iOS 12.2 beta 3 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch – iată tot ce aduce nou

0
2208
ios 12.2 beta 3

iOS 12.2 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la aproximativ două săptămâni distanță de iOS 12.2 beta 2.

Potrivit Apple, iOS 12.2 beta 3 include funcționalități noi, corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile. Toate funcționalitățile noi din prezentul build vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol, de îndată ce vor fi descoperite de către dezvoltatori.

În prima versiune beta a acestei actualizări, dezvoltatorii și utilizatorii care au instalat-o pe iPhone, iPad și iPod touch au descoperit că introduce compatibilitate pentru AirPlay 2 și HomeKit pe televizoarele de la terți, oferind o nouă opțiune de a limita accesul la televizor în setările aplicației Locuință. De asemenea, s-a descoperit că iOS 12.2 introduce o telecomandă redesenată în centrul de control, iar dacă ai și un Apple TV 4 sau 4K cu tvOS 12.2 (ori chiar un televizor compatibil / HomePod), vei putea să îi ceri lui Siri din iOS să redea conținut direct pe acest dispozitiv.

Și Safari se bucură de o atenție sporită în cea mai recentă versiune a sistemului de operare testată de către Apple, browserul oferind utilizatorilor, încă din primul build, un set de opțiuni și configurări noi. Noutăți au fost descoperite, totodată, și în Wallet, Timp de utilizare, Muzică, Apple News și Hărțiiar mai multe detalii despre fiecare schimbare descoperită în parte în iOS 12.2 beta 1 sunt disponibile în cadrul acestui articol.

În iOS 12.2 beta 2, Apple a introdus 4 caractere Animoji noi și câteva mici modificări pentru AirPlay și nu numai. Mai multe detalii despre noutățile cuprinse în iOS 12.2 beta 2 sunt disponibile aici.

Făcând abstracție de funcționalitățile noi, iOS 12.2 include și o serie de indicii cu privire la o serie de produse viitoare ale Apple. Pentru început, această actualizare confirmă faptul că Apple intenționează să lanseze un model nou de AirPods, care va include suport pentru „Hey Siri.” De asemenea, aceasta cuprinde anumite referințe și ecrane promoționale care ne confirmă faptul că un serviciu de accesare a revistelor și ziarelor pe bază de abonament este pregătit în Apple News, el urmând a fi oarecum similar cu Texture. În fine, un dezvoltator a descoperit în primul build al iOS 12.2 referințe la patru noi variante de iPad-uri (fapt ce confirmă o eventuală lansare a unui iPad mini 5 și a unui nou iPad de 9,7 inchi), precum și referințe către un nou iPod touch (generația a 7-a) care nu va avea, aparent, nici Touch ID, nici Face ID.

iOS 12.2 beta 3 are numărul de build 16E5201e. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator din Configurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 3 a iOS 12.2 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până la finele săptămânii în curs.

iOS 12.2 va fi disponibil, cel mai probabil, din primăvară, pe toate dispozitivele compatibile cu iOS 12: iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5 (și modelele mai recente), iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

iOS 12.2 beta 3 succede iOS 12.1.4, o actualizare care a venit să adreseze o gravă eroare din FaceTime. Mai multe detalii despre noutățile acelei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

iOS 12.2 beta 3 Noutăți

  • Telecomandă Apple TV – atât aplicația Telecomandă Apple TV, cât și extensia ei din centrul de control au fost regândite de către Apple în cea mai recentă versiune de iOS (din nou), având acum o interfață mai închisă, un buton de meniu mult mai mare și restul butoanelor repoziționate.
  • Eroare ecran de blocare – Apple a adresat eroarea de pe ecranul de blocare al dispozitivelor iPhone și iPad din cauza căreia acestea afișau, în locul zilei și a datei, nivelul de încărcare al bateriei dispozitivelor.
  • Meniu „Informații” – Interfața care afișează informații despre iPhone, iPad și iPod touch a fost în sfârșit reorganizată, afișând informații precum numele și numărul de model, numărul de serie și denumirea dispozitivului într-un bloc din partea de sus, iar, într-un alt bloc, informații precum cele despre operator și stocare.
  • Apple News – În antetul aplicației News este afișată acum sigla „News” în locul „Apple News.”
  • FaceTime Grup – Apple a adresat și în iOS 12.2 eroarea aplicației FaceTime care permitea unui utilizator de iPhone / iPad / Mac să inițieze un apel FaceTime Grup pentru a auzi ceea ce înregistrează dispozitivul iOS / macOS al persoanei apelate (atunci când aceasta nu răspundea apelului). Prin urmare, caracteristica FaceTime Grup poate fi folosită acum și pe dispozitivele cu iOS 12.2. Vă reamintim că această eroare a fost adresată săptămâna trecută, când au fost lansate iOS 12.1.4 și o actualizare suplimentară pentru macOS 10.14.3).
  • Actualizări pentru dezvoltatori – Cel mai recent build de iOS 12.2 introduce o serie de resurse noi pentru dezvoltatorii de aplicații. Resursele de design pentru Scurtături Siri sunt acum disponibile, precum sunt și noi șabloane de design pentru sistemul iOS, resurse de design Adobe XD Apple Watch și un fond SF Compact Rounded. În plus, această versiune le oferă dezvoltatorilor un API grație căruia pot acorda noi discounturi pentru abonamentele din App Store.
  • Sugestii Siri pentru Apple Store – O nouă secțiune din Siri și Căutare > Apple Store ne indică faptul că Siri din iOS 12.2 va putea să sugereze sesiuni „Today at Apple” bazate pe utilizarea din Safari și alte aplicații ale iOS.
  • Wallet – Această aplicație a fost actualizată din nou pentru a oferi mai multe detalii în paginile cu informații ale tichetelor și cardurilor.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 12.2 beta 3 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit noutăți despre care nu s-a vorbit deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.