Apple Arcade – noul abonament de la Apple pentru jocuri destinate iPhone, iPad, Mac și Apple TV

Apple Arcade va oferi jocuri noi și originale de la dezvoltatori independenți, studiouri și cei mai mari creatori din industrie

0
11641
apple arcade

Apple Arcade este unul dintre serviciile noi anunțate de către Apple în cadrul conferinței de pe 25 martie. Vorbim despre un serviciu de jocuri pe bază de abonament care va include la lansare peste 100 de titluri noi și exclusive create de dezvoltatori independenți, studiouri și chiar creatori de renume, precum Hironobu Sakaguchi, Ken Wong și Will Wright.

Noul serviciu de la Apple vine ca și o soluție de compromis pentru App Store, unde există în momentul de față aproape 300.000 de jocuri gratis și cu plată. Jocurile gratuite, susținute prin reclame sau achiziții din aplicație, sunt preferate cel mai adesea de către utilizatorii din întreaga lume și este lesne de înțeles de ce. Jocurile cu plată, pe de altă parte, sunt lăudate de critici și de către persoanele care le joacă, însă este foarte greu să convingă la fel de multă lume precum jocurile gratuite, ceea ce înseamnă că adesea ajung la un număr destul de mic de persoane. Ei bine, Apple Arcade va aduce celor peste un miliard de clienți interesați de jocuri ai App Store titluri de calitatea celor cu plată sub umbrela unui singur abonament, completând astfel catalogul extrem de popular de jocuri gratuite al magazinului de aplicații pentru iOS, macOS și tvOS.

Apple Arcade

Apple susține că jocurile oferite cu abonamentul Arcade vor redefini această categorie și vor fi selecționate în funcție de originalitate, calitate, creativitate, amuzament și nivelul de atracție al utilizatorilor de toate vârstele. Acest abonament va oferi clienților libertatea de a încerca orice joc din colecția sa de titluri atent selecționate care sunt complete, nu au reclame, nu te urmăresc, nu oferă achiziții suplimentare și îți respectă intimitatea.

Gigantul californian a anunțat în cadrul conferinței din această seară că, pe lângă faptul că selecționa manual jocurile oferite în Apple Arcade, va și contribui la dezvoltarea lor cu bani și cu ajutor acordat de specialiști creatorilor, astfel încât aceștia din urmă să le poată da viață. De asemenea, compania americană promite că jocurile care vor fi disponibile în Apple Arcade sunt create de unii dintre cei mai apreciați dezvoltatori de jocuri din lume și vor distra clienții cu gamplay-uri amuzante, povești impresionante și imagini și muzică originale. Pe lângă dezvoltatorii amintiți ceva mai sus, Apple a anunțat că în noul său serviciu de jocuri vor fi incluse și titluri de la Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo games și alții.

„App Store este cea mai mare și mai de succes platformă de jocuri din lume. Acum vom duce jocurile și mai departe cu Apple Arcade, primul serviciu de jocuri pe bază de abonament destinat mobilelor, computerelor și camerei de zi. Lucrăm cu unii dintre cei mai inovativi dezvoltatori de jocuri din lume pentru a crea peste 100 de noi jocuri exclusive care să poată fi jucate de pe iPhone, iPad, Mac și Apple TV. Jocurile Apple Arcade vor fi grozave pentru familii, vor respecta intimitatea utilizatorilor, nu vor avea reclame și nici nu vor solicita achiziții suplimentare. Credem că jucătorii de toate vârstele vor iubi Apple Arcade” – Phil Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru Marketing.

apple arcade iphonePotrivit Apple, toate jocurile din Arcade vor fi complet noi și nu vor fi disponibile pe nicio altă platformă de mobil sau într-un alt serviciu pe bază de abonament. Mulțumită serviciului său, utilizatorii nu vor mai trebui să plătească pentru fiecare joc, ci doar să plătească abonamentul lunar pentru a putea mai apoi să încerce oricare dintre jocurile disponibile fără niciun risc.

Fiecare joc din Apple Arcade include acces la experiența completă – inclusiv toate caracteristicile din joc, întreg conținutul și actualizările viitoare – ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor mai trebui să facă achiziții suplimentare viitoare (un aspect bun mai ales pentru părinții neatenți). În plus, toate jocurile din Apple Arcade vor putea fi jucate offline, însă o conexiune la internet le va asigura utilizatorilor posibilitatea de a continua joaca pe un alt dispozitiv iOS / macOS / tvOS exact din punctul în care l-au lăsat. Mai mult, Apple susține că o parte dintre titlurile disponibile vor putea fi jucate cu controller dedicat, iar regulat vor fi adăugate jocuri noi.

Cât despre lansare, Apple susține că noul său serviciu de gaming pe bază de abonament va fi disponibil din toamna acestui an într-o filă dedicată din App Store, pe iOS, macOS și tvOS. Nu mai puțin de 150 de țări vor beneficia de acest serviciu la lansare (sperăm că și România, deși Apple nu a specificat nimic în mod clar).

Un alt aspect nespecificat momentan de către Apple este costul abonamentului pentru Apple Arcade.

Până una alta, dezvoltatorii interesați de Apple Arcade pot vizita acest site pentru a obține mai multe detalii despre program.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.