica
  • A fost adăugat un widget nou pentru Ceas. Acesta este disponibil în trei variante – două de dimensiuni mici (dintre care una afișează un ceas mare, iar cealaltă afișează patru ceasuri reglate pentru diferite orașe de pe glob) și unul de dimensiune medie, care afișează patru ceasuri ce indică ora din diferite orașe de pe glob și diferența de fus orar.
  • A fost schimbat widgetul aplicației Muzică pentru a reflecta aspectul noii pictograme a aplicației. Astfel, acum widgetul acestei aplicații este, de asemenea, de culoare roșie pe fundal.
  • A fost adăugat butonul Editați, care face ca toate widgeturile să intre în modul tremurând.
  • Widgeturile neoptimizate pentru iOS 14 sunt mai bine delimitate de cele optimizate în ecranul Azi. În plus, în partea de jos a a listei cu widgeturi neoptimizate a fost adăugat, în ecranul editare, butonul Personalizare care îți va permite să adaugi widgeturi neoptimizate.
  • Au fost îmbunătățite animațiile redate în ecranul Editare widgeturi.
  • Timp pe ecran: acest widget a fost îmbunătățit, iar acum va afișa, în toate dimensiunile, mai multe detalii cu privire la utilizarea dispozitivului tău. În vizualizările medii și mari, acesta va afișa inclusiv cele mai utilizate aplicații.
  • Atunci când dimensiunea textului de sistem este mărită, widgeturile au fost optimizate pentru a afișa mai multe informații.
  • Au fost adăugate widgeturi mari pentru Sugestii Siri și Stivă inteligentă.
 • Ecran principal: au fost adăugate casete de dialog la prima accesare a Bibliotecii de aplicații, a interfeței de editare a ecranului principal și a ecranului cu widgeturi pentru a te informa cu privire la modificările aduse în noua versiune de iOS pentru toate acestea.
 • Stocare: pare să fi fost adresată eroarea din cauza căreia pe unele dispozitive era ocupată o cantitate semnificativă din memorie de „Altele”.
 • 3D Touch este nefuncțional. Potrivit Apple, această problemă este una temporară.
 • Sănătate: 
  • Asemenea watchOS 7, iOS 14 te va atenționa printr-o notificare atunci când ai ajuns acasă și au trecut câteva minute fără să te speli pe mâini. Desigur, această notificare va fi trimisă numai dacă ai un ceas cu watchOS 7 conectat la iPhone, detectarea spălatului pe mâini fiind realizată automat cu ajutorul ceasului.
  • Meniul Niveluri sunete mediu înconjurător a fost redenumit în Niveluri sunet căști audio.
 • Memoji și Animoji: A fost adăugat un nou model de mască facială pe lângă cel deja existent.masca animoji memoji ios 14
 • Editare capturi de ecran: dacă dorești să ștergi o captură de ecran imediat după ce ai realizat-o, caseta de dialog care îți va cere să confirmi acțiunea va apărea în partea de jos a ecranului și nu pe mijloc, ca și până acum.stergere captura ecran ios 14
 • Zoom afișaj pentru iPhone cu ecrane de 5,8 inchi: iOS 14 introduce caracteristica Zoom afișaj pentru modelele de iPhone cu afișaje de 5,8 inchi (iPhone X, Xs și 11 Pro). Aceasta este proiectată să facă pictogramele, textele și alte elemente de interfață de pe ecran mai mari. Dar, după cum notează cei de la 9to5Mac, introducerea acestui mod pe iPhone-urile moderne cu afișaje mai mici s-ar datora cel mai probabil faptului că Apple pregătește introducerea unui iPhone cu ecran mai mic decât cel al iPhone 11 Pro. După cum sugerează zvonurile din ultimele luni, compania americană va lansa un iPhone 12 cu afișaj de 5,4 inchi, ale cărui dimensiuni vor fi între cele ale iPhone 11 Pro și cele ale iPhone 5s / SE 1.
 • Dictare: s-a revenit la animația din timpul dictării anterioară iOS 14 beta 2.
 • Mail: pictograma Puneți fanion are acum culoarea fanionului selectat în configurările iOS.
 • Scurtături: 
  • A fost adăugată secțiunea Starter Shortcuts. 
  • Scurtătura Shazam are o nouă animație atunci când folosești funcția de identificare a melodiei ascultate.
  • Dacă o scurtătură utilizează microfonul, în bara de stare din centrul de control îți este indicată scurtătura care îl utilizează și nu doar „Scurtături”.
 • Hărți: a fost adăugată o sugestie Prefer mersul pe jos atunci când această opțiune este folosită adesea de tine deși ai altă modalitate de transport implicită selectată în configurările aplicației Hărți. Mai mult, unele pictograme pentru itinerariile pentru mersul pe bicicletă au fost ajustate.
 • Atingere haptică: a fost lucrat la animațiile redate la accesarea diferitor meniuri contextuale / aplicații / funcții din previzualizările cu atingere haptică.
 • Ceas: la adăugarea unei alarme este preselectat câmpul Oră.
 • Vremea: meniul Locație curentă din vizualizarea orașelor adăugate a fost redenumit în Locul actual.
 • Poze: 
  • A fost adăugată opțiunea Selectare în meniul atingere haptică afișat la apăsarea lungă pe o fotografie.
  • Partajare: au fost modificate pictogramele unora dintre acțiuni, cum ar fi Diaporamă și Creați un cadran de ceas.
  • Au fost modificate ușor pictogramele din meniul editare foto.
 • Cărți: ecranul Citite acum are o organizare ușor diferită. În plus, a fost adăugată o notificare cu privire la modificările aduse pentru Colecții.
 • Podcasturi: Pictograma secțiunii Explorare a fost modificată.

Notă: Dacă ai instalat iOS 14 beta 3 / iPadOS 14 beta 3 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 17.2.1 a fost lansat pentru iPhone

iOS 17.2.1 a fost lansat marți seară de către Apple și este disponibil, așadar, pentru utilizatorii modelelor...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.