Conferința Apple de pe 25 martie s-a încheiat cu prezentarea a ceea ce compania americană supranumește „noua casă pentru cei mai creativi povestitori din lume” – Apple TV Plus. Gândit pentru a fi oarecum un competitor pentru servicii de streaming online precum Netflix sau Amazon Prime Video, Apple TV Plus vine să le ofere viitorilor abonați acces la o selecție de emisiuni, filme și documentare originale.

Disponibil din toamnă, noul serviciu video bazat pe abonament de la Apple va avea o grilă cu programe create de către unele dintre cele mai cunoscute figuri din lumea filmului și a televiziunii – Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu și mulți alții.

„Suntem onorați că cei mai buni povestitori din lume – atât din fața, cât și din spatele camerei, vin pe Apple TV+. Suntem bucuroși să oferim utilizatorilor posibilitatea de a trage cu ochiul la Apple TV+ și abia așteptăm să se aboneze începând din această toamnă. Apple TV+ va fi casa unora dintre cele mai calitative povești originale pe care iubitorii de film și TV le-au văzut până acum” – Eddy Cue, vicepreședinte executiv Apple pentru Servicii și Software Internet.

Prea multe detalii despre noul serviciu nu au fost oferite de către Apple, compania preferând pentru moment să lase o serie de somități din lumea filmului și a televiziunii să vorbească despre producțiile lor viitoare care vor fi disponibile exclusiv pe Apple TV Plus.

Gigantul californian a vorbit, în schimb, mai mult despre aplicația Apple TV, care va fi refăcută din temelii, și despre o nouă caracteristică a acesteia intitulată „Apple TV channels.” Disponibile începând cu luna mai a anului curent, surprizele din aplicația „Apple TV” vor veni să îmbunătățească felul în care utilizatorii descoperă și accesează filmele, emisiunile și serialele favorite.

Noua aplicație Apple TV va aduce laolaltă modalități diferite de a descoperi și urmări seriale, filme, emisiuni sportive, știri și nu numai de pe iPhone, iPad, Apple TV, diferite televizoare inteligente (de la Samsung, Sony, Vizio și LG) și chiar dispozitive de streaming (Amazon Fire TV și Roku). Mai mult, aceasta le va permite utilizatorilor să se aboneze și să urmărească noi canale Apple TV.aplicatie apple tv

Referitor la aceste canale, trebuie să punctăm că utilizatorii vor plăti numai acele servicii pe care le doresc, pentru ca ulterior să le poată accesa la cerere, online sau offline, cu o calitate excepțională a imaginii și sunetului. La lansarea din mai, utilizatorii vor putea să se aboneze la canale precum HBO, Starz, SHOWTIME, CBS All Access, Smithsonian Channel, EPIX, Tastemade, Noggin sau MTV Hits, urmând ca pe parcurs Apple să adauge și alte servicii. Odată abonați, utilizatorii nu vor mai trebui să descarce aplicațiile acestor servicii, să introducă informațiile de logare sau să se streseze prea mult în încercarea de a găsi ceva să urmărească, întrucât totul va fi disponibil în aplicația Apple TV.

Totodată, în noua aplicație TV, utilizatorii se vor putea bucura de emisiuni sportive, canale de știri și alte programe oferite de operatorii de cablu, precum vor putea cumpăra ori închiria filme și seriale din iTunes (Apple susține că această aplicație va deveni noua casă a sutelor de mii de filme și emisiuni disponibile pentru cumpărare sau închiriere în iTunes Store).

Apple susține că noua aplicație Apple TV va personaliza conținutul recomandat în funcție de preferințele fiecărui utilizator în parte, însă fără a-i compromite intimitatea (Apple nu va ști ce urmărește fiecare în parte, iar datele nu vor fi vândute firmelor de publicitate). De îndată ce va ști ceea ce preferi, aplicația îți va oferi sugestii de emisiuni și filme nu doar din rândul canalelor și / sau din iTunes Store, ci și din alte numeroase aplicații de streaming (TV va căuta în nu mai puțin de 150 de aplicații de streaming, inclusiv Amazon Prime și Hulu), precum și din servicii de tip pay-TV, cum ar fi Charter Spectrum, DIRECTV NOW și PlayStation Vue (Apple urmează să adauge în anul curent și Optimum și Suddenlink de la Altice).

Noua aplicație Apple TV va fi disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, iPad și Apple TV din peste 100 de țări începând cu luna mai a acestui an (nu știm dacă printre aceste țări se numără și România). De asemenea, această aplicație va fi disponibilă și pe Mac din toamnă.

Din păcate, Apple nu a suflat, deocamdată, nicio vorbă cu privire la prețul pe care îl va avea abonamentul Apple TV+ și nu a menționat nici țările unde va fi disponibil. Cu toate acestea, compania americană a menționat că Partajarea familială va fi disponibilă atât pentru Apple TV+, cât și pentru Canale Apple TV.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.