iOS 12.2 beta 2 a fost lansat luni seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la aproape două săptămâni distanță de iOS 12.2 beta 1.

Potrivit Apple, iOS 12.2 beta 2 include funcționalități noi, corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile. Toate funcționalitățile noi din prezentul build vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol, de îndată ce vor fi descoperite de către dezvoltatori.

În prima versiune beta a acestei actualizări, dezvoltatorii și utilizatorii care au instalat-o pe iPhone, iPad și iPod touch au descoperit că introduce compatibilitate pentru AirPlay 2 și HomeKit pe televizoarele de la terți, oferind o nouă opțiune de a limita accesul la televizor în setările aplicației Locuință. De asemenea, iOS 12.2 introduce o telecomandă redesenată în centrul de control, iar dacă ai și un Apple TV 4 sau 4K cu tvOS 12.2 (ori chiar un televizor compatibil / HomePod), vei putea să îi ceri lui Siri din iOS să redea conținut direct pe acest dispozitiv.

Și Safari se bucură de o atenție sporită în cea mai recentă versiune a sistemului de operare testată de către Apple, browserul oferind utilizatorilor un set de opțiuni și configurări noi. Noutăți au fost descoperite, totodată, și în Wallet, Timp de utilizare, Muzică, Apple News și Hărțiiar mai multe detalii despre fiecare schimbare descoperită în parte sunt disponibile în cadrul acestui articol.

Făcând abstracție de funcționalitățile noi, iOS 12.2 include și o serie de indicii cu privire la o serie de produse viitoare ale Apple. Pentru început, această actualizare confirmă faptul că Apple intenționează să lanseze un model nou de AirPods, care va include suport pentru „Hey Siri.” De asemenea, aceasta cuprinde anumite referințe și ecrane promoționale care ne confirmă faptul că un serviciu de accesare a revistelor și ziarelor pe bază de abonament este pregătit în Apple News, el urmând a fi oarecum similar cu Texture. În fine, un dezvoltator a descoperit în primul build al iOS 12.2 referințe la patru noi variante de iPad-uri (fapt ce confirmă o eventuală lansare a unui iPad mini 5 și a unui nou iPad de 9,7 inchi), precum și referințe către un nou iPod touch (generația a 7-a) care nu va avea, aparent, nici Touch ID, nici Face ID.

iOS 12.2 beta 2 are numărul de build 16E5191d. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator din Configurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 2 a iOS 12.2 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până la finele săptămânii în curs.

iOS 12.2 va fi disponibil, cel mai probabil, din primăvară, pe toate dispozitivele compatibile cu iOS 12: iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5 (și modelele mai recente), iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

iOS 12.2 succede iOS 12.1.3, o actualizare minoră care a venit cu mici corecturi și îmbunătățiri pentru unele funcționalități ale sistemului de operare. Mai multe detalii despre noutățile acelei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

iOS 12.2 beta 2 Noutăți

  • Animoji – Apple a adăugat patru caractere animoji noi în cel mai recent build de iOS 12.2 (o girafă, un rechin, un porc mistreț și o bufniță). Toate acestea pot fi accesate din Mesaje și FaceTime de pe toate dispozitivele cu sistem TrueDepth (iPhone X și mai recent; iPad Pro generația 2018).
  • AirPlay – A fost adăugată o nouă pictogramă pentru AirPlay în widgetul În redare din centrul de control. Noua pictogramă este la fel ca și cea pe care o întâlnim în Muzică, pe ecranul de blocare și nu numai.
  • Ecran de blocare – Cel mai nou build de iOS afișează în permanență pe ecranul de blocare mesajul „Încărcat: [procent baterie],” în locul datei curente, chiar și atunci când dispozitivul cu iOS nu este la încărcat. Presupunem, totuși, că aceasta este o eroare care a scăpat în iOS 12.2 beta 2 și nu o schimbare intenționată, deoarece procentul bateriei este afișat deja în bara de stare pe majoritatea dispozitivelor și nu credem că prea mulți utilizatori ar fi încântați să vadă acest mesaj în locul datei.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 12.2 beta 2 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit noutăți despre care nu s-a vorbit deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.