În cadrul conferinței organizate la începutul săptămânii curente, compania Apple a anunțat, printre altele, că va lansa în mai o aplicație TV modificată, iar astăzi, odată cu lansarea iOS 12.3 beta 1, a tvOS 12.3 beta 1 și a actualizării 7.3 pentru Apple TV 3, aplicatia și-a făcut apariția pe dispozitivele iPhone, iPad, iPod touch și Apple TV (generațiile 3, 4 și 5) – inclusiv în Romania!

Disponibilă anterior într-un număr limitat de țări, aplicația Apple TV are o disponibilitate mult mai extinsă în cele mai recente versiuni beta de iOS. DAR! Spre deosebire de acele țări în care aplicația Apple care găzduiește filme, emisiuni sportive, știri și multe altele era disponibilă și până acum, în România (și în celelalte țări în care apărut acum) această aplicație nu este, deocamdată, nimic altceva decât un înlocuitor pentru fosta aplicație Videoclipuri (care, da, acum nu mai există în iOS).

Aceasta înseamnă că utilizatorii cu dispozitivele iPhone, iPad, iPod touch și Apple TV înregistrate în Romania, atunci când vor accesa aplicatia Apple TV, vor fi întâmpinați, deocamdată, fie cu mesajul „Nu aveți niciun clip video. Descărcările, achizițiile și închirierile vor fi afișate aici,” fie cu filmele și serialele pe care le aveau salvate deja în Videoclipuri. Problema este că majoritatea utilizatorilor din România vor vedea mesajul mai sus amintit mai ales pentru că nu, nici în anul 2019 iTunes Store din România nu include secțiunea filme și seriale (deși în Republica Moldova, spre exemplu, filmele sunt disponibile de ceva vreme în magazinul de aplicații). Ori dacă nu ai descărcat filme / seriale / emisiuni din alte surse și apoi să le adaugi pe iPhone / iPad / iPod via iTunes, nu vei vedea decât mesajul mai sus amintit.

În ceea ce privește țările cu apă caldă curentă, ei bine aici se poate accesa deja versiunea actualizată a aplicației TV, care are un design destul de asemănător cu cel al aplicației Netflix, spre exemplu. Aceasta include categorii precum Filme, Seriale, Emisiuni sportive, Copii și Bibliotecă, dar și o secțiune „Urmărește acum.” Aceasta din urmă, pe baza a ceea ce ai vizionat în trecut, cu ajutorul învățării automate, îți va recomanda filme și seriale pe care să le urmărești în continuare.apple tv aplicatie ios 12.3 beta

Pentru a face recomandări, Apple extrage conținut din peste 150 de aplicații de streaming video, printre care se numără și Hulu, Amazon Prime, DirecTV Now, HBO GO, PlayStation Vue și nu numai.apple tv app

Versiunea actualizată a aplicației Apple TV mai include și caracteristica intitulată „Canale,” despre care Apple ne-a vorbit, de asemenea, în cadrul conferinței de pe 25 martie. Aceasta include mai multe servicii pe bază de abonament în care te poți conecta pentru a viziona conținutul din aplicația TV fără a mai fi nevoit să accesezi alte aplicații. Printre Canalele care sunt și vor fi disponibile se numără CBS All Access, Starz, Showtime, HBO, Nickelodeon, Mubi, The History Channel Vault și Comedy Central Now (deocamdată, utilizatorii se pot abona la Showtime, Starz, Smithsonian și Tastemade).

În viitor, noua aplicație TV va găzdui și Apple TV+, noul serviciu de streaming de la Apple, și va fi disponibilă inclusiv pe unele televizoare inteligente și dispozitive de streaming concurente Apple TV.

Notă: Chiar dacă deocamdată situația cu aplicația TV în România este cea prezentată mai sus, există posibilitatea ca pe parcursul perioadei de testare (sau chiar la lansarea versiunii finale a iOS 12.3 / tvOS 12.3), această aplicație să afișeze mai mult conținut și pentru noi. Și tragem această nădejde mai ales în condițiile în care Apple a anunțat că această aplicație TV va fi disponibilă în peste 100 de țări din mai, sperând totodată că nu se referea la disponibilitatea ei sub forma în care se prezintă acum în România.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.