Conferința Apple de pe 12 septembrie a început în urmă cu numai câteva minute, iar directorul general al companiei americane, Tim Cook, a anunțat deja că se va discuta despre două dintre cele mai personale produse Apple. Primul dintre acestea este, desigur, Apple Watch, Apple prezentând în momentul de față cea de-a patra generație a ceasului inteligent: Apple Watch Series 4.

Apple Watch Series 4 Noutăți

 • Ecran: Noua generație a ceasului are un design schimbat din temelii. Pentru prima dată, Apple a crescut dimensiunea ecranelor celor două modele de ceas – cu 35%, în cazul noului model de 40 mm (care ia locul modelului de 38mm), și cu 32mm în cazul modelului de 44mm (care ia locul modelului de 42mm).
  • Pentru noul ecran a fost redesenat întregul sistem de operare watchOS, care oferă acum utilizatorilor mai multe informații în cadrane și aplicații precum Poze, Hărți și Calendar.
 • Coroană digitală: Apple a reproiectat cel mai important buton al Apple Watch. Coroana digitală din Watch Series 4 include acum retroacțiune haptică. De asemenea, arată diferit pe modelele capabile să se conecteze la internet printr-o conexiune celulară (inelul este mai mic).
 • Difuzor: Apple susține că difuzorul noului Apple Watch este mult mai puternic. Această modificare aduce și o schimbare pentru microfon, care a fost mutat pe cealaltă parte a ceasului, sub coroana digitală, pentru a reduce ecoul în timpul apelurilor.
 • S4: În inima noului ceas stă un chipset Apple S4 pe 64 biți, dual-core, care este de două ori mai rapid decât cel din Watch Series 3. Accelerometrul și giroscopul ceasului au fost și ele îmbunătățite, astfel că noul ceas va putea detecta inclusiv căzăturile (situație în care va putea apela automat serviciile de urgență și trimite localizarea).
 • Monitorizare inimă: Au fost adăugate trei caracteristici noi – Apple Watch Series 4 va notifica utilizatorii atunci când pulsul este prea scăzut, va trimite notificare atunci când detectează aritmii cardiace și, grație unui nou senzor, va putea realiza electrocardiograme. În ceea ce privesc electrocardiogramele, ceasul va permite utilizatorilor să le realizeze de oriunde, oricând, prin simpla atingere, cu unul dintre degete, a coroanei digitale, durând 30 de secunde pentru a fi analizate bătăile inimii.
 • Alte specificații: Bluetooth 5.0 și autonomie a bateriei pentru o zi întreagă.
 • Modele: Aluminiu (gri stelar, auriu și argintiu) și Oțel Inoxidabil (negru stelar, argintiu și auriu). Vor exista și ediții Nike+ și Hermes.
 • Toate curelele pentru Apple Watch 4 se potrivesc și la modelele anterioare și viceversa.
 • Preț: începând cu 399$ pentru modelul cu GPS și 499$ pentru cel cu Cellular.
 • Lansare pe 21 septembrie (precomenzi începând de vineri)
 • watchOS 5 se va lansa săptămâna viitoare, pe 17 septembrie.

 

Apple Watch Series 4 Galerie foto

Articol aflat în curs de dezvoltare. Te rugăm să revii.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.