ios 13.2 beta 2

Actualizare 10 octombrie, ora 23:10: iOS 13.2 public beta 2 / iPadOS 13.2 public beta 2 au fost, de asemenea, lansate, pentru utilizatorii înscrși în programul Apple Software Beta. Aceste versiuni au același număr de build precum actualizările destinate dezvoltatorilor, ceea ce înseamnă că și noutățile sunt aceleași.


Apple a lansat joi seară versiunea beta 2 a iOS 13.2 și iPadOS 13.2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile build-uri sosesc la numai o săptămână distanță de iOS 13.2 beta 1 și la trei săptămâni distanță de lansarea iOS 13.

După cum ne indică și numărul versiunii, iOS 13.2 este o actualizare majoră pentru iOS 13, introducând, pe iPhone 11 și iPhone 11 Pro, caracteristica „Deep Fusion”. Deep Fusion reprezintă un nou sistem de procesare a imaginii care folosește noul chipset Apple A13 Bionic, Motorul Neural și tehnici de învățare automată pentru a procesa fotografiile pixel cu pixel, optimizând astfel texturile, detaliile și zgomotele din fiecare parte a imaginii.

Această nouă caracteristică din iOS 13.2 vine să îmbunătățească în special fotografiile înregistrate în interior și în condiții de luminozitate mai scăzută, fiind activată automat în funcție de obiectivul folosit și de nivelul luminii mediului. Mai multe detalii despre Deep Fusion aici.

Pe lângă Deep Fusion, iOS 13.2 a mai introdus, încă din prima versiune beta, caracteristica Anunțare Mesaje cu Siri, care li se adresează utilizatorilor de iPhone și AirPods și care va face ca atunci când ai AirPod-urile în urechi și primești un mesaj, Siri să îl citească și să îți permită să îi răspunzi rapid, fără a fi nevoit să atingi telefonul sau căștile. În plus, această actualizare a adus îmbunătățiri pentru HomeKit, AirPlay și Handoff, precum și referiri cu privire la un viitor model de AirPods. Mai multe detalii despre noutățile din iOS 13.2 beta 1 sunt disponibile aici.

iOS 13.2 beta 2 și iPadOS 13.2 beta 2 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.2 / iPadOS 13.2 public beta 2 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente.

iOS 13.2 beta 2 și iPadOS 13.2 beta 2 Noutăți

 • Emoji: 
  • Cel mai nou build de iOS 13.2 / iPadOS 13.2 introduce caracterele emoji cuprinse în Unicode 12. Noile caractere au fost prezentate de către Apple în urmă cu câteva luni și sunt în număr de 230, dacă sunt contorizate și variațiile de gen și tonuri de piele, sau 59, dacă acestea nu sunt contorizate. Printre noile caractere se numără urangutan, flamingo, sconcs, leneș, ceapă, vafă, falafel, unt, cub de gheață, stridie, persoane ținându-se de mână, persoane stând în genunchi, vestă de salvare, pantofi de balet, față căscând, templu hindus, parașută, mască de scufundări, costume de baie, yo-yo, bandaj, stetoscop, scaun, inimă albă, cercuri și pătrate în noi culori etc. În plus, trebuie menționat faptul că printre noile caractere se numără și unele speciale pentru persoanele cu dizabilități, cum ar fi ureche cu aparat auditiv, persoană nevăzătoare, persoană în scaun cu rotile, câine însoțitor șamd.ios 13.2 beta 2 emoji
  • Cu ocazia implementării noilor caractere emoji, Apple a îmbunătățit și selectorul de caractere emoji prin introducerea unui selector de culori ale pielii care simplifică optarea pentru alte culori ale pielii pentru caracterele selectate, după cum se poate vedea și în demonstrația de mai jos:

 • Siri și Dictare:
  • A fost introdusă o nouă configurare care permite ștergerea istoricului conversațiilor cu Siri și istoricului de dictări.stergere istoric siri și cautare
  • Este permisă de acum dezactivarea partajării înregistrărilor audio din timpul folosirii Siri și a dictării, o funcționalitate pe care Apple a promis-o încă de când s-a descoperit felul că evaluarea Siri era externalizată la companii care aveau acces la înregistrările anonimizate ale utilizatorilor, permițându-le astfel să audă uneori chiar și date confidențiale (mai multe detalii aici).imbunatatire siri dictare
  • La configurarea dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch / după actualizarea la iOS 13.2, va fi solicitată permisiunea de a partaja cu Apple înregistrările audio din timpul folosirii Siri și a Dictării, făcând astfel mai simplu pentru utilizatorii îngrijorați să dezactiveze această funcționalitate.
 • AirPods: După ce a „scăpat” informații cu privire la AirPods 3 în build-ul precedent, Apple a reușit în această versiune beta să mai dezvăluie și o animație nouă care le va prezenta utilizatorilor de AirPods 3 modalitatea prin care să acceseze configurările privind anularea zgomotelor direct din centrul de control. Anularea zgomotelor se zvonește a fi una dintre cele mai importante noutăți aduse de viitoarea generație a căștilor wireless ale Apple.

 • Înregistrare video: După ani și ani, Apple a implementat în sfârșit opțiunea de a selecta rezoluția video și numărul de cadre pe secundă (independent una de cealaltă, în funcție de butonul atins) direct din aplicația Cameră. Deocamdată, noile butoane localizate în partea dreaptă sus / stângă sus (în funcție de orientarea dispozitivului) a interfeței video din Cameră sunt disponibile, dintr-un motiv sau altul, numai pe iPhone 11 și iPhone 11 Pro și nu știm dacă își vor face apariția și pe celelalte modele de iPhone.
 • Ecran principal: ecran principal meniu
  • Rearanjare aplicații: acest buton introdus în meniul accesat prin retroacțiune haptică / 3D Touch din iOS 13 a fost redenimit în Editare ecran principal.
  • Ștergere aplicații: Meniul 3D Touch / retroacțiune haptică din ecranul principal prezintă de acum și opțiunea de a șterge aplicația selectată.

Notă: În situația în care ați instalat iOS 13.2 beta 2 / iPadOS 13.2 beta 2 și ați descoperit noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un mesaj, mai jos în cadrul acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.