AirPods pro

După ce în ultima vreme a tot „scăpat” informații despre ele în iOS 13.2 beta, Apple a introdus luni seară un nou model de căști wireless în gama AirPods – Pro. Noile AirPods Pro sosesc la doar șapte luni de la lansarea AirPods 2 și la aproximativ trei ani de când compania americană a introdus căștile wireless ce urmau să „inspire” întreaga industrie.

Noile căști din familia AirPods vin cu o funcționalitate activă de anulare a zgomotelor și cu un sunet superior într-un pachet nou care combină forma modelelor existente cu cea a căștilor intraauriculare comercializate de către Apple până în urmă cu câțiva ani.

„AirPods sunt cele mai bine vândute căști din lume. Experiența de configurare printr-o atingere, sunetul incredibil și designul emblematic le-au făcut să devină un produs Apple iubit, iar cu AirPods Pro ducem magia și MĂi departe. Noile căști intraauriculare AirPods Pro sună uimitor grație EQ-ului adaptiv, se așează comfortabil în urechi grație capătelor flexibile și au inovativul sistem activ de anulare a zgomotelor și modul Transparență. Credem că utilizatorii vor iubi această nouă adiție în familia AirPods” – Phil Schiller, vicepreședinte Apple pentru marketing la nivel global.

AirPods Pro Un nou design

Asemenea celuilalt model din gamă, AirPods Pro sunt niște căști wireless intraauriculare. La capitolul design, însă, acestea arată destul de diferit de AirPods, fiind proiectate de către Apple pentru a fi ușoare, comfortabile și pentru a sta mai bine în urechile tuturor. Fiecare AirPod Pro vine cu trei dimensiuni de capeți moi și flexibili din silicon pentru a se potrivi în urechile fiecăruia, oferind comfort sporit și o etanșare mai bună ca oricând – acesta din urmă fiind un factor esențial în furnizarea unui sunet captivant. Iar pentru a le face și mai comfortabile în urechi, Apple a creat un sistem inovativ de ventilație prin care AirPods Pro uniformizează presiunea, minimizând astfel discomfortul specific căștilor intraauriculare.

Utilizatorii care au un stil de viață mai activ (și nu numai) se vor bucura să audă că noile AirPods Pro sunt rezistente la transpirație și apă, având o clasificare IPX4. Aceasta înseamnă că ele nu se vor strica nici atunci când transpiri și nici atunci când vor fi stropite cu apă, dar nici nu vor putea fi folosite în practicarea de sporturi / exerciții acvatice.airpods pro anulare zgomot

Anulare activă a zgomotelor

AirPods Pro vin cu un sistem de anulare activă a zgomotelor. Acesta folosește două microfoane și un software avansat pentru a se adapta urechilor și felului în care căștile stau în acestea, eliminând astfel zgomotele din fundal și permițând utilizatorilor să se concentreze mai bine pe ceea ce ascultă, fie că este o melodie sau interlocutorul dintr-un apel.

Conform Apple, primul dintre cele două microfoane folosite de sistemul de anulare activă a zgomotelor este poziționat spre exterior și detectează sunetele din mediul înconjurător pentru a analiza zgomotul de fundal. Cu ajutorul informațiilor primite de la acesta, AirPods Pro creează un anti-zgomot echivalent care anulează zgomotele înainte ca acestea să ajungă în urechile utilizatorului. Cel de-al doilea microfon al AirPods Pro are o poziționare spre interior, ascultând spre ureche. Atunci când și acesta detectează zgomot, noile AirPod-uri îl vor anula pentru ca utilizatorul să nu audă, pe cât posibil, nimic altceva decât ceea ce este redat de pe iPhone / iPad / Mac / Apple Watch etc. În total, sistemul de anulare a zgomotelor adaptează semnalul acustic de două sute de ori pe secundă.sunet

Sunet captiant

AirPods Pro oferă o calitate a sunetului superioară cu ajutorul EQ Adaptiv, care ajustează automat frecvențele joase și mijlocii ale muzicii pentru forma urechii fiecăruia, rezultând astfel o experiență de ascultare bogată și captivantă. Un amplificator personalizat de gamă dinamică înaltă produce un sunet pur și „incredibil de curat”, extinzând, totodată, autonomia bateriei și alimentând un speaker driver high-excursion, low-distorsion creat pentru a optimiza calitatea audio și elimina zgomotele din fundal. Acest driver furnizează un bass consistent și bogat până la 20Hz și audio detaliat la frecvențe mijlocii și înalte.airpods pro iphone

Mod transparență

Introdus pe căștile Beats Solo Pro, modul de transparență oferă utilizatorilor posibilitatea de a asculta muzică și auzi simultan ceea ce se întâmplă în jurul lor – fie că este un interlocutor, traficul de pe stradă, un anunț etc. Folosind sistemul de ventilație care uniformizează presiunea și un software avansat care anulează nivelul potrivit de zgomote, Modul de transparență se asigură că vocea utilizatorului sună natural în timp ce conținutul audio este redat în continuare.

