Da, după aproape cinci ani de așteptări, Apple Pay va sosi anul acesta și în Romania. Marele anunț a fost făcut astăzi de ING România și, la scurt timp după, de Banca Transilvania, ceea ce înseamnă că țara noastră este una dintre cele peste 40 de țări în care serviciul de plăți pentru iPhone, iPad, Apple Watch și Mac va fi disponibil până la finele anului curent, conform unei promisiuni făcute de gigantul californian în cadrul conferinței de pe 25 martie.

apple pay romania ing

Lansat în octombrie 2014 în SUA, Apple Pay urmează să fie disponibil în România, potrivit reprezentanților ING, în a doua jumătate a acestui an.

De îndată ce va fi disponibil, utilizatorii de iPhone (6 sau mai recent) și Apple Watch (orice model) care posedă un card ING / BT vor putea efectua plăți în orice magazin / restaurant / farmacie / benzinărie / clincă etc. care acceptă plăți contactless cu carduri VISA / Mastercard prin simpla apropriere a telefonului / ceasului de POS, urmată de scanarea amprentei / feței / dubla apăsare a butonului lateral (pe Apple Watch).

De asemenea, Apple Pay urmează să poată fi folosit de clienții ING Romania / Banca Transilvania și pentru a efectua plăți în anumite magazine online și aplicații partenere de către utilizatorii de iPhone (6 sau mai recent), iPad (Air 2 sau mai recent, mini 3 sau mai recent, generația a 5-a sau mai recent, Pro) și Mac (cu macOS Sierra sau ulterior). Și în cazul cumpărăturilor online, utilizatorii vor folosi Touch ID sau Face ID pentru a confirma plata.

Deocamdată nu știm dacă vor trebui îndeplinite anumite condiții speciale pentru a folosi Apple Pay ori dacă toți clienții ING / BT, persoane fizice și juridice, vor putea folosi acest serviciu, însă ne așteptăm ca cele două bănci să vină cu clarificări pe parcursul lunilor următoare / la introducerea Pay în România.

Până acum, nicio altă bancă din România nu a mai anunțat că va oferi Apple Pay, însă este posibil ca până la finele acestui an să mai auzim anunțuri similare celor făcute de ING și Banca Transilvania, iar peste câteva luni să știm chiar și data lansării acestui serviciu la noi în țară.

Apple Pay este un serviciu de plăți pentru mobil care este simplu și sigur de folosit. Odată adăugat cardul în aplicația Wallet, acesta va fi disponibil pentru toate dispozitivele tale compatibile și gata de a fi folosit în magazinele fizice / online și în aplicațiile partenere. Atunci când utilizatorul face o achiziție, Apple Pay utilizează un număr generat automat pentru dispozitivul său și un cod de tranzacție unic, ceea ce înseamnă că numărul de card nu este stocat pe dispozitiv sau pe serverele Apple și nu este nici măcar partajat cu comercianții. Mai mult, pentru că Apple Pay îți cere să confirmi tranzacțiile cu Touch ID / Face ID / butonul lateral al Apple Watch, nu mai trebuie să folosești codul PIN, indiferent de valoarea tranzacției. Mai multe detalii despre Apple Pay sunt disponibile în acest articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.