Apple a prezentat în cadrul conferinței de pe 25 martie Apple Card – un nou tip de card de credit conceput în Cupertino pentru a-i ajuta pe utilizatorii de iPhone să ducă o viață financiară mai sănătoasă.

Disponibil în aplicația Wallet, Apple Card le va oferi clienților o experiență familiară cu Apple Pay și posibilitatea de a-și administra cardul direct de pe iPhone. Apple susține că Card transformă cardurile de credit cu care suntem familiarizați prin simplificarea procesului de obținere, eliminarea taxelor, încurajarea utilizatorilor de a plăti dobânzi mai mici și furnizarea unui noi nivel de securitate și intimitate. De asemenea, compania americană menționează că noul său card va oferi un program de recompensare „Daily Cash” care este mai curat și mai atractiv decât cele oferite de alte carduri de credit, întrucât le va returna utilizatorilor un procent din fiecare achiziție sub formă de cash disponibil pe Apple Card.

„Apple Card se bazează pe succesul răsunător al Apple Pay și furnizează noi experiențe posibile numai cu iPhone. Apple Card a fost proiectat să ajute clienții să aibă o viață financiară mai sănătoasă, care începe cu o mai bună înțelegere a cheltuielilor astfel încât să poată face alegeri mai înțelepte cu banii lor (…)” – Jennifer BAILEY, VICEPREȘEDINTE aPPLE PENTRU aPPLE paY.

apple card pay

Un card de credit gândit pentru iPhone

Utilizatorii de iPhone (din SUA) vor putea să solicite un Card direct din aplicația Wallet de pe iPhone. Procesul de solicitare și emitere va dura numai câteva minute, ceea ce înseamnă că la scurt timp după înregistrare, posesorii de iPhone vor putea deja să folosească noul card pentru a plăti în magazine, în aplicații sau online, în întreaga lume.

Odată emis, Apple Card va afișa în Wallet soldul disponibil și extrase de cont ușor de înțeles, care sunt actualizate în timp real. Iar pentru acei utilizatori care nu se descurcă ori au întrebări suplimentare, Apple promite să ofere asistență 24/7 în aplicația Mesaje.

apple card cheltuieliApple Card Cheltuieli ușor de înțeles

Noul card de la Apple folosește învățarea automată și Hărți pentru a asocia tranzacțiile cu numele și locațiile vânzătorilor. Tranzacțiile sunt mai apoi însumate în mod automat și organizate în categorii distinse prin culori (precum „Alimente și Băuturi”, „Shopping” sau „Divertisment”).

În plus, pentru a-i ajuta pe utilizatori să înțeleagă mai bine unde li s-au dus banii, Card va oferi rezumate ale cheltuielilor săptămânale și lunare.

Apple Card Daily Cash

Daily Cash este un program de recompensare a clienților Apple Card prin care aceștia vor primi înapoi în cont un procent din fiecare achiziție efectuată cu cardul Apple. Spre deosebire de alte programe similare (din SUA), Daily Cash este adăugat pe cardurile Apple ale clienților în fiecare zi și poate fi folosit de îndată pentru achiziții via Apple Pay, poate fi adăugat în contul Card sau poate fi trimis prietenilor și rudelor în Mesaje, sub formă de Apple Pay Cash.

Utilizatorii de Apple Card care vor efectua cumpărături cu Apple Card prin Apple Pay vor primi 2% din suma cheltuită (indiferent de sumă și fără limită maximă) sub formă de Daily Cash (sau 3% dacă achiziția este efectuată în magazinele Apple, pe App Store sau pentru a obține un serviciu Apple). În cazul folosirii cardului Apple fizic (da, va fi emis și așa ceva – mai multe detalii ceva mai jos), Daily Cash va oferi clienților 1% din valoarea fiecărei achiziții.

Apple Card Fără taxe. Dobânzi mai mici

Apple susține că nu există taxe asociate cu noul său card – nici anuale, nici de întârziere, nici de efectuare a unor achiziții în afara țării și nici de depășire a limitei. În ceea ce privește dobânzile, Card vine, conform companiei americane, cu unele dintre cele mai mici dobânzi din industrie (DAE va fi cuprins între 13,24% și 24,24%, în funcție de bonitate; plățile întârziate sau omise vor crește dobânda pentru client).

Mai mult, pentru a-i ajuta pe clienți să facă alegeri informate, Apple Card le va prezenta mai multe opțiuni de plată, calculându-le, totodată, în timp real, dobânda pentru diferite sume de plată. Și pentru a-i ajuta pe utilizatori să plătească dobânzi mai mici, Card le va sugera să plătească puțin mai mult în fiecare lună, oferindu-le totodată flexibilitatea de a programa plăți mai frecvente.

Securitate și intimitate

La solicitarea unui card Apple, pe iPhone va fi creat un număr de card unic și va fi stocat în siguranță, în interiorul enclavei sigure a telefonului (același cip care este folosit și pentru Apple Pay).

Apple susține că fiecare achiziție efectuată cu cardul său este sigură pentru că este autorizată cu Face ID sau, după caz, Touch ID și un cod unic de securitate dinamic, care este folosit o singură dată. În plus, compania americană ne oferă asigurări că arhitectura de securitate și intimitate creată special pentru Apple Card face ca Apple să nu știe unde au cumpărat clienții săi, ce au cumpărat și nici măcar cât de mult au cheltuit aceștia.

Goldman Sachs și Mastercard

Pentru a-și aduce cardul pe piață, Apple a încheiat un parteneriat cu Goldman Sachs, care va fi, de fapt, banca emitentă a cardului, și cu Mastercard, care va procesa plățile. Compania americană ne promite că Goldman Sachs nu va oferi și nici vinde unor terțe părți datele privind vânzările pentru marketing sau vânzări, întrucât își dorește ca această experiență să se muleze pe nevoile clienților. În ceea ce privește Mastercard, aceasta le va permite posesorilor de Apple Card să folosească cardul Apple la comercianții din întreaga lume.

Un card din titan

Fiindcă Apple Pay nu este acceptat încă peste tot, Apple a creat un card din titan care va putea fi folosit oriunde. Acest card nu are trecut pe el niciun număr și nici măcar cod de securitate CVV, nu are dată de expirare și nu are nevoie de semnătura utilizatorului, ceea ce înseamnă că este mai sigur decât orice alt card de credit fizic. Toate aceste informații sunt disponibile, pe iPhone, în aplicația Wallet, pentru achizițiile realizate în aplicații sau pe site-urile web.

La folosirea cardului fizic, Apple susține că va rambursa clienților 1% sub formă de Daily Cash.

Apple Card Lansare și disponibilitate

Din păcate, Card nu va fi disponibil decât din vara anului curent și numai în SUA. Apple nu a vorbit deocamdată nimic despre o eventuală extindere a disponibilității cardului.


Actualizare 26 martie: Directorul general al Goldman Sachs Richard Gnodde a declarat pentru CNBC că instituția pe care o reprezintă caută modalități de a extinde disponibilitatea cardului de la Apple și în alte țări, însă nu a oferit și alte detalii suplimentare.


În schimb, compania americană a anunțat în treacăt că, până la finele anului curent, Apple Pay va fi disponibil în peste 40 de țări, fără a specifica însă care sunt noile țări în care va ajunge acest serviciu.


Actualizare 27 martie: ING a anunțat că Apple Pay se va lansa în România în a doua parte a acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.