Primul produs introdus de către Apple în cadrul evenimentului media de pe 10 septembrie a fost iPad 7. Cea de-a șaptea generație a celui mai accesibil iPad de pe piață nu este foarte bogată în noutăți, însă, în viziunea Apple, este suficient de bună pentru a atrage și mai mulți utilizatori cu ecranul său mai mare și compatibilitatea pentru tastatura Apple Smart Keyboard.

Având un preț de plecare la fel de mic ca și până acum, cel mai popular și mai accesibil iPad vine cu un afișaj Retina cu diagonala de 10,2 inchi, care rămâne compatibil cu Apple Pencil și este ajutat de același chipset Apple A10 Fusion de până acum.

Noul iPad aduce și mai multă valoare celui mai popular și mai accesibil model de iPad, având un afișaj Retina mai mare, de 10,2 inchi, compatibilitate pentru Apple Pencil și, pentru prima dată, pentru Smart Keyboard. Noul iPad a fost construit pentru a funcționa pe iPadOS, care introduce noi modalități puternice de a face multitasking, administra și marca documente, folosi Apple Pencil și vedea mai multe informații dintr-o privire pe ecranul principal redesenat. Acest nou iPad cu iPadOS duce tot ceea ce oamenii iubesc la cel mai popular iPad al nostru la un nivel mai bun pentru creație, învățare, lucru și joacă – Greg Joswiak, vicepreședinte Apple pentru Marketing Produs.

iPad 7 Noutăți

Noul iPad arată ca un hibrid între iPad 6 și iPad Air 3. De la primul a preluat designul per ansamblu, iar de la cel din urmă a preluat conectorii și ecranul mai mare. Un ecran care, însă, nu are nici 9,7 inchi precum iPad 6, nici 10,5 inchi precum iPad Air 3. Ci 10,2 inchi. Nu știm de ce Apple a optat pentru o nouă diagonală, însă știm că noul iPad 7 păstrează densitatea pixelilor de 264 pixeli per inch (întâlnită și la modelele menționate anterior), având o rezoluție de 2.160 pe 1.620 pixeli. Și mai știm că nu, ecranul iPad-ului accesibil nu este nici acum laminat complet. Așa cum nu este în continuare compatibil decât cu prima generație de Apple Pencil.

Totuși, cele aproape 3,5 milioane de pixeli ai ecranului noului iPad și unghiul larg de vizionare îl transformă într-o „pânză vie” pentru exprimarea creativă și perfect pentru experiențe de realitate augmentată captivante care beneficiază de pe urma senzorilor și camerelor noului iPad.

O surpriză ușor neplăcută a noului iPad 7 este aceea că păstrează chipset-ul Apple A10 Fusion. Un chipset lansat de Apple odată cu iPhone 7 (în 2016) și pus inclusiv pe generația precedentă de iPad accesibil. Totuși, Apple susține că acest cip este suficient pentru a face ca iPad 7 să fie de două ori mai performant decât cel mai bine vândut laptop cu Windows din SUA în prima jumătate a acestui an.

În rest, trebuie menționat că iPad 7 va putea fi folosit împreună cu tastatura fizică de la Apple (dar și cu alte tastaturi fizice) grație noului port Smart Connector. De asemenea, trebuie precizat faptul că acest iPad cântărește 483 de grame, adică puțin mai mult decât modelul precedent, față de care este și puțin mai lat și mai lung, dar la fel de gros. Totuși, carcasa sa este realizată, pentru prima dată, 100% din aluminiu reciclat, care oferă aceeași rezistență, durabilitate și finisaje precum aluminiul folosit în celelalte produse de la Apple.

La capitolul conectivitate, iPad 7 are LTE clasa Gigabit, care va furniza conexiuni celulare de până la trei ori mai rapide decât cele atinse cu modelul precedent.

Restul componentelor – camere, Touch ID, stocare, finisaje șamd. – sunt moștenite de iPad 7 de la modelul precedent. Un model pe care îl și înlocuiește pe piață.

Desigur, iPad 7 va veni cu iPadOS și toate noutățile speciale pentru iPad pe care această nouă versiune a sistemului de operare le va aduce (mai multe detalii aici).

ipad 7

Disponibilă pe argintiu, gri stelar și auriu, cea de-a șaptea generație de iPad vine în configurații cu 32GB și 128GB, fiind deja disponibilă la precomandă în peste 25 de țări. Lansarea acestui iPad va avea loc în aceste țări (și nu numai) pe data de 30 septembrie. Din România, el va putea fi comandat abia începând din 27 septembrie, urmând a fi disponibil în magazine pe 4 sau pe 7 octombrie.

Cât despre preț, versiunea Wi-Fi de iPad 7 pleacă, în magazinele Apple din Europa, de la 379€, în timp ce versiunea Wi-Fi + Cellular are un preț de plecare de 519€. Configurația de 128GB are un preț cu 100€ mai mare față de cea de 32GB.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.