iPhone Xs și iPhone Xs Max au fost prezentate pe 12 septembrie, în cadrul unui nou eveniment media marca Apple. Cele mai avansate iPhone-uri de până acum duc viziunea companiei din Cupertino asupra viitorului telefoanelor inteligente la un nou nivel.

Noile „nave amiral” ale Apple au afișaje Super Retina de 5,8 inchi, respectiv 6,5 inchi, un sistem de cameră cu două obiective mai rapid și mai bun, primul chipset de 7 nanometri pus vreaodată într-un smartphone – Apple A12 Bionic -, Face ID mai rapid, sunet stereo îmbunătățit, un nou finisaj auriu și, pentru prima dată pe iPhone, sunt Dual SIM.

„iPhone Xs este plin de tehnologii din viitor și reprezintă un uriaș pas în față pentru viitorul smartphone-ului. Totul este de ultimă oră, inclusiv chipsetul A12 Bionic, care este primul cip din industrie realizat pe 7nm și are un procesor neural cu 8 nuclee, Face ID-ul mai rapid și un sistem cu două camere avansat care surprinde imagini în Mod Portret cu HDR Inteligent și profunzime dinamică. iPhone Xs sunt nu unul, ci două modele noi de iPhone, iar iPhone Xs Max oferă cel mai mare afișaj pus vreodată într-un iPhone și cea mai mare baterie pusă vreodată într-un iPhone, furnizând o autonomie cu o oră și jumătate mai bună” – Phil Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru Marketing Global.

iPhone Xs și iPhone Xs Max Ecrane din muchie-în-muchie

iPhone Xs și iPhone Xs Max păstrează designul iPhone X, ceea ce înseamnă că au ecrane din muchie-în-muchie, cu o ramă foarte îngustă în jurul lor, dar și binecunoscutul „breton” în zona superioară. Dintre toate produsele Apple, acestea au afișajele cele mai clare și cea mai mare densitate a pixelilor.

iPhone Xs păstrează ecranul OLED Super Retina cu diagonala de 5,8 inchi pe care l-am întâlnit prima oară la iPhone X, având o rezoluție de 2436 pe 1125 pixeli și o densitate a pixelilor de 458 pixeli per inch. iPhone Xs Max împinge limitele și mai mult și vine cu un ecran OLED Super Retina aproape la fel de mare ca și cel din iPad mini (6,5 inchi față de 6,9 inchi). Rezoluția acestuia este de 2688 pe 1242 pixeli, iar densitatea este 458 ppi, ca și la iPhone X și Xs.

Cele două afișaje OLED gândite de Apple oferă suport pentru 3D Touch, True Tone, Dolby Vision și HDR10 și beneficiază de un sistem de gestionare a culorilor la nivelul întregului sistem de operare iOS pentru a oferi cea mai bună acuratețe a culorilor din industrie. Mai mult, acestea oferă un contrast de 1 milion la 1, o luminozitate foarte bună și nuanțe de negru adevărate, putând afișa o gamă dinamică cu până la 60% mai mare în imaginile HDR. Toate acestea coroborate cu faptul că noile iPhone-uri oferă sunet stereofonic mai larg rezultă o experiență mult mai bună la vizionarea de filme și nu numai.

La capitolul design, cele două noi modele de iPhone vin cu o structură din oțel inoxidabil foarte atent finisată și sunt disponibile în trei finisaje, griului stelar și argintiului de pe iPhone X alăturându-li-se și o nouă nuanță de auriu. Atât ecranul, cât și spatele iPhone Xs și iPhone Xs Max sunt protejate de cea mai durabilă sticlă pusă vreodată într-un smartphone, care este mai rezistentă la zgârieturi decât până acum.

Noile smartphone-uri de la Apple sunt și cele mai rezistente la contactul cu apa de până acum. Conform companiei californiene, iPhone Xs și iPhone Xs Max au obținut clasificarea IP68 de rezistență la stropire, praf și apă. Aceasta înseamnă că ele vor rezista în apă 30 de minute la o adâncime de până la 2 metri. De asemenea, cele două iPhone-uri sunt, pentru prima dată, rezistente la stropiri accidentale cu cafea, ceai și/sau suc.