Comutarea între modurile de anulare activă a zgomotelor și Transparență este simplă și poate fi realizată direct de pe căști, grație unui nou senzor de forță poziționat pe tijă. Acest nou senzor mai este folosit, în funcție de numărul de apăsări, și pentru a reda, opri redarea, sări peste piste, răspunde / închide un apel. Comutarea între cele două moduri ale AirPods Pro va mai putea fi realizată de către utilizatorii de iPhone și iPad (cu iOS / iPadOS 13.2) și direct din centrul de control, prin efectuarea unei apăsări lungi pe glisorul de volum, iar de către utilizatorii de Apple Watch, prin atingerea pictogramei AirPlay în timpul redării audio.h1

Performanțe și autonomia bateriei

AirPods Pro mențin un design compact și performanțe remarcabile grație unui SiP revoluționar care are în interior cipul Apple H1. Acest cip proiectat de către Apple include 10 nuclee audio și alimentează totul, de la sunet la Siri. Latența de procesare audio extrem de redusă a H1 face posibilă anularea zgomotelor în timp real, furnizează un sunet de calitate înaltă folosind o tehnologie adaptivă și răspunde comenzilor de tip mâini libere „Hey Siri” – în același timp.

Mai mult, Apple se laudă că noile sale căști furnizează aceeași autonomie a bateriei de până la cinci ore ca și AirPods (atunci când se ascultă muzică fără a se utiliza sistemul de anulare a zgomotelor). Cu acest sistem activ, AirPods Pro furnizează o impresionantă autonomie de 4 ore și jumătate, atunci când se ascultă muzică, sau de până la trei ore și jumătate, în convorbiri telefonice. Cu o singură încărcare a carcasei de alimentare wireless, utilizatorii vor putea folosi noile AirPods Pro până la 24 de ore (în redare) sau 18 ore (în convorbiri telefonice).

AirPods Pro vin cu o carcasă de alimentare diferită de celelalte modele de până acum. Aceasta are o lățime de 60,6mm, o grosime de 21,7mm, o înălțime de 45,2mm și o masă de 45,6 grame, fiind mai lată, mai groasă, mai scundă și mai grea decât carcasa de alimentare a celorlalte AirPod-uri (ce măsoară 44,2mm / 21,3mm / 53,5mm / 40 grame). La rândul lor, și AirPod-urile Pro sunt diferite de celelalte, având o înălțime de 30,9mm, o lățime de 21,8mm și o masă de 5,4 grame, fiind mai scunde, mai late și mai grele decât AirPod-urile de până acum (40,5mm / 16,5mm / 4 grame).

Carcasa de alimentare a noilor AirPod-uri poate fi încărcată atât wireless, folosind orice încărcător Qi compatibil, cât și prin fir, grație portului Lightning. Merită specificat faptul că, în cutie, noile căști vin cu un cablu Lightning la USB-C.

AirPods Pro Și alte detalii interesante

  • Test potrivire capăt ureche: acesta va ajuta utilizatorii să se asigure că beneficiază de cea mai bună experiență audio de la AirPods Pro prin testarea calității etanșeității și identificarea dimensiunii de capăt cea mai potrivită. După punerea în fiecare ureche a AirPods Pro, algoritmi avansați vor lucra laolaltă cu microfoanele din fiecare AirPod pentru a măsura nivelul de sunet din fiecare ureche și a-l compara cu ceea ce vine de la speaker driver. În numai câteva secunde, algoritmii vor detecta dacă capătul este dimensiunea potrivită și se așează bine sau dacă trebuie ajustat / schimbat pentru a asigura o etanșare mai bună.
  • Siri activată prin comandă vocală: Asemenea AirPods 2, noile AirPods Pro folosesc cipul H1 de la Apple pentru a activa comanda de tip mâini libere „Hey Siri” care va permite să redai o melodie, să ajustezi volumul, să efectuezi un apel, să apelezi pe cineva, să obții itinerarii etc.
  • Partajare audio: simplifică ascultarea aceleiași melodii sau urmărirea aceluiași film împreună cu un prieten prin simpla apropriere a unei a doua perechi de AirPods (sau căști Beats cu cip H1) de dispozitivul iPhone / iPad de pe care se redă conținutul respectiv.
  • Anunțare mesaje: grație iOS 13.2, mesajele primite vor fi în mod automat rostite pe căști de îndată ce sunt recepționate, cu excepția situației în care ești într-un apel telefonic sau partajezi audio cu caracteristica mai sus amintită.
  • Încărcare: 5 minute de încărcare în carcasa de alimentare sunt suficiente pentru încă o oră de redare.

airpods pro aspectAirPods Pro Lansare și preț

Disponibile deja la comandă pe site-ul Apple și în magazinele companiei, noile AirPods Pro vor fi livrate primilor clienți începând de miercuri, 30 octombrie, urmând ca spre finele săptămânii să ajungă în stocurile mahazinelor fizice din SUA și alte 25 de țări (printre care nu se numără deocamdată România, iar Apple nici nu menționează când aceste căști vor ajunge la noi).

Cât despre preț, AirPods Pro sunt comercializate de către Apple la 279€, în magazinele din Europa. Acest preț este cu 50€ mai mare decât cel al AirPods 2 cu carcasă de alimentare wireless, diferența fiind oarecum surprinzător de mică pentru îmbunătățirile aduse de aceste noi căști.

Actualizare 1 noiembrie 2019, ora 08:55: AirPods Pro sunt disponibile la precomandă și în România – iată la ce preț și când vor fi lansate!

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.