Apple a anunțat în cadrul evenimentului media de pe 10 septembrie Apple Watch Series 5. Păstrând elementele de design și aspectul general al modelului precedent, pe care îl și înlocuiește, Apple Watch Series 5 vine cu câteva mici îmbunătățiri pe care unii utilizatori s-ar putea să le aprecieze.

Noul Apple Watch Series 5 are un afișaj Retina mereu pornit, care nu va „adormi niciodată” astfel încât tu să poți vedea mereu ora și alte informații importante fără a mai fi nevoit să apeși pe ecran ori să ridici brațul. De asemenea, acesta vine cu noi funcționalități pentru localizare, cum ar fi o busolă integrată și o funcționalitate care îți arată altitudinea la care te afli, ajutându-te să navighezi mai bine. De ajutor este și funcționalitatea de apelare a serviciilor de urgență internaționale, care va permite posesorilor să apeleze serviciile de urgență din peste 150 de țări direct de pe ceas, chiar dacă nu au iPhone-ul în apropriere.

O altă noutate a generației a cincea a ceasului inteligent de la Apple este la nivelul materialelor din care este fabricat. Aluminiului și oțelului inoxidabil în care au fost disponibile Apple Watch Series 4 și 3 li se alătură, din nou, ceramica și, pentru prima dată, titanul.

Am văzut că Apple Watch are un impact semnificativ asupra vieților clienților noștri și suntem încântați să oferim și mai multe funcționalități cu Apple Watch Series 5 și watchOS 6. Integrarea unitară a noului hardware și software furnizează o experiență îmbunătățită care te ajută să rămâi activ și conectat la oamenii și informațiile de care îți pasă – Jeff Williams, șef operațiuni la Apple.

Apple watch series 5Apple Watch Series 5 Afișaj Retina mereu pornit

Apple Watch Series 5 are un afișaj inovativ și eficient care permite timpului și informațiilor importante să rămână mereu vizibile. Fiecare cadran a fost optimizat de către Apple pentru noul afișaj, iar pentru a menține autonomia bateriei, ecranul se va întuneca în mod inteligent atunci când utilizatorul lasă mâna jos și va reveni la luminozitatea potrivită atunci când este atins ori utilizatorul ridică mâna.

Pentru a menține ecranul aprins mereu, Apple susține că a integrat câteva tehnologii avansate, cum ar fi singurul afișaj oxid și polisilicon cu temperatură redusă (LTPO) – mulțumită căruia rata de reîmprospătare a ecranului se adaptează automat de la 60Hz, când ceasul este în uz, la 1Hz, când este în repaus -, drive-ul de afișaj cu consum ultra-redus, circuitul integrat de administrare eficientă a energiei și un nou senzor de lumină ambientală.

Iar grație combinației dintre hardware-ul inovativ al ceasului și software-ul avansat va face ca noul Apple Watch Series 5 să aibă o autonomie de până la 18 ore. Adică la fel ca și modelul precedent, în condițiile în care are ecranul mereu aprins.

Apple watch series 5 navigationNavigare

Funcționalitățile de localizare actualizate din Apple Watch Series 5 oferă utilizatorilor mai multe instrumente de navigare pe care să le poată folosi pe parcursul unei zile. Noua busolă integrată și aplicația Hărți actualizată din watchOS le vor permite utilizatorilor să vadă cu precizie direcția în care se îndreaptă.

Mai mult, noua busolă aduce pe ceas și aplicația Busolă, pe care utilizatorii o vor putea accesa pentru a vedea direcția, înclinația, latitudinea, longitudinea și altitudinea. Această aplicație nouă va oferi pe ceas trei noi complicații care vor ajuta la vizualizarea direcției dintr-o singură privire.

Apple watch series 5 emergency servicesApelarea serviciilor internaționale de urgență

Pentru a face mai sigure călătoriile, Apple a introdus pe noua Serie 5 de Apple Watch (versiunea cu Cellular) posibilitatea de a efectua apeluri către serviciile de urgență, din foarte multe țări de pe glob, indiferent de țara din care ai cumpărat ceasul ori de planul celular activat și chiar dacă nu ai conectat iPhone-ul la ceas.

Această funcționalitate de apelare a serviciilor de urgență va conlucra cu funcționalitatea de detectare a căzăturilor, dacă este activată, pentru a efectua în mod automat un apel către serviciile de urgență în situația în care ceasul tău detectează că ai căzut și nu te-ai mai mișcat vreme de aproximativ un minut.

Și alte câteva noutăți…

Apple Watch Series 5 vine și cu un nou SiP Apple S5. Deși diferit de cea ce întâlniam în Apple Watch Series 4, Apple nu a menționat nimic cu privire la noutățile aduse de acest nou chipset, drept pentru care presupunem că deși el nu aduce îmbunătățiri ale performanțelor (semnificative) față de modelul anterior, vine să lucreze cu noile componente ale acestei noi generații de Apple Watch.

O altă noutate a Apple Watch Series 5 este la nivelul capacității de stocare, care a fost dublată de către Apple față de modelul anterior. Astfel, dacă Apple Watch Series 4 vedea cu 16GB de stocare, noul Apple Watch vine cu 32GB pentru a-ți permrite să salvezi mai multe melodii pentru ascultare offline, mai multe poze și chiar aplicații.

Apple watch series 5 watchOS 6watchOS 6

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch va aduce, evident, și pe Series 5, noi funcționalități pentru sănătate și fitness, cum ar fi Urmărire ciclu, o aplicație care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a înregistra informațiile importante cu privire la ciclurile menstruale, precum și de a vedea o predicție pentru perioada în care se estimează că va veni menstruația și când va avea loc perioada de fertilitate.

Aplicația Zgomot este o altă aplicație utilă ce îi va ajuta pe utilizatori să vadă cât de zgomotos este mediul ambiental la evenimente precum concerte sau meciuri sportive și dacă îi afectează, iar Trendurile de activitate de pe iPhone vor oferi o vizualizare pe termen lung a activității fizice a utilizatorilor, ajutându-i să vadă dacă au progresat sau nu.

În fine, noua vertsiune a ceasului introduce o serie de cadrane dinamice, care pot fi personalizate ușor pentru a obține acces rapid la aplicațiile favorite.

Gama Apple Watch Series 5

Seria 5 de Apple Watch este prima a cărei carcasă este disponibilă în patru materiale. Oțelul inoxidabil și aluminiul continuă să fie disponibile pe negru / gri stelar, argintiu și auriu, cu mențiunea că modelul din aluminiu este acum realizat, pentru prima dată, din aluminiu seria 7000 reciclat 100%.

Un material care reapare pe Apple Watch este ceramica. Modelul de Apple Watch Series 5 din acest material foarte rezistent la zgârieturi și cu un aspect extrem de plăcut va fi disponibil în toamna acestui an sub denumirea de Watch Edition. O denumire sub care apare și ceasul din al patrulea material – titan.

Disponibil pentru prima dată pe Apple Watch, titanul este un material foarte apreciat în industria ceasurilor, având un raport rezistență la greutate foarte bun și o masă mai mică decât oțelul inoxidabil. Apple Watch Edition din titan este disponibil în două finisaje șlefuite – titan natural, care are o suprafață proiectată special pentru a-i menține culoarea și rezistența; negru stelar a cărui culoare este obținută cu ajutorul unui înveliș DLC (diamond-like coating).

Alături de noile materiale, Apple a introdus odată cu Seria 5 a Apple Watch și o nouă buclă sport, precum și noi culori pentru gamele existente de curele – game care în continuare vor fi compatibile și cu generațiile mai vechi de Apple Watch. În ceea ce privește colecțiile Apple Watch Nike și Hermès, ei bine și acestea au primit mici actualizări. Prima vine cu un nou cadran inspirat din jacheta Windrunner clasică, fiind acompaniat de curelele Nike Sport în noi culori și de Nike Sport Loop reflectorizantă. Colecția Apple Watch Hermès introduce noi stiluri, cum ar fi o actualizare pentru populara curea „block”, care este disponibilă într-un print Della Cavalleria, și o versiune complet neagră cu un cadran Hermès exclusiv în gradient.

Apple Watch Series 5 Lansare și preț

Apple nu a modificat nici anul acesta prețul Apple Watch, astfel că modelul din aluminiu va rămâne cel mai accesibil, având un preț de plecare, în versiunea GPS, de 449€, în varianta de 40mm, sau 479€, în varianta de 44mm. Versiunea GPS + Cellular are un preț cu 100€ mai mare față de versiunea de bază. Același preț ca și modelele standard îl au și ceasurile din colecția Nike.

Modelul de Apple Watch din oțel inoxidabil are un preț de plecare de 749€, în versiunea de 40mm, sau 799€, în versiunea de 44mm, cu mențiunea că acesta este disponibil numai în varianta GPS + Cellular.

Apple Watch Edition din titan este disponibil tot numai în varianta GPS + Cellular și are un preț de plecare de 849€, în varianta de 40mm sau 899€, în varianta de 44mm. Apple Watch Edition din ceramică, pe de altă parte, pleacă de la 1.399€, în varianta de 40mm, sau 1.449€, în varianta de 44mm, fiind cea mai puțin accesibilă dintre noile ceasuri.

Cât despre lansare, noile modele Apple Watch pot fi deja precomandate, urmând a ajunge în magazinele Apple din peste 40 de țări și regiuni pe data de 20 septembrie. În România, Apple Watch Series 5 va ajunge spre sfârșitul acestei luni (sau la începutul lunii viitoare).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.