În cazul în care vă întrebați care sunt dimensiunile celor două iPhone-uri, ei bine acestea sunt comparabile cu cele ale iPhone 8 și iPhone 8 Plus. iPhone Xs are o lungime de 143,6mm, o lățime de 70,9mm, o grosime de 7,7mm și cântărește 177 de grame. Prin comparație, un iPhone 8 măsoară 138,4mm pe lungime, 67,3mm în lățime și 7,3mm în grosime, cântărind 148 de grame. iPhone Xs Max, pe de altă parte, are o lungime de 157,5 mm, o lățime de 77,4 mm și o grosime de 7,7 mm, cântărind 208 grame. El este, astfel, puțin mai scund, mai îngust, mai gros și mai greu decât iPhone 8 Plus (158,4mm / 78,1mm / 7,5mm / 7,5mm / 202 grame).

iPhone Xs și iPhone Xs Max A12 Bionic și un nou procesor neural

Creat de Apple, A12 Bionic este cel mai inteligent și mai puternic chipset pus vreodată într-un smartphone, fiind primul de acest tip produs folosind un proces de fabricație pe 7nm. Noul chipset vine cu o arhitectură cu șase nuclee fuzionate, dintre care două nuclee sunt de înaltă performanță și patru sunt eficiente din punct de vedere energetic. Comparativ cu iPhone X și al său chipset A11 Bionic, cele două nuclee performante din A12 sunt cu 15% mai rapide, iar cele patru eficiente sunt cu 50% mai eficiente.

În plus, chipsetul A12 Bionic din iPhone Xs și iPhone Xs Max are un GPU cu patru nuclee, care este cu 50 de procente mai rapid decât cel din iPhone X, un procesor de semnal imagine (ISP) mai puternic, oferă codificare video și nu numai.

Noua generație a procesorului neural din chipsetul A12 Bionic a fost gândită de către Apple pentru a furniza învățare automată avansată peste tot – de la fotografie la realitatea augmentată. Aceasta folosește nu mai puțin de 8 nuclee, care îi permit să realizeze până la 5 bilioane de operațiuni pe secundă (de opt ori mai multe decât putea realiza chipsetul A11 Bionic). Drept urmare, planurile sunt acum detectate cu mult mai rapid pentru ARKit și este posibilă introducerea unor noi caracteristici care să folosească învățarea automată în timp real.

Iar dacă cele de mai sus nu erau suficiente, procesorul neural a fost deschis în iOS 12 în frameworkul Core ML, permițând dezvoltatorilor să creeze aplicații care să utilizeze motorul de învățare automată extrem de eficient. Conform Apple, Core ML rulează cu procesorul neural din A12 Bionic cu până la de nouă ori mai rapid comparativ cu cel din A11 Bionic, folosind totodată numai o zecime din energia folosită de cel din urmă.

Un nou controller de stocare inclus în noile modele de iPhone oferă o capacitate de stocare de până la 512 GB, totul pentru ca utilizatorii să aibă loc pentru cele mai tari jocuri și cele mai avansate aplicații disponibile pe App Store.

Dar în pofida creșterii puterii, Apple susține că iPhone Xs oferă o autonomie medie a bateriei cu 30 de minute mai bună decât iPhone X, în timp ce iPhone Xs Max poate furniza o autonomie medie, între încărcări, cu până la o oră și jumătate mai bună decât iPhone X. În ceea ce privește încărcarea, iPhone Xs și iPhone Xs Max se pot încărca rapid prin cablu (numai cu un adaptor USB-C, care nu vine inclus în cutie), dar și wireless (încărcarea wireless folosind încărcătoare Qi ar fi mai rapidă decât la iPhone X, deși în continuare 30 de minute de încărcare wireless pot umple până la 50% din baterie).

iPhone Xs și iPhone Xs Max Cameră cu două obiective îmbunătățită

Camera este un capitol pe care Apple nu îl putea omite atunci când a gândit noile iPhone Xs și iPhone Xs Max. Potrivit gigantului californian, cele două noi dispozitive inovează în domeniul fotografiei prin introducerea unor noi caracteristici precum segmentarea avansată a profunzimilor folosind procesorul neural, Smart HDR pentru crearea de poze cu o gamă dinamică înaltă și un nivel mai mare de detalii, un bokeh îmbunătățit în Mod Portret și o profunzime a câmpului ajustabilă pentru prima dată în aplicația Poze.

Camerele noilor modele de iPhone sunt foarte similare cu cele întâlnite în modelul iPhone X de anul trecut. În spate, ele au doi senzori de 12 megapixeli, unul cu unghi larg și diafragmă f/1.8, și unul telefoto, cu diafragmă f/2.4, precum și un bliț True Tone cu patru LED-uri și Sincronizare Lentă. Ambele camere din spatele iPhone Xs au stabilizator optic de imagine și pot furniza zoom optic 2X. Totuși, spre deosebire de cele două camere de pe spatele iPhone X, camerele iPhone Xs sunt de două ori mai rapide, au pixeli mai mari și mai adânci, îmbunătățind astfel fidelitatea imaginilor și calitatea fotografiilor înregistrate atunci când luminozitatea este scăzută, și oferă Smart HDR – o caracteristică ce creează fotografii cu mai multe porțiuni luminoase și mai multe detalii în umbre.

