Apple a lansat miercuri seară versiunea beta 1 a iOS 13.2 și iPadOS 13.2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la numai o săptămână distanță de lansarea versiunii finale a iOS 13.1 și la două săptămâni distanță de lansarea iOS 13.

După cum ne indică și numărul versiunii, iOS 13.2 este o actualizare majoră pentru iOS 13, introducând, pe iPhone 11 și iPhone 11 Pro caracteristica „Deep Fusion”. Deep Fusion reprezintă un nou sistem de procesare a imaginii care folosește noul chipset Apple A13 Bionic, Motorul Neural și tehnici de învățare automată pentru a procesa fotografiile pixel cu pixel, optimizând astfel texturile, detaliile și zgomotele din fiecare parte a imaginii.

Această nouă caracteristică din iOS 13.2 vine să îmbunătățească în special fotografiile înregistrate în interior și în condiții de luminozitate mai scăzută, fiind activată automat în funcție de obiectivul folosit și de nivelul luminii mediului. Mai multe detalii despre Deep Fusion aici.

deep fusion ios 13.2

Pe lângă Deep Fusion, iOS 13.2 va mai introduce și alte caracteristici și îmbunătățiri despre care vom vorbi în cele ce urmează, de îndată ce vor fi descoperite de către dezvoltatori. Până atunci, menționăm că se poate ca această actualizare să introducă și noile caractere emoji cuprinse în Unicode 12, Apple promițând în vară că acestea își vor face apariția într-o viitoare actualizare de iOS.

iOS 13.2 beta 1 și iPadOS 13.2 beta 1 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.2 / iPadOS 13.2 public beta 1 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente.

iOS 13.2 beta 1 / iPadOS 13.2 beta 1 Noutăți

  • Noi AirPod-uri: Deși AirPods 2 au fost lansate în primăvară, se pare că Apple lucrează intens la noi modele de căști wireless pe care s-ar putea să le lanseze până la finele anului curent (poate chiar în cursul lunii curente). iOS 13.2 cuprinde detalii cu privire la un nou model de AirPod-uri cu codul „B298” care se pare că vor avea un sistem de anulare a zgomotelor din fundal. 9to5Mac a descoperit în cadrul prezentului build de iOS o referință la un „mod de concentrare” pentru aceste noi căști, precum și o pictogramă creată pentru acestea. Din această pictogramă (care poate fi văzută mai jos) reiese că noile căști vor arăta ca și un hibrid între actualele AirPod-uri și căștile intraauriculare pe care Apple le comercializa în urmă cu mai mulți ani.airpods wireless
  • Anunțare Mesaje cu Siri: Prezentată împreună cu iOS 13, caracteristica Anunțare Mesaje cu Siri a fost retrasă de către Apple pe parcursul perioadei de testare a primei versiuni de iOS 13, cu mențiunea că aceasta va fi lansată pe parcursul anului curent. Ei bine, această caracteristică se pare că și-a refăcut apariția în iOS 13.2 beta și se poate ca ea să rămână până la lansarea versiunii finale a acestei actualizări. Anunțare Mesaje cu Siri este o caracteristică adresată utilizatorilor de iPhone și AirPods care va face ca atunci când ai AirPod-urile în urechi și primești un mesaj, Siri să îl citească și să îți permită să îi răspunzi rapid, fără a fi nevoit să atingi telefonul sau căștile.
  • Cercetare: iOS 13.2 are o nouă opțiune cercetare în secțiunea Inimitate din aplicația Configurări, aceasta făcând referire la viitoarea aplicație Cecetare pe care Apple o va introduce în iOS. Din păcate, aplicația în sine nu este încă disponibilă, însă prezența noii opțiuni nu face nimic altceva decât să ne confirme că ea s-ar putea să fie introdusă odată cu lansarea acestei noi versiuni de iOS.
  • AirPlay și Handoff: Secțiunea Handoff din ramura General a aplicației Configurări se numește acum „AirPlay și Handoff”, având, totodată, o nouă opțiune „Transferați pe HomePod” și opțiunea de a dezactiva redarea AirPlay pe TV în mod automat.
  • AirPods: Atunci când sunt conectate la iPhone / iPad, iOS va afișa în centrul de control o pictogramă specială pentru AirPods în interiorul glisorului pentru volum.
  • Grupare HomeKit: În aplicația Locuință a fost adăugată opțiunea dea a grupa sau degrupa accesoriile care au mai multe funcții, arătându-le astfel sub un singur titlu sau sub mai multe titluri. În plus, trebuie precizat că dacă înainte de lansarea iOS 13, titlurile multiple erau opțiunea implicită, începând cu iOS 13 titlurile singulare au devenit opțiune implicită pentru accesoriile HomeKit.

Notă: În situația în care ați instalat iOS 13.2 beta 1 / iPadOS 13.2 beta 1 și ați descoperit noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un mesaj, mai jos în cadrul acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.