În față, iPhone Xs și iPhone Xs Max vin cu o cameră TrueDepth cu rezoluția de 7 megapixeli, diafragmă f/2.2, un nou sistem de stabilizare video, posibilitatea de a înregistra video Full HD 1080p cu până la 60 de cadre pe secundă, Selfie Portret, o urmărire mai rapidă a fețelor pentru aplicațiile ARKit de la terți, Animoji și Memoji.

Acești senzori îmbunătățiți ai iPhone Xs și iPhone Xs Max le aduc, așadar, utilizatorilor o caracteristică de segmentare avansată a profunzimilor în Mod Portret. Aceasta creează portrete mai sofisticate cu un bokeh de calitatea celui produs de DSLR-uri. În plus, o nouă caracteristică de control a profunzimilor le permite utilizatorilor să ajusteze în mod dinamic profunzimea imaginilor Portret, atât înainte de capturare, cât și după, pentru a obține cantitatea dorită de bokeh. Această nouă caracteristică este disponibilă atât pentru portretele realizate cu camera principală, cât și pentru cele realizate folosind camera frontală TrueDepth.

În ceea ce privește partea de video, Apple se laudă că iPhone Xs și iPhone Xs Max pot produce cele mai calitative videoclipuri dintre toate smartphone-urile de pe piață. Grație noilor pixeli mai mari și a senzorului mai mare și mai rapid, imaginile surprinse pe întuneric și stabilizarea video sunt îmbunătățite, la fel ca și gama dinamică extinsă, care oferă acum mai multe zone luminoase și detalii în umbre în modurile video cu până la 30 de cadre pe secundă (de altfel, cele două iPhone-uri pot înregistra cu o rezoluție 4K până la 60 de cadre de secundă sau Full HD până la 240 de cadre pe secundă). În plus, pentru prima dată, iPhone Xs și iPhone Xs Max folosesc toate cele patru microfoane integrate pentru a înregistra sunetele stereo în toate filmările utilizatorilor.

iPhone Xs și iPhone Xs Max Tehnologii avansate

Așa cum era de așteptat, atât iPhone Xs, cât și iPhone Xs Max păstrează sistemul de autentificare facială Face ID pe care l-am văzut prima oară la iPhone X. Spre deosebire de modelul de anul trecut, însă, caracteristica de recunoaștere facială din iPhone Xs este mai rapidă și cel puțin la fel de sigură, întrucât folosește procesorul neural, englava sigură și camera TrueDepth pentru detectarea profunzimilor, astfel încât să nu poată fi păcălit la fel ca și sistemele de recunoaștere facială bidimensionale întâlnite la alte telefoane.

La capitolul LTE, iPhone Xs și iPhone Xs Max sunt capabile să atingă viteze Gigabit pentru ca utilizatorii să se bucure de descărcarea mult mai rapidă a conținutului dorit. În plus, ele sunt primele modele de iPhone Dual SIM. Da, ați citit bine! iPhone Xs și iPhone Xs Max permit folosirea unui nanoSIM și a unui eSIM digital. Astfel, pe lângă cartela ta, atunci când călătorești vei putea să achiziționezi un plan de date de la un operator local pentru a beneficia de prețuri mai bune. Modelele de iPhone Xs comercializate în China, în schimb, vor permite utilizatorilor să introducă două cartele nanoSIM într-un sertar special conceput.

iPhone Xs și iPhone Xs Max Lansare și preț

Apple a anunțat că vineri, 14 septembrie, va da startul precomenzilor pentru iPhone Xs și iPhone Xs Max în peste 30 de țări, printre care se numără și câteva state europene (Germania, Franța, Finlanda, Olanda, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Elveția, Luxemburg, Irlanda, Norvegia și Portugalia). Comenzile vor începe a fi livrate vineri, 21 septembrie în toate aceste țări.

Al doilea val de lansări (cel care privește țara noastră) va avea loc pe 28 septembrie. Drept urmare, primele iPhone-uri Xs vor apărea atunci în magazine, iar comenzile precomandate cel mai probabil începând cu data de 21 septembrie le vor fi livrate clienților. Numerele modelelor de iPhone Xs și iPhone Xs Max comercializate la noi vor fi A2097 și A2101.

Prețul noilor modele de iPhone rămâne cât se poate de piperat. iPhone Xs păstrează același preț de plecare de 1.149€ pe care l-a avut și iPhone X. Plătind acest preț, vei primi un iPhone Xs cu capacitatea de stocare de 64GB. Pentru 1.319€, în schimb, vei putea cumpăra un iPhone Xs de 256GB, iar pentru 1.549€ vei putea cumpăra un model cu 512GB spațiu de stocare.

iPhone Xs Max are, evident, un preț și mai mare decât iPhone Xs. Cei care vor dori ecranul mai mare al acestui dispozitiv vor trebui să scoată din buzunar 1.249€ pentru varianta de 64GB, 1.419€ pentru varianta de 256GB sau 1.649€ pentru varianta de 512GB.